Echipa "Superconsumatorul" a fost pe teren să vadă ce știu oamenii despre alimentația bio și cât de sănătos mănâncă. Miercuri, 13 aprilie, de la ora 18:00, am urmărit ediţia în direct pe TVR1, TVR Moldova și online pe TVR+.
Ediţia este disponibilă online pe TVR+.
Tot mai des auzim despre carnea procesată, care este considerată unul din cele mai periculoase alimente, descoperim că băuturile carbogazoase sunt suspectate că ar crește riscul de cancer, în condițiile în care sunt pline de zahăr, chimicale și coloranți, că fructele și legumele sunt stropite cu pesticide, iar peștele pe care îl găsim în piață este tratat cu chimicale, pesticide și antibiotice.
În această ediţie a emisiunii "Superconsumatorul", Anna de Hillerin și Roxana Sivache au aflat cum să recunoaștem legumele care nu au chimicale. Vom face cunoştinţă cu un fermier din localitatea Singureni care n-a folosit niciodată chimicale, pentru că vrea doar ce este mai bun, atât pentru familie, cât și pentru clienții din piaţă, care îi sunt fideli. El ne va vorbi, de exemplu, despre roșiile cumpărate din supermarket care pot fi ținute la soare şi o săptămână că nu se strică.
Mai multe detalii despre cât de ecologice sunt produsele de pe piața românească aflați din ediţia “SUPERCONSUMATORUL” de la ora 18:00. Moderatoarea Anna de Hillerin și Sorin Mierlea, invitatul permanent al emisiunii, vor vorbi despre alimentele sănătoase împreună cu:
1. PAUL ANGHEL - Director General Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)
2. NICOLE LIVIA ATUDOSIEI - profesor universitar la Facultatea pentru Ingineria Produselor Alimentare
3. SORIN MIERLEA – Președintele Asociației Infocons.
4. ANA DOCHIA – Manager Ferma Bio "Ecofamilia"
***
"Superconsumatorul" se difuzează în fiecare miercuri, în direct pe TVR1, TVR Moldova și online pe platforma TVR+. Anna de Hillerin şi Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, sunt gazdele emisiunii care au grijă ca telespectatorii să fie corect informaţi şi ghidaţi în relaţiile cu furnizorii de servicii şi producătorii.