loader
Foto

Galerie foto

Teleenciclopedia:Tehnici de supravieţuire în lumea moluştelor

Ce tehnici folosesc cele mai inteligente cefalopode, când a fost inventat skateboard-ul, cum se pregătesc de iarnă vieţuitoarele pe malurile Dunării, o interpretare a unei celebre serii de tapiserii medievale. Sâmbătă, 2 martie, la ora 19:00, pe TVR1.

 

DOAMNA ȘI UNICORNUL (ep.3/3)

(w882)

Țesută în Flandra în secolul al XV-lea, celebra serie de șase tapiserii din lână și mătase – Doamna și Unicornul – invită și azi la reflecție, trezind bucuria participării la o enigmatică ceremonie medievală.

Reluare din 22.09.2018

DUNĂREA. FLUVIUL-REGINĂ (ep.7/9)

(w882)

Primele rafale de vânt îngheţat dinspre Siberia aduc pe malurile Dunării: cocori (Grus grus), tritoni cu creastă dobrogeni (Triturus dobrogicus) și gâște de vară (Anser anser); mii de cormorani pitici se adună la culcuşurile sigure din copacii situaţi în plin centrul capitalei sârbe; în perioada iernilor grele, cursul inferior al Dunării (pe teritoriul Serbiei, Bulgariei şi României) poate rămâne captiv într-o platoşă de gheață, așa cum s-a întâmplat și în anul 2012.

Reluare din 22.09.2018

DESPRE JUCĂRII. SKATEBOARDUL

(w882)

Știați că deja banalul skateboard are mai puțin de un secol de existență? Popularitatea sa a explodat în anul 1976, când tânărul american Alan Gelfand a executat prima săritură acrobatică numită „Ollie”.

Reluare din 22.09.2018

MOLUȘTELE (ep.3/5)

(w882)

Pentru a vâna și a supraviețui, cele mai inteligente cefalopode – sepiile și caracatițele – recurg la tehnici precum camuflajul, ori folosesc imbatabila armă cu efect vizual și chimic: norul de cerneală.

Reluare din 22.09.2018

 

Producător: OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 

 

12:30 Parlamentul României

Prezintă Radu Rădulescu

Producător Emilia Rădină

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1