loader
Foto

Trăim împreună bucuria sărbătorilor la TVR 1!

TVR 1 a pregătit programe speciale pentru telespectatorii de toate vârstele, pentru noi, toţi cei care ne bucurăm de magia sărbătorilor de iarnă.

 

Provocarea starurilor

Semifinala Provocarea starurilor, finala Vedeta populară, spectacolul extraordinar O dată-n viaţă, emisiunile speciale Se caută Moş Crăciun talentat şi Întâlnire cu Moş Crăciun, spectacolul ZurliMagie de Crăciun, tronsoane de filme şi desene animate pentru copii, ediţii speciale ale emisiunilor Izolaţi în România, Provocarea starurilor, Politică şi delicateţuri, precum şi filme cu tematică de Crăciun sunt câteva dintre programele pe care TVR 1 le oferă telespectatorilor săi în zilele de sărbătoare.

(w882)

Seria programelor speciale de Crăciun începe vineri cu filmul bazat pe o întâmplare reală - Crăciun fericit!, producţie Franţa, Germania, Marea Britanie, 2005, în regia lui Christian Carion, cu: Diane Kruger, Guillaume Canet, Benno Furmann. În ajunul Crăciunului din 1914, în toiul luptelor din Primul Război Mondial, soldaţi francezi, germani şi scoţieni sunt eroii unei fraternizări fără precedent.

(w882) Craciun fe

(oar_w460) Craciun fe

Uniţi de melodia unui colind, militarii care se măcelăriseră până atunci între ei aruncă armele, împart vin şi mâncare, fac schimb de fotografii şi joacă fotbal în zăpadă. Preţ de câteva ore, toţi uită de armate şi ostilităţi, bucurându-se de cel mai important lucru: că pot sărbători Crăciunul printre semeni. Vedem filmul la TVR 1 vineri, 21 decembrie, de la 21.10.

(w500) Provocarea

Sâmbătă, 22 decembrie, după un regal sportiv (TVR 1 transmite finala Campionatului Mondial al Cluburilor de la ora 18.30), la TVR 1 este programată, de la ora 21.30, semifinala Provocarea starurilor. Cei 4 concurenţi care au rezistat timp de 9 săptămâni în maratonul muzical Provocarea starurilor de la TVR 1 vor fi jurizaţi de artistul Marcel Pavel, inconfundabila Stela Enache, dar şi de o româncă stabilită în Nordul îndepărtat, Narcisa Suciu. Doar trei dintre ei rămân să concureze apoi în finala Provocarea starurilor pentru premiul de 10.000 de euro.

Sâmbătă seară, luptă pentru un loc în finala Provocarea starurilor: Isabela şi Paul, antrenaţi de Mihai Alexandru şi Raluca şi Stelian, din echipa Sandei Ladoşi. Ştefan Stan, rămas fără concurenţi, alege să susţină una dintre cele două echipe coordonate de ceilalţi doi mentori. Ediţia Provocarea starurilor de sâmbătă va surprinde publicul cu un playlist considerat „impecabil” de juriu, în care se regăsesc melodii ale Margaretei Pâslaru, Angelei Similea, ale lui Gică Petrescu, dar şi hituri (Ani de liceu, Frumoasa mea, Mociriţa) din repertoriul celor doi trei juraţi. Pe 25 decembrie, Andreea Bănică aduce la TVR 1 o ediţie specială Provocarea starurilor în care finaliştii concursului se revoltă şi îi provoacă pe cei mai duri dintre juraţi la un duel pe note. Foşti juraţi ai emisiunii, Ileana Şipoteanu, Natalia Guberna şi Adrian Romcescu acceptă să intre în joc.

Pe 23 decembrie, de la ora 15.30, la TVR 1, poetul Mircea Dinescu însoțit de cântăreața de muzică populară Florica Zaha se apucă de gătit lucruri fine, sub un soare de iarnă îngăduitor, la Cetate. Vedem o ediţie Politică şi delicateţuri pentru gurmanzi și pentru iubitorii de muzică și de natură, duminică, la TVR 1 și TVR HD,

Colindăm, petrecem şi aflăm câştigătorul finalei Vedeta populară de la TVR 1

(w882)

Cea mai importantă zi din al treilea sezon Vedeta populară va avea loc pe 23 decembrie şi va aduce telespectatorilor TVR 1 finala concursului destinat talentelor din folclorul românesc. Iuliana Tudor ne dă întâlnire duminică, de la ora 21.00, la TVR 1.

