loader
Foto

Galerie foto

„Sunteţi în gândurile și în rugăciunile mele!” | VIDEO

Mesajul emoţionant transmis de Prinţul Charles românilor de Paşti a inspirat echipa emisiunii Ora Regelui la realizarea unei ediţii dedicate legăturii speciale dintre Familia Regală britanică şi Familia Regală a României. Sâmbătă, la 14.30, la TVR1.

 

Ora Regelui

„În jurul nostru, sunt multe persoane care își unesc eforturile pentru a-și ajuta semenii”, îşi exprima Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii recunoștința față de toți cei ce se implică în lupta cu virusul care a bulversat omenirea. Pandemia a produs schimbări enorme în viața de zi cu zi a tuturor, fie că sunt în prima linie, fie că sunt voluntari în sprijinul celor vulnerabili sau persoane care încearcă să își adapteze profesia ori propria afacere respectând regulile prin stăpânire de sine, disciplină și empatie. Cu toții merită respect și încurajare pentru că de efortul nostru unit depinde întoarcerea la o viață normală. „Vom fi împreună din nou, ne vom revedea familiile și prietenii”, ne încuraja Suverana britanică. Să încetinim ritmul înseamnă și să ne rezervăm timp pentru a reflecta, a medita și a ne ruga.” După această încercare incredibilă prin care trecem, ar trebui să ne simțim mândri de felul în care am răspuns. „Mândria de a fi cine suntem nu este un atribut al trecutului, ci ne definește prezentul și viitorul”, puncta Regina Marii Britanii. Suverana a transmis mesajul britanicilor și tuturor popoarelor din Commonwealth, dar vorbele sale au avut impact în întreaga lume.

(w882)

Elisabeta a II-a este Suverana Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regina Canadei, Regina Australiei, Regina Noii Zeelande, precum și Suverana statelor Jamaica, Barbados, Bahamas, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Santa Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Belize, Antigua și Barbuda, Saint Kitts și Nevis. Majestatea Sa este șeful Commonwealth și Guvernator Suprem al Bisericii Angliei. În calitate de șef de Stat, Regina Elisabeta a II-a este comandantul suprem al Forțelor Armate ale Regatului Unit. În anul 2007, a devenit cel mai în vârstă monarh britanic, iar la 9 septembrie 2015 a depășit-o pe Regina Victoria în ce privește întinderea domniei.

(w882)

Regina Elisabeta a II-a a împlinit venerabila vârstă de 94 de ani, chiar săptămâna aceasta, pe 21 aprilie, iar Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, i-a trimis urările sale într-o scrisoare.

(w882)

De șase generații, Familia Regală română și cea britanică au întreținut legături strînse de familie și de prietenie. Bazate pe admirație, afecțiune și respect, relațiile s-au dezvoltat atît în dimensiunea oficială, cât și în cea privată. Custodele Coroanei române și Principele Radu se întâlnesc anual cu Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, cu Principele de Wales și cu ceilalți membri ai Familiei Regale britanice. La sfîrșitul anului trecut, cuplul regal român a fost din nou invitat de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham.

(w500)

Principele de Wales a fost de multe ori în vizită la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa Margareta și Principele Radu îl întâlnesc în mod obișnuit primăvara, și în țară, cu ocazia șederilor în România ale moștenitorului Coroanei britanice.

(w882)

(w882)

(w882)

Din dragoste pentru România, Prințul Charles a trimis un mesaj special românilor din țară și dinafara ei, în sfînta zi a Sărbătorii Paștelui. O urare creștinească însoțită de gînduri dătătoare de tărie și de speranță, în același spirit emoționant și înăltător totodată care s-a desprins și din mesajul mamei sale și din cele transmise de Majestatea Sa Margareta. Prințul Charles i-a cucerit din nou pe români, așa cum se întîmplă  în toate întâlnirile, chiar și în cele oficiale, cum a fost cea complexă, de acum trei ani. România a fost prima țară pe care a vizitat-o, fiind inclusă, într-un turneu de 9 zile, alături de Italia și Austria. Presa internațională l-a considerat un demers diplomatic, de reasigurare a națiunilor europene de faptul că Marea Britanie va rămâne un aliat apropiat și după Brexit. Principele de Wales a fost prezent la 12 evenimente oficiale și a întâlnit mii de persoane, în România.

(w500)

(w500)

La Ora Regelui, ne reamintim întreaga poveste a vizitei oficiale a Alteței Sale Regale Principele de Wales, cu puțin înaintea Paștelui din 2017.

 

Ora Regelui poate fi vizionată după următorul program:

la TVR 1 HD – sâmbătă, 25 aprilie 2020, ora 14.30

la TVR Internațional – sîmbătă, 25 aprilie 2020, ora 17.00

la TVR Moldova – duminică, 26 aprilie 2020, ora 17.00.

Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Camelia Csiki, Cristina Ionescu

Prezintă: Camelia Csiki

credit foto: romaniaregala.ro; CNBC

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1