loader
Foto

Ediţie specială la TVR 1: Tragedia aviatică din Munţii Apuseni

Despre posibilele cauze ale accidentului din judeţul Cluj, în Ediţia specială de la ora 21.00, în direct la TVR 1 şi online pe tvrplus.ro. Doi oameni au murit, cinci sunt răniţi în urma tragicului accident de luni.

 

Ediția specială de miercuri, 22 ianuarie, este disponibilă online pe TVR+

Pilotul Adrian Iovan, care pilota un avion de tip BN 2, a fost nevoit să aterizeze forţat în Munţii Apuseni, în apropiere de localitatea Beliş, la graniţa dintre judeţul Cluj şi Alba. În urma accidentului, Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa. O studentă rănită grav în accident, Aurelia Ion, a încetat şi ea din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare. Toţi răniţii au fost aduşi la UPU 1 Cluj.

Cele cinci persoane care au supravieţuit accidentului aviatic din Munţii Apuseni au fost transportate la Clinica de Chirurgie I de la Cluj Napoca.

Surse medicale au declarat  că unul dintre răniți, Răzvan Petrescu, avea la internare politraumatism toracic, precum şi fractură dublă de femur. De asemenea, Cătălin Pivniceru  a fost diagnosticat cu politraumatism toracic şi traumatism cranio-cerebral, Sorin Iancea cu traumatism de coloană vertebrală, Valentin Calu cu traumatism toracic şi traumă cervicală, iar Radu Zamfir cu escoriaţii şi traumatism de bazin.

Avionul medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forţat în zona Beliş, Pasul Ursoaia, în urma unei probleme apărute la bord. Avionul de tip BN 2, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie, în care se aflau cei cinci pasageri, pilotul şi copilotul, transporta o echipă medicală de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias la Oradea unde medicii urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Accidentul a fost semnalat în urma unui apel la 112 a venit de la o persoană care se afla în avion. Accesul la locul accidentului a fost dificil. Avionul s-a prăbuşit într-o zonă împădurită, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba şi unde nu există semnal la telefoanele mobile, astfel că nu s-a putut lua legătura cu nicio persoană din avion.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va prezenta un raport detaliat cu privire la intervenţia în cazul accidentului aviatic din Munții Apuseni, pe care îl va prezenta şi premierului Victor Ponta, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a afirmat că un avion de tip Spartan este pregătit să meargă la Cluj-Napoca şi să-i aducă pe răniţi la Bucureşti, dacă medicii de acolo consideră că este necesară transportarea lor în Capitală.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Adrian Iovan avea 55 de ani şi o carieră de zeci de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir.

Şi astăzi, de la ora 21,00, la TVR 1, o Ediţie specială în care se va discuta despre principalul subiect al zilei -  tragedia aviatică care a avut loc ieri, în Munţii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi în urma căreia pilotul Adrian Iovan şi studenta la Medicină Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa. Vom afla amănunte despre operaţiunile de salvare a celor cinci răniţi care formau echipajul aflat la bordul avionului. Specialişti în aeronautică şi aviaţie care vor încerca să explice posibilele cauze ale aterizării forţate care a dus la tragedia aviatică, toate acestea în cadrul unei Ediţii speciale, difuzată miercuri, 22 ianuarie, la  TVR 1 şi online, pe TVR+, de la ora 21.00.

Ediția specială din 21 ianuarie - Tragedia aviatică din Munţii Apuseni - este disponibilă online pe TVR+

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1