Două probe speciale au pregătit Iuliana Tudor şi echipa ei pentru ultimul act al concursului. În spiritul sărbătorilor de iarnă tradiţionale, în prima probă, toţi concurenţii ne vor colinda. În proba a doua, vor interpreta o melodie celebră din zona pe care o reprezintă.

(w882)

Mihai Teacă din Braşov, Andreea Ghiţiu din Maramureş, Alexandra Dan din Suceava, Raluca Radu din Vaslui şi Vlăduţ Sărmaş din Bistriţa au reuşit să ajungă în finală, dar unul singur va deveni Vedeta populară şi va câştiga Trofeul şi Marele Premiu de 100 000 de lei. Duminică, 23 decembrie, ora 21.00, la TVR 1.

Cele mai frumoase desene animate pentru copii, pe 24 decembrie

Multă bucurie pentru copiii aflaţi în vacanţă! TVR 1 începe dimineaţa de 24 decembrie cu un maraton de animaţii pentru copii. Este vorba despre trei filme de animaţie mai altfel, a căror principală trăsătură e sensibilitatea.

(w882)

Astfel, de la ora 11.15, TVR 1 a programat filmul de animaţie Colinda (2015), urmat de la 11.45, tot la TVR 1, de desenul animat Aripi de hârtie, o altă poveste sensibilă, despre călătoriile pe care le putem face în lumea basmelor nemuritoare. De la 12.25, e rândul lui Johnny, Super-Koala (THE OUTBACK - SUA, 2012) să ne aducă veselie în case.  Aflaţi mai multe despre filmele pentru copii, programate de TVR 1, aici.

Se caută Moş Crăciun talentat!, de la ora 19.00, tot pe 24 decembrie, la TVR 1. Alina Sorescu ne prezintă trei scenete inspirate din concursurile de talente: „Moşul are talent", „Vocea Moşului" şi „ELF Factor", iar corul „Picii lu' Soreasca" ne vor cânta cu veselie cântece de Crăciun.

(w882)

Iar la ora 20.30 fix, avem Întâlnire cu Moş Crăciun. Emisiunea este un reality show ai cărui protagonişti sunt copiii. Camerele surprind inocenţa copilăriei şi magia sărbătorilor. Cei mici ajung în căsuţa Moşului să îşi primească râvnitul cadou, dar întâmpină probleme pentru că Moşul este puţin altfel decât îl ştiu ei: ba e bâlbâit, ba uituc, ba surd... Partea a doua a programului - pe 25 decembrie, tot la 20.30.

În Seara de Ajun, de la 21.10, la TVR 1 vedem şi comedia romantică Un soţ de Crăciun, cu actorii Vivica A. Fox şi Dominique Swain. Brooke şi Roger, graficieni la o companie pe cale să fie preluată de o alta, mai mare, se ajută reciproc acceptând să se căsătorească "de formă". Încet-încet, pe măsură ce se cunosc mai bine, cei doi soţi îşi dau seama că între ei există o scânteie care nu poate fi negată.

Pe 24 decembrie, Dite Dinesz împarte bucurie într-o ediţie specială Izolaţi în România (programată de la ora 22.45). Peste 500 de pachete - 400 din ţară şi 100 din străinătate - trimise de telespectatori au ajuns datorită mesagerului Dite Dinesz şi ajutoarelor ei, în cătunele izolate ale României. Bucuria lor e surprinsă în episodul de Crăciun Izolaţi în România.

(w882)

În Ziua de Crăciun se revarsă ZurliMagie peste toţi copiii. La TVR 1, pe 25 decembrie, de la ora 19.00, cu mic, cu mare, putem vedea „Zâmbetul din cutie”, spectacolul-eveniment susţinut de Gaşca Zurli la Sala Palatului, la începutul lunii decembrie. În atmosfera magică a Crăciunului, alături de Gaşca Zurli, vom învăţa să creăm momente speciale în asteptarea lui Moş Crăciun. Spectacolul îi învaţă pe cei mici lecţia generozităţii, iar oamenilor mari le reaminteşte că cel mai frumos cadou este să fii alături de cei dragi, cu sufletul plin de speranţă, bucurie şi iubire.

