loader
Foto

„Un Rio formidabil”: Cosmin Contra, fundaş dreapta în Naţionala de Vis

Unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta ai Naţionalei ultimilor 20 de ani şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat joi, 22 mai, cu un nou jucător, votat pe ŞtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei „Un Rio formidabil”. Cosmin Contra a reuşit să impresioneze întotdeauna printr-o extraordinară capacitate de efort şi determinare. Ambiţios şi uneori încăpăţânat, Contra este considerat ultimul mare fundaş dreapta al primei reprezentative. El este cel de-al patrulea jucător al echipei de vis votate de români, alături de Helmuth Duckadam, Silviu Lung şi Dan Petrescu.

Alintat „Guriţă" de colegi şi foştii antrenori, Contra a început să joace fotbal la Poli Timişoara. A făcut-o atât de bine, încât a ajuns, în doar câteva sezoane, în vizorul marilor cluburi din România şi din afară. A fost eroul lui Deportivo Alaves, în finala istorică pierdută la limită în faţa lui Liverpool. Prestaţia l-a dus direct în lotul marelui Milan, iar patru ani a făcut performanţă cu Atletico Madrid.

Contra s-a retras de la Naţională în 2012, după ce a jucat în preliminariile Campionatului European. A pus ghetele în cui, însă dragostea de fotbal şi firea ambiţioasă l-au determinat să înceapă în forţă cariera de antrenor, chiar la clubul la care s-a format, Poli Timişoara. Anul trecut a câştigat cu Petrolul Cupa României şi a jucat în play-off-ul Europa League.

Cosmin Contra a demonstrat că ambiţia şi munca te pot face să lupţi de la egal la egal cu mari nume din fotbalul internaţional.  A făcut-o ca jucător, iar acum vrea să demonstreze că România are o şcoală puternică de antrenori.

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania „Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor. Vineri seară, în Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00, aflăm cine a câştigat un post de fundaş central în echipa formidabilă.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1