loader
Foto

Galerie foto

Ştefan Bănică Jr., de Paşte la O dată-n viaţă

Actorul, interpretul şi omul de televiziune a fost invitatul Iulianei Tudor în ediţia specială difuzată la TVR 1 şi TVR+, duminică, 20 aprilie, de la ora 21.10

 

Iuliana Tudor
O dată-n viaţă

Cele două părți ale ediției speciale de Paște sunt disponibile online pe TVR+

Moroşan, oltean şi moldovean. În această triplă ipostază îl vom vedea pe Ştefan Bănică Jr. duminică seară, în ediţia specială de Paşte O dată-n viaţă, la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+. Iuliana Tudor şi echipa sa promit o ediţie memorabilă a emisiunii. Vom cânta, vom dansa, vom trăi emoţii intense, vom râde şi vom afla, în final, că rock’n’roll-ul şi muzica populară se înţeleg de minune... atunci când sunt interpretate de oamenii potriviţi, în locul potrivit.

Şi pentru că cea mai mare provocare pentru invitatul Iulianei Tudor este să concureze... cu el însuşi, gazda emisiunii de la TVR 1 a decis să îl pună, o dată-n viaţă, în trei ipostaze diferite! Ştefan Bănică Jr. are alături, ca susţinători, maeştri ai folclorului românesc: Sofia Vicoveanca, Maria Dragomiroiu şi grupul Iza din Maramureş, condus de Ioan Pop. Un moment aparte, spumos, care cu siguranţă va fi gustat de telespectatori, este cel pregătit de Ştefan Bănică împreună cu actriţa Emilia Popescu. Iar când este vorba de profesionişti adevăraţi, orice bariere pot fi depăşite, astfel că artistul face un adevărat show interpretând hiturile „Veta” şi „Super-love” alături de trupa sa, Rock’N’Roll Band, grupul The 50’s şi de nu mai puţin celebra orchestră „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Cele două părţi ale emisiunii sunt deschise cu două momente muzicale potrivite perioadei pascale: corul de copii „Suetul muzicii”, condus de prof. Cristina Manoliu, respectiv Cristian Pomohaci, care aduce în casele românilor o priceasnă.

„Este o ediţie specială a emisiunii O dată-n viaţă, cu formatul adaptat, în care toate cele trei personaje, din zone folclorice diferite ale ţării, sunt interpretate de mine. Cu acest prilej, m-am revăzut şi am colaborat cu artişti mari, dragi mie şi vouă. A fost o experienţă inedită, am cântat muzică populară, folclor autentic, am îmbinat actoria cu muzica şi muzica mea cu folclorul. Am dansat, am râs, m-am distrat şi sper ca această voie bună să intre şi în casele românilor în seara sfântă de Paşte şi să le descreţească frunţile”, declară Ştefan Bănică Jr., plăcut impresionat de ceea ce i s-a întâmplat... o dată-n viaţă, în platoul TVR.

Cel mai recent sezon O dată-n viaţă păstrează reţeta care a consolidat acest format în preferinţele românilor: Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, sub bagheta dirijorului Nicolae Botgros, asigură acompaniamentul emisiunii, iar personajele Floarea şi Gheorghe - actorii Maria Buză şi Marius Rizea – ne înveselesc cu momentele lor de umor. De asemenea, cei mai iubiţi interpreţi de folclor fac duete remarcabile împreună cu vedete de calibru din cele mai diverse domenii. Emisiunea păstrează componenta socială, în fiecare ediţie fiind prezentate cazuri ce au nevoie de solidaritatea telespectatorilor şi care constituie, de fapt, miza pentru care vedetele acceptă provocarea Iulianei Tudor.

Profitând de oferta de Paşte pentru aparatele de aer condiţionat, în ediţia din 11 aprilie a emisiunii Floarea a montat astfel de aparate peste tot, inclusiv în nucul de la poartă. Ghinionul lui Gheorghe, care a răcit... în timp ce juca table cu un vecin. Să-i revedem:

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Foto: Constantin Ticu

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1