(w882)

credit foto: Modern Dads

Şi tot pe 25 decembrie, la TVR 1, cei trei finalişti ai concursului în care se cântă muzică românescă îi provocă pe mari artişti care au făcut parte din juriul emisiunii până acum, la o confruntare muzicală între generaţii. Începând cu ora 21.00, ne delectăm la TVR 1 cu o ediţie specială Provocarea starurilor. Finaliştii concursului lansează noi talente în muzica românească sunt supăraţi pe toţi juraţii care au acordat note până în această etapă. Motiv pentru care, cei trei îi provoacă pe juraţi la o confruntare adevarată între generaţii: să cânte şi ei ce cântă tinerii de azi, să răspundă la întrebări despre lumea muzicală actuală, să abordeze în diverse stiluri melodiile tinerilor. Au răspuns provocării foştii juraţi ai emisiunii: Adrian Romcescu, Călin Goia, Nicola, Natalia Guberna, Daniel Iordăchioae, Silvia Dumitrescu, Ileana Şipoteanu.

(w500)

În ediţia specială de Crăciun, Andreea Bănică prezintă şi cântă, mentorii Sanda Ladoşi, Ştefan Stan şi Mihai Alexandru pun stăpânire pe masa juriului. Moş Crăciun ne-o aduce, de peste mări şi ţări, pe Laura Bretan, românca finalistă în concursul America's Got Talent, iar Ami, Liviu Teodorescu şi Doddy ajung în platoul TVR pentru a-i susţine pe concurenţi. Competiţia serioasă va continua pe 29 decembrie, când, TVR 1 va difuza finala Provocarea Starurilor, în care vom afla cu toţii cine va fi marele câştigător al singurului concurs în care se cântă muzică uşoară românească.

Suprize şi nume mari ale muzicii româneşti, în spectacolul O dată-n viaţă, prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1

(w882)

credit foto: Iulian Anghel

A doua zi de Crăciun, sărbătoarea continuă la TVR 1 cu surprize şi momente muzicale unice prezentate de Iuliana Tudor în spectacolul Best of O dată-n viaţă, programat de la ora 21.00. Mari nume ale folclorului românesc şi ale muzicii uşoare - Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Floarea Calotă, Marcel Pavel, Monica Anghel, Nico, Paula Seling, Vlad Miriţă, Matilda Pascal Cojocăriţa, Petrică Mâţu Stoian, Ionuţ Fulea, Viorica Macovei, Alexandra Ungureanu, Aurelian Temișan, Ionuţ Ungureanu, Ionuţ Niculescu, Niculina Stoican, Sorin Francu, Cornelia şi Lupu Rednic, dar şi invitaţi surpriză participă la extraordinarul spectacol folcloric.

Veţi putea vedea spectacolul la TVR 1 pe 26 decembrie, de la ora 21.00 (partea întâi şi pe 1 ianuarie, ora 21.00 (partea a doua).

Din 26 decembrie, TVR 1 difuzează dimineaţa, începând cu ora 10.10, un grupaj de filme pentru copii, în care vom revedea mari actori ai scenei româneşti, în ecranizări semnate Elisabeta Bostan ale unor îndrăgite texte literare. Astfel, în perioada vacanţei, la TVR 1 vom vedea: miercuri, 26 decembrieAmintiri din copilărie (România, 1965), adaptarea pentru ecran a câtorva dintre întâmplările reunite de Ion Creangă sub titlul „Amintiri din copilărie", în care regizoarea Elisabeta Bostan dă viaţă celor mai minunate pagini ale literaturii româneşti pentru copii;

(w882)

joi, 27 decembrie - Tinereţe fără bătrâneţe (România, 1969) o fantezie cinematografică inspirată din basmul popular cules de Petre Ispirescu, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”. Filmul a fost premiat în 1969 la Festivalul Internaţional al Filmului de la Moscova cu Premiul special al juriului la concursul filmelor pentru copii şi tineret, precum şi la Festivalul de la Mar del Plata (Argentina) cu Medalia de aur pentru cel mai bun film; vineri, 28 decembrie – Mama (România-URSS-Franţa, 1977), singurul film românesc realizat în trei versiuni: română, rusă, engleză.Tot Elisabeta Bostan regizează feeria muzicală inspirată din „Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă şi din alte poveşti în care binele învinge răul.Cu: Ludmila Gurcenko, Mihail Boiarski, George Mihăiţă, Florian Pitiş, Violeta Andrei, Oleg Popov.

 

 

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Vedeta familiei (R)

Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Deşliu

Membrii juriului: Matilda Pascal Cojocărița, Elena Gheorghe, Radu Ștefan Bănică Jurnalist Iulia Ioaniţoaia

Producător Monica Mihai

(Reluare)
 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1