loader
Foto

Un Rio formidabil: Adrian Mutu, atacant stânga în Naţionala de Vis

Părinţii ar fi vrut să-l faca matematician, dar el a dovedit că ştie să facă bine calcule pe gazon. L-aţi votat pe ŞtirileTVR.ro să joace în Echipa de Vis pe care aţi fi trimis-o la Campionatul din Brazilia.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat joi, 5 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Adrian Mutu este cel de-al optsprezecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Ilie Dumitrescu, Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Marcel Răducanu, Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Adrian Mutu, supranumit "Briliantul", a jucat 77 de meciuri pentru Naţională şi a înscris 35 de goluri. Timp de 14 ani a jucat la echipe celebre precum Inter, Verona, Chelsea sau Juventus. Pe final de carieră, Mutu este acum sub contract cu Petrolul Ploieşti.

Adrian Mutu: "Îmi aduc aminte că eram în birou la Giovani Becali, aveam amândoi, pe vremea aceea, acelaşi impresar, şi spunea Giovani să mă prezinte.. Când s-a întors şi a zis: «Sunt Gică Hagi», n-am mai apucat să zic numele meu, am zis doar «Ştiu» şi am rămas mut".

Se spune despre el că putea să devină noul Hagi. Doar că Hagi a avut, pe lângă talent, şi seriozitate. Mutu a gustat un pic prea mult din plăcerile vieţii de noapte şi a căzut de sus. El este exemplul cel mai clar că aburii succesului pot frânge o carieră.

Jose Mourinho, antrenorul lui Mutu la Chelsea: "Adrian era un talent fantastic, probabil cel mai talentat din ultima generaţie. Dar era într-un moment dificil al vieţii lui când era la Chelsea. A fost un moment trist pentru noi şi pentru el când cariera lui s-a frânt".

Adrian Mutu: "Cu Mourinho nu am avut nimic, aşa cum s-a scris. Am fost antrenat foarte puţin de el, câteva luni şi n-am avut timp ca să ne certăm, ca să spun aşa. Tot ce s-a scris în presă sunt lucruri care nu au niciun sâmbure de adevăr".

Chiar dacă scurt, momentul Chelsea rămâne poate cel mai important episod din carieră.

Echipa din Londra plătise 22 de milioane de euro pentru Mutu. Era şi a rămas cel mai scump jucător român al tuturor timpurilor.

Adrian Mutu: "Nu am regrete, aşa cum am spus. Sunt lucruri cu care eu m-am împăcat".

Există, totuşi, un moment în care şi-ar dori să dea timpul înapoi. A rămas în istorie ratarea din minutul 81 a penalty-ului cu Italia, de la Europeanul din 2008. Probabil că o victorie în acel meci ar fi însemnat trecerea de grupe.

Adrian Mutu: "E un lucru care m-a durut vreo patru luni. Mă ofticasem că nu am reuşit să dau vreo două goluri contra campioanei mondiale".

Mutu crede că lipsa agresivităţii şi apărarea excesivă sunt cauzele necalificării la turneul final.

Reporter: Este nevoie de o schimbare de selecţioner?

Adrian Mutu: Probabil că da!

Atacantul vede o finală latină la mondialul din Brazilia, Spania - Brazilia.

L-aţi votat pe Adrian Mutu pentru postul de atacant stânga al echipei de Vis, alături de Ilie Dumitrescu.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

15:00 Opre Roma

* Emisiune cu şi despre comunitatea romă

Aceasta editie este despre una dintre cele mai importante zile pentru etnia roma.

Sarbatorita inca din 1971, cand a fost propusa la primul Congres International al romilor, care a avut loc la Londra, in Marea Britanie, Ziua Internationala a Romilor, din intreaga lume, este marcata la inceputul lunii aprilie prin evenimente culturale, sau cu prezenta activistilor romi in piete publice, spectacole de teatru, cu arborarea steagului romilor si imnul Gelem gelem.

Denumita si „Sarbatoarea etniei romilor din Romania”, a fost legiferata in anul 2006, in urma adoptării de către Parlamentul României, prin Legea nr. 66/2006.

Cu aceasta ocazie, s-au desfasurat, timp de mai multe zile, diferite evenimente : spectacol in Piata Sebastian organizat de Partida Romilor, targ de mestesuguri la Muzeul Taranului Roman, concert de muzica clasica la Teatrul Elisabeta​, si inaugurarea Piațetei Nicolae Gheorghe, in cinstea celui mai mare ganditor rom.

La interviul editiei, va fi alaturi de noi Mihai Neacsu, directorul Centrului National de Cultura a Romilor-Romano Kher. Vom povesti despre proiectele acestei institutii si rolul pe care il joaca in promovarea identitatii culturale a etniei romilor.

​Producători: Oana Cârligel Crețulescu, Anamaria Tecuceanu Bobe

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Minoritati din jud. Valcea
Minoritati dobrogene in muzeul de etnografie, Tulcea

Participă: Angela Tomaselli-artist plastic
Florin Epure-istoric
Gilda Mologhianu-fiica Ervant Nicogosian
Alexandru Chiselef-muzeograf

Producător Nicoleta Epure

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1