loader
Foto

Galerie foto

Turism pe ambele maluri ale Prutului, la Interes general

Două teritorii cu un potenţial imens, strâns legate prin istorie şi prin grai: România şi Republica Moldova. Cum le promovăm? Aţi putut afla joi, 5 mai, la TVR 1, de la ora 17:00, cu Sorin Burtea.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Conf.univ.dr. Marilena Stoian, preşedinte fondator ANTREC, Simona Lazăr, jurnalist, membru Asociaţia Jurnaliştilor de Turism din România, George Sorin Nicolescu, preşedinte Agenţia Olimpic International Turism şi Doru Dinu Glăvan, preşedinte Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România au fost invitaţii lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1, într-o ediţie specială, de la ora 17:00.

România. De sus, din Bucovina, de la mănăstirile din Moldova, către Transilvania, la castele, cetăţi şi biserici fortificate, din Banat către Gorj, într-o bogăţie de costume şi ceramică milenară, din Oltenia, către Dunăre şi-apoi către Marea cea Mare, peisajele pitoreşti ne aşază în topul celor mai frumoase state din Europa.

Trecem Prutul! Mergem în Republica Moldova - tradiţii şi ospitalitate! Ajungem în Chişinău, vizităm în nord cetatea Soroca, ne abatem din drum la biserici şi mănăstiri. De secole, ţara se înscrie între cei mai mari producători de vinuri din lume, denumiri precum Cricova sau Purcari fiind arhicunoscute.

Organizat recent, la Chişinău, colocviul cu tema „Turismul – cunoaștere reciprocă, parteneriate profitabile”, a adus în prim-plan necesitatea promovării celor două ţări, prin lansarea de produse comune, care să se afirme pe piaţa turistică.

Vă invităm într-o călătorie de-o parte şi de alta a Prutului! Veţi cunoaşte două teritorii cu un potenţial imens, strâns legate prin istorie şi prin grai, un teritoriu unde inimile bat româneşte.

Ediţia va fi difuzată pe TVR Moldova, joi, 05 mai, ora 18:00.

***

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina de Facebook Interes general.

Emisiunea „Interes general” se difuzează la TVR 1 şi poate fi urmărită online, pe TVR+ şi pe tabletă sau mobil.

 

15:00 Akzente

(I) Premieră la TGST: Slugă la doi stăpâni. Sesiunea internaţională a germaniştilor la Braşov. Sărbătoarea Primăverii, la Braşov.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Portret Daniel Spătar

Transmisiune directă +înregistrare

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Mircea Tudor – inventatorul care a cucerit lumea, un nou erou la „Români universali”

Pe 22 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu singurul om din lume premiat de două ori la prestigiosul Salon de Inventică de la Geneva. Un ...

Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

 

#tvr1