loader
Foto

Galerie foto

TVR începe campanii pentru "O ţară mai bună"

Nicolle Stănese prezintă noua emisiune de reportaj a TVR 1: O ţară mai bună . În prima ediţie, intraţi în culisele vieţii pe lista de aşteptare, povestea donatoarei pentru care a fost iniţat zborul echipei de medici soldat cu accidentul din 20 ianuarie  

 

Nicolle Stănese
O ţară mai bună

Prima ediţie este disponibilă online pe TVR+

TVR 1 vă invită sa faceti un exerciţiu de imaginaţie: gândiţi-vă că aţi trăi într-o ţară mai bună. Ce fel de oameni v-aţi dori să aveţi alături? Cum aţi dori să arate locul în care trăiţi?

Din 2 aprilie, în fiecare miercuri, de la ora 22.00, Nicolle Stănese este gazda emisiunii de reportaje O ţară mai bună de la TVR 1 şi tvrplus.ro, o emisiune care prezintă campanii realizate de TVR pentru a vă arăta o Românie cu locuri frumoase, o ţară cu oameni generoşi şi buni, locul tău aşa cum ai vrea să fie mâine. În campaniile iniţiate de TVR vor fi implicate atât vedete TVR, cât şi personalităţi din diferite domenii, care pot reprezenta un model pentru comunităţile lor. Pentru că lucrurile se schimbă prin exemplul personal, nu prin teorie.

Viaţa pe lista de aşteptare este prima campanie a TVR 1 la care realizatorii Dana şi Tiberiu Ştefănescu vă invită să fiţi parte. Printr-un simplu gest – acela de a dona - stă în puterea noastră să punem capăt chinului şi suferinţei unor oameni. Sunt mii de oameni pentru care acest gest înseamnă şansa la o nouă viaţă.

„Prin această campanie, care se va desfăşura pe parcursul primelor 4-5 ediţii, le demonstrăm telespectatorilor că a spune da donării de organe este un gest firesc. Ceea ce încercăm să facem este să îi determinăm pe semenii noştri să constientizeze cât de important este să spună DA, transplantului de organe. În următoarele săptămâni vom face tot ce stă în puterea noastră pentru ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulţi dintre dumneavoastră” - Nicolle Stănese, prezentatoarea emisiunii O ţară mai bună.

Prima poveste din culisele vieţii pe lista de aşteptare este aceea a donatoarei de la Oradea, prelevare de organe pentru care a fost iniţiat zborul echipei de medici de la Bucureşti, soldat cu dramaticul accident din 20 ianuarie. Cine era cea care dona, cum a convins doctoriţa care efectua transplantul familia să accepte prelevarea de organe, cum au resimţit evenimentele medicii care au supravieţuit accidentului aflaţi în prima ediţie a emisiunii O ţară mai bună, transmisă de TVR 1 şi tvrplus.ro miercuri, 2 aprilie, de la ora 22.00. Francis Delmonico, părintele mondial al transplantului, Irinel Popescu - medicul responsabil de primul transplant de ficat efectuat în România, dar şi medicii care au supravieţuit accidentului din 20 ianuarie - chirurgii Radu Zamfir, Valentin Calu şi Sorin Ianceu vor vorbi telespectatorilor despre importanţa verbului „a te implica”.

TVR 1 vă invită să trăiţi într-o ţară mai bună, cu locuri frumoase şi oameni generoşi! În fiecare miercuri, de la ora 22.00.

 

Despre Nicolle Stănese

Nicolle Stănese s-a alăturat în acest an echipei TVR. Sibianca a fost, pe 1 martie, la Braşov, gazda spectacolului de lansare a grilelor de primăvară la TVR, care a inclus şi finala naţională Eurovision România 2014.

Este cunoscută telespectatorilor sibieni, dar şi celor din întreaga ţară, pe care i-a cucerit cu zâmbetul şi naturaleţea ei. Nicolle are 23 de ani şi lucrează în televiziune de la vârsta de 16 ani. A prezentat divertisment la Antena 1, atât la Sibiu, cât şi la Bucureşti, s-a implicat în campanii umanitare, a fost host al unor evenimente. Timp de doi ani a prezentat programul matinal al postului Prime TV din Republica Moldova. Din 2013, Nicolle Stănese este mama unei fetiţe, Ana Victoria.

Pe lângă proiectele din televiziune, noua membră a familiei TVR a fost şi ambasadorul Fundaţiei Edelweiss pentru dezvoltarea Republicii Moldova, iar în prezent este membru Crucea Roşie şi Baby Care.

 

 

 

13:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Tema: Partajul succesoral

* Invitat: Ioana Grosu, avocat Baroul Bucuresti

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță.

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

Inregistrare

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri – joi seară, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu deschide o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Mesaj către lumea de azi: Ei sunt „Români universali”!

Cutia de viteze automată, testul Papanicolau, declanșarea artificială a ploilor, implantul dentar sau scaunul ejectabil pentru avioane sunt doar ...

 

#tvr1