loader
Foto

Torţionarii, subiect la Între bine şi rău

Liviu Mihaiu a discutat marţi, 29 octombrie, de la ora 21.10, la TVR 1 şi pe TVR+ , despre istoria recentă care sângerează ca o rană deschisă încă şi despre pedepsirea torţionarilor.

 

Liviu Mihaiu
Între bine şi rău

Emisiunea „Între bine și rău” din 29 octombrie este disponibilă pe TVR+

Institutul de  Investigare a Crimelor Comunismului a trimis în judecată primii şefi de lagăre de exterminare comunistă. Unii spun că este prea târziu pentru această justiţie şi o preferă pe cea de la DNA. Alţii spun că niciodată nu e prea târziu să fie judecaţi criminalii bunicilor şi părinţilor noştri.

Despre toate posibilităţile, marţi seară, la a treia ediţie Între bine şi rău din acest sezon. Liviu Mihaiu a pregătit şi de această dată, pentru telespectatorii TVR 1, o emisiune care nu îi va putea lăsa indiferenţi. Programul este difuzat şi online, pe TVR+.

Invitaţii care vin la Între bine şi rău în această săptămână, cu argumente pro şi contra temei în discuţie, sunt generalul Dan Voinea, Lucia Hossu Longin – realizatoarea seriei documentare Memorialul Durerii, Andrei Muraru - preşedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Octav Bjoza - preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Ioan Chertiţie - fost gardian la Penitenciarul Baia Mare, Andrei Ursu - fiul disidentului Gheorghe Ursu, Radu Ioanid - victimă a Holocaustului.

Din 8 octombrie, Liviu Mihaiu a revenit la TVR 1 cu emisiuni în care spiritele se încing, în care telespectatorii sunt prinşi de subiectele fierbinţi dezbătute, iar publicul nu este format din simpli figuranţi, ci din oameni direct implicaţi în temele de discuţie. Între bine şi rău este un talk-show devenit un brand al TVR, un model preluat şi de alte televiziuni, care îşi propune să arate rolul democratic al televiziunii în forma sa cea mai pură – acela de a media între public şi autorităţi, asigurând primului accesul la discursul politic necosmetizat, iar autorităţilor un canal de acces direct la alegători.

***

În fiecare marţi seară, de la 21.10, la TVR 1 şi pe TVR+, două echipe sunt chemate să se exprime, de pe poziţii antagonice, pe marginea unor teme politico-sociale sau economice de actualitate, privite între bine şi rău.

Invitaţi sunt reprezentanţi ai oficialităţilor, jurnalişti şi psihologi, care vin cu argumente pertinente, iar concluziile le trag publicul şi telespectatorii. „E a treia serie de emisiuni Între bine şi rău începând din 2007... e o emisiune al cărui format pro versus contra este de inspiraţie BBC şi care a avut succes consistent pentru publicul TVR. Tratează teme mari naţionale şi de societate şi nu se ocupă de persoane fizice sau juridice. Am încredere că pot aduce un gen de dezbatere sine ira et studio sau, mai pe româneşte, fără psihozele anti care străbat spaţiul politic şi jurnalistic românesc...”, declară Liviu Mihaiu, jurnalist şi activist de mediu, moderatorul Între bine şi rău.

21:00 Câştigă România!

* Prezintă Virgil Ianţu

Virgil Ianţu şi echipa sa continuă să aducă în faţa telespectatorilor oameni deștepți și bine pregătiți, români excepționali din toate categoriile sociale,

care şi-au croit destinul prin forța educației.

Şi, pentru că suntem în anul Jocurilor Olimpice, în fiecare ediţie a acestui sezon, întrebarea „Câștigă România!” va fi despre sportivii români şi performanțe olimpice remarcabile.

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

22:00 Lili Marleen

Telecinemateca * Lili Marleen ( Germania, 1981)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Rainer Werner Fassbinder

Cu: Hanna Schygulla, Giancarlo Giannini, Mel Ferrer

* Dramă. În 1938, Willie, o cântăreaţă germană dornică de afirmare, se îndrăgosteşte de Robert, un tânăr dirijor evreu. Cei doi îşi trăiesc idila în Elveţia, unde familia înstărită a lui Robert face parte dintr-o reţea antinazistă care ajută evrei să fugă din Germania. Temându-se că relaţia cu Willie i-ar putea dăuna fiului său, tatăl lui Robert aranjează deportarea tinerei. Întoarsă în Germania, Willie ajunge sub protecţia unui ofiţer nazist care o ajută să-şi lanseze cariera muzicală. Cântecul ei "Lili Marleen", preferatul soldaţilor germani, o face bogată şi celebră. Robert, pe care ea nu l-a uitat, intră clandestin în Germania şi încearcă s-o recruteze în reţeaua lui, dar este prins de Gestapo, punându-i pe amândoi într-o situaţie disperată. Redactor Cristina Crăciun

X

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1