loader
Foto

Festivalul Internaţional „George Enescu”, în direct la TVR

Ediţia 2017 a celui mai aşteptat eveniment de muzică clasică din România debutează pe 2 septembrie. Magia muzicii lui George Enescu ne va însoţi timp de 22 de zile. Deschiderea festivalului a fost transmisă în direct, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR 3.

 

Documente disponibile pentru descarcare:

Iubit, anunţat, aşteptat. Festivalul Internaţional „George Enescu”, ediţia 2017, şi-a deschide, în sfârşit, porţile, la Sala Palatului şi Ateneul Român. Începând din 2 septembrie, timp de 22 de zile, peste 3000 dintre cei mai importanţi artişti, în peste 80 de evenimente, 37 de lucrări enesciene şi lucrări în primă audiţie  intră în casele iubitorilor artei şi ai muzicii clasice prin intermediul Televiziunii Române. Pe 2 septembrie, de la ora 19.00, Camelia Văcaru şi Marius Constantinescu au fost gazdele momentului de Deschidere a festivalului, transmis în direct la TVR 1 şi TVR 3.

Cei doi moderatori au dialogat cu o serie de personalităţi din lumea teatrului, filmului, literaturii şi muzicii clasice despre importanţa Festivalului International „George Enescu” în viaţa culturală românească şi internaţională. Tot în cadrul evenimentului de debut, telespectatorii TVR au urmărit, în direct de la Sala Palatului, un fragment din „Oedipe”, de George Enescu, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, Corului Filarmonicii George Enescu (dirijor Iosif Ion Pruner), Corului de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), sub bagheta lui Vladimir Jurowski (director multimedia Carmen Lidia Vidu, pregătirea muzicală Tiberiu Soare).

În aceeaşi seară, de la 22.30, TVR 3 a transmis în direct concertul „Europa Galante”, dirijor Fabio Biondi, în interpretarea mezzosopranei Vivica Genaux. Apoi, începând de luni, 4 septembrie, concertele live la TVR 3 sunt transmise de la orele 20.00, respectiv 22.30.

În calitate de co-producător al Festivalului Internaţional „George Enescu”, TVR acordă un spaţiu amplu în grila sa de programe reflectării evenimentelor din jurul acestuia. Telespectatorii televiziunii publice se pot bucura să urmărească, live şi înregistrate, majoritatea concertelor festivalului, astfel: 21 de concerte de la Sala Palatului (dintre care 9 transmise în direct la TVR 3 şi online, pe TVR+), 35 de concerte de la Ateneul Român (dintre care 10 transmise live la TVR 3 şi TVR+), 7 concerte înregistrate în Sala Auditorium (Sala mică a Palatului). Transmisiunile şi înregistrările sunt realizate în exclusivitate în format HD, cu Carele 6 şi 8 ale Televiziunii Române.

(w882) Concert En

Toate concertele festivalului vor fi difuzate online – live streaming, pe enescu.tvr.ro, platforma TVR dedicată evenimentului, care cuprinde, de asemenea, informaţii despre istoria festivalului, despre viaţa şi muzica lui Enescu, interviuri cu personalităţi cunoscute ale lumii muzicale, imagini de arhiva, cele mai noi relatări de la festival, programul complet al transmisiilor în direct şi „Agenda festivalului”.

Din 28 august, TVR 3 a început difuzarea Agendei Festivalului George Enescu 2017, program exclusiv în format HD, care aduce publicului din toată ţara interviuri, informaţii din culise, noutăţi şi ştiri din Bucureştiul Creativ.

De asemenea, aproximativ 80 de interviuri în exclusivitate cu cei mai mari artişti şi dirijori care au performat pe scena festivalului vor fi realizate de Marius Constantinescu, Valentina Băinţan, Claudia Robu şi Claudia Spătărescu. Dialogurile vor fi difuzate la TVR 3, până la ediţia din 2019 a evenimentului.

Enescu se mândrea cu tripla sa ipostază - de compozitor, violonist şi dirijor. „Nu mi-am servit ţara decât cu armele mele: condeiul, vioara şi bagheta", spunea artistul. Magia muzicii sale ne bucură şi anul acesta, la TVR 3, din pasiune pentru perfecţiune.

(w882) Festival-E

***

Festivalul Internaţional „George Enescu” este, de mai bine de 50 de ani, un brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel. Începând cu prima sa ediţie, din anul 1958, Televiziunea Română este un partener de tradiţie al Festivalului, ajungând în prezent să preia şi transmită integral toate concertele acestuia. Maratonul Enescu 2017 la TVR implică aroximativ 160 de profesionişti ai Televiziunii Române, precum şi resurse tehnice: două care de transmisie HD, patru echipe mobile de filmare HD zilnic, aproximativ 100 ture de montaj complex, echipe permanente şi personal de specialitate.

Programul complet al transmisiunilor în direct la TVR 3 poate fi consultat şi aici.

 

Producător executiv TVR: Diana Pascal

Producători programe TVR: Valentina Băinţan, Daniela Mitache, Miruna Moraru, Bogdana Pascal

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1