loader
Foto

40 de zile fără Regele Mihai - Ediţie specială, la TVR 1

TVR 1 transmite, în direct, de la Curtea de Argeş, slujba de pomenire a Regelui Mihai I. Televiziunea Română a fost desemnată producător TV exclusiv pentru ceremonia parastasului de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României.

 

Sâmbătă, 13 ianuarie, TVR 1 difuzează o Ediţie specială dedicată parastasului de 40 de zile de la decesul Regelui Mihai I, cu transmisiuni în direct de la Curtea de Argeş şi discuţii în platou, alături de invitaţi.

De la ora 11.30, în studioul TVR, moderatoarea Dorina Florea va vorbi despre Casa Regală şi istoria monarhiei române cu Camelia Csiki, unul dintre junaliştii TVR care, de-a lungul anilor, a realizat numeroase emisiuni despre Regele Mihai şi Familia Regală.

Slujba de pomenire va avea loc în prezenţa Familie Regale, în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeş şi va fi oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale.

(w882) Regele Mih

Casa Regală a României a anunţat că Televiziunea Română va asigura producţia ceremoniei de la Curtea de Argeş şi va pune la dispoziţie semnalul TV pentru toate televiziunile interesate.

Regele Mihai I al României a trecut la cele veşnice în data de 5 decembrie şi a fost înmormântat la 16 decembrie. Şi pentru ceremoniile funerare, Televiziunea Română a fost desemnată producător exclusiv, calitate în care a asigurat producţia tuturor ceremoniilor, în colaborare cu Trinitas TV, şi a pus la dispoziţie semnalul TV pentru toate televiziunile interesate.

(w882) BBC transm

Atunci, imaginile TVR au fost preluate de televiziunile din România – Digi24, Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Prima TV, Realitatea TV, Kanal D, România TV, B1 TV, ProTV, Look, Naşu TV -, de agenţii de presă internationale precum APTN, France Presse, EPA, posturi locale şi televiziuni din străinătate, inclusiv BBC. În mediul online, evenimentul a fost reflectat prin livestream furnizat platformelor adevarul.ro, Mediafax, France Presse, EPA, Agerpres, Libertatea etc.

De asemenea, sute de mii de oameni au urmărit funeraliile şi pe pagina de Facebook a Știrilor TVR -www.facebook.com/StirileTVRonline/

„Ştirile pe care Televiziunea Română le-a transmis pe agenţia internaţională de presă EBU au fost preluate de marile canale de televiziune, printre care BBC, ABC NEWS,  Euronews, televiziunea de stat din Polonia, televiziunea de stat din Germania, din Spania", a dezvăluit Anca Ligia Petre, jurnalist EBU.

(w882) Ceremonii

Transmisiunea maraton din 16 decembrie va intra şi în istoria Televiziunii Române. A fost cea mai amplă transmisie naţională de până acum. Sute de oameni, zeci de camere şi o emisie live care a durat aproape 12 ore.

Imediat după anunţul decesului Majestăţii Sale, TVR şi-a adaptat grilele TV, iar din 13 decembrie, când trupul neînsufleţit al fostului suveran al României a fost adus în ţară, programele TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional au conţinut exclusiv Ediţii speciale dedicate MS Regele Mihai şi transmisiuni în direct cu imagini de la aeroport, cu drumul cortegiului funerar către Peleş, Palatul Regal din Bucureşti şi Curtea de Argeş şi de la slujba de înmormântare.

(w882) Ceremonii

Pe 16 decembrie 2017, Televiziunea Română a transmis, în direct, pe toate posturile sale - TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova - funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai.

23:50 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Războinicii (R)

(IN FULL BLOOM-SUA, Japonia)

Regia: Reza Ghassemi, Adam VillaSeñor

Cu: Tyler Wood, Yusuke Ogasawara, Sean McCracken, Hiroyuki Watanabe

Film de acţiune, dramă. Redactor Delia Clonaru

X

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1