loader
Foto

Galerie foto

Un băcăuan în vârstă de 16 ani s-a calificat în semifinala „Vedeta populară”

Pe Ştefan Alexandru Negru, câştigătorul ediţiei a treia „Vedeta Populară” de la TVR 1, muzica populară l-a ajutat să-şi găsească drumul. Nu ştie cine sunt părinţii lui reali. Îşi consideră familia adoptivă adevărata lui familie. 13 mai a fost zi cu noroc pentru el: a trecut în etapa următoare a concursului interpreţilor de folclor care îşi doresc să devină „Vedeta populară”.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Un tânăr de 16 ani, din zona Bacăului, este cel de-al treilea semifinalist Vedeta populară de la TVR 1. Ştefan Alexandru Negru, câştigătorul ediţiei a treia Vedeta Populară, este unul dintre acei oameni pe care muzica populară i-a ajutat să-şi găsească drumul. Cântă de când era copil, educatoarele remarcându-i înclinaţia către muzică. Tocmai de aceea şi-a urmat pasiunea: a absolvit Şcoala populară de artă din Bacău, iar în prezent, este elev la Colegiul de Arte.

(w882)

Are doar 16 ani, dar a trecut prin momente grele, care l-au maturizat înainte de vreme. Când avea 11 ani, şi-a pierdut  tatăl şi a aflat că era adoptat de la şase luni - două momente care l-au maturizat peste noapte. Nu ştie cine sunt părinţii lui reali. Îşi consideră familia adoptivă adevărata lui familie. A fost crescut cu dragoste, iar mama lui, pensionară azi, chiar dacă are probleme de sănătate, a rămas singura lui speranţă. Amândoi sunt un sprijin unul pentru celălalt.

La cei 16 ani, Alexandru e capul familiei, cu toate responsabilităţile care vin din acest statut. A trecut greu peste pierderea tatălui. Muzica a fost cea care l-a ajutat să privească lumea cu echilibru, să stea drept şi să fie recunoscător că părinţii care l-au crescut au făcut din el un om sensibil şi bun.

A prezentat în faţa juriului melodia „Bradule, măi brad rotund”, o doină din folclorul românesc aleasă de el. După interpretarea lui, Grigore Leşe a spus: „Dacă în România mai avem astfel de tineri, înseamnă că nimic nu este pierdut!”, ceea ce i-a adus tânărului un zâmbet larg pe chip. Pentru duetul susţinut alături pe vedeta preferată, Ştefan Alexandru Negru a invitat-o pe scenă pe interpreta Mariana Lungu.

Competiţia a devenit şi mai dură în al doilea sezon, pentru că prima probă este eliminatorie. Cei care iau deciziile la Vedeta populară sunt Grigore Leşe, Elise Stan, Niculina Stoican, Cornelia Rednic, Mircea Dinescu, juraţii care nu doar notează concurenţii, ci le fac şi recomandări pentru îmbunătăţirea interpretărilor live, apariţia şi prezenţa lor pe scenă.

(w882)

Pe 20 mai, cinci noi concurenţi vor urca pe scenă, dar unul singur va fi câştigător. Iuliana Tudor ne dă întâlnire la TVR 1 cu muzica populară şi talente din folclorul românesc, într-o nouă ediţie Vedeta populară duminica viitoare, de la ora 20.00.

credit foto: Doru Ochea

 

Audienţe de top pentru ediţia 3 a noului sezon Vedeta populară

A treia ediţieVedeta populară a noului sezon a adunat numeroşi telespectatorii în faţa micilor ecrane. Poveştile impresionante de viaţă, muzica populară şi interpretările concurenţilor care îşi doresc să devină Vedeta populară au adus postului TVR 1 o poziţie în top cinci programe ale serii duminică, 13 mai. Astfel, pe intervalul de desfăşurare a emisiunii Vedeta populară, 21.00-22.50, la nivel naţional şi urban, TVR 1 a ocupat poziţia a cincea. Show-ul prezentat de Iuliana Tudor la TVR 1 a fost urmărit în medie de 572.000 de telespectatori la nivel naţional (3,2% rating mediu şi cotă de piaţă medie - 6,8%).

(w882)

De altfel, partea a doua a concursului de talente dedicat interpreţilor amatori din folclorul românesc (transmisă de TVR 1 între 22.00 şi 22.50) a captat, în medie, interesul a 626.000 de telespectatori la nivel naţional (rating mediu – 3,5%, share mediu – 7,7%). Cu aceste cifre, partea a doua a concursului Vedeta populară a ocupat locul 4 pe intervalul menţionat, cu un vârf de audienţă înregistrat la 22.44, când 756.000 telespectatori, rating mediu 4,2%, cotă de piaţă 10,1%) urmăreau la TVR 1 deliberările juriului şi alegerea celui de-al treilea semifinalist semifinalist Vedeta populară. (Sursa: Kantar Media, copyright: ARMA, prelucrare SRTv)

 

 

 

19:45 Sport

Transmisiune directă

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1