loader
Foto

Superconsumatorul, cu ediţii noi la TVR 1

În fiecare zi de miercuri, din 14 octombrie, de la ora 18.00, Anna de Hillerin şi Sorin Mierlea, invitatul permanent al emisiunii Superconsumatorul, dau sfaturi telespectatorilor despre cum să devină consumatori cu adevărat europeni.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Euroconsumatorul

Ediţia din 14 octombrie este disponibilă online pe TVR+

Fiecare dintre noi suntem consumatori de produse şi servicii. Mergem la cumpărături, la teatru, facem cadouri, plătim facturi de utilităţi sau cheltuim pe medicamente. Banii se evaporă fără să simţim. Zeci de mii de articole şi servicii ne fac cu ochiul din reclame, de multe ori înşelătoare. Cum să alegi din acest vârtej colorat care te copleşeşte? Şi mai ales, ce faci când euforia cumpărăturilor se stinge şi, deschizând cutia, găseşti un produs nefuncţional? Cui reclami când serviciile pe care le-ai plătit îţi provoacă pagube? De-acum se întunecă devreme, penele de curent şi fluctuaţiile de tensiune se înmulţesc. Cand ţi-e lumea mai dragă, rămâi fără lumină şi cu televizorul ars. În prima ediţie a noului sezon, emisiunea Superconsumatorul ne arată unde să mergem pentru a fi despăgubiţi. Superconsumatorul se difuzează în fiecare miercuri, de la ora 18.00, în direct la TVR 1 şi TVR +. Anna de Hillerin şi Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, sunt gazdele emisiunii care au grijă ca telespectatorii să fie corect informaţi şi ghidaţi în relaţiile cu furnizorii de servicii, producătorii etc.

Tot mai mulţi oameni ştiu, sunt conştienţi şi preocupaţi să fie sănătoşi, să consume produse cât mai sănătoase. La prima ediţie a emisiunii, realizatorii s-au gândit să ne vorbească despre banala pâine. Şi tot atunci, aflăm mai multe despre „vampirii energetici” care ne atacă buzunarele, dar primim şi explicaţii de ce e mai bine să plătim cu cardul şi suntem avertizaţi ce pericole ne pândesc în cazul în care alegem această variantă de plată.

Invitaţii Annei de Hillerin la prima ediţie Superconsumatorul vor fi: dr. ing. Silvia Vlăsceanu, director executiv, Federaţia Patronală a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie; Niculae Havrilet - preşedinte,  Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei; Simona Trofin - responsabil relaţii clienti, ENEL; Gheorghe Stănescu, consultant - Liga Asociaţiilor de Proprietari–HABITAT; comisar-şef de poliţie Constantin Stroescu- director, Institutul de Cercetare şi  Prevenire a Criminalităţii; Cosmin Vladimirescu - general manager, MasterCard România; Aurel Popescu, preşedinte Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Făinoase; Sorin Minea - preşedinte Federaţia Patronală din Industria Alimentară – Romalimenta.

(w882)

Emisiunea Superconsumatorul face parte din linia de ora 18.00 a grilei TVR 1. Pe acelaşi interval, luni, ne întâlnim cu Monica Ghiurco şi emisiunea Întrebări şi răspunderi; marţi, cu Gabriel Giurgiu, care moderează talk-show-ul Europa mea, pe teme de integrare europeană. După Superconsumatorul de miercuri, joia – Sorin Burtea prezintă Interes general, iar vinerea, Ne vedem la TVR cu Marina Almăşan.

REGULAMENTUL CONCURSULUI EMISIUNII

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1