loader
Foto

Subiecte de „Interes general” la TVR 1

Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Națională a României, Cristian Nae, director Direcţia de Administrare a Reţelei Teritoriale CEC Bank şi doctor Ion Radu Zilişteanu, analist imobiliar au fost invitaţii lui Sorin Burtea, miercuri, 18 octombrie, de la ora 17:30.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ultima perioadă asistăm la creşterea rapidă a indicelui ROBOR. Specialiştii anticipau o majorare a ratei medii a dobânzii la care băncile românești se împrumutau între ele, însă dublarea acesteia de la 0,8 la 1,7% într-o săptămână, a surprins pe toată lumea. De ce această creştere, care sunt consecinţele şi care este tendința pieței, vă spunem în această ediţie.

„Prima Casă”, program ce a debutat în 2009, continuă în această toamnă. Jucătorii din domeniul bancar vin în întâmpinarea clienţilor cu oferte tentante, la prima vedere. Printre condiţiile mai prietenoase menţionăm majorarea plafonului de garantare.

În ultima vreme, piaţa imobiliară are rate destul de mari de creştere. Gradul de îndatorare al românilor a depăşit pragul de alertă în cazul creditelor ipotecare, conform Comitetului Naţional pentru Supraveghere Macroprudenţială.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Emisiunea “Interes general” se difuzează în direct, la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1