loader
Foto

"Un Rio formidabil": Cristi Chivu, fundaş stânga în Naţionala de Vis

Cristi Chivu şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat marţi, 27 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Cristi Chivu este cel de-al nouălea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Cornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Cristian Chivu a fost desemnat de 4 ori cel mai bun jucător român, iar în 2002 a fost ales de UEFA în Echipa Anului. Vârful carierei sale a fost câştigarea Ligii Campionilor cu Internazionale Milano. În 2014, la 33 de ani, a renunţat la fotbal.

I-au trebuit doar 2 ani la CSM Reşiţa şi un an la Universitatea Craiova pentru ca talentul şi norocul să îl ducă pe puştiul de nici 18 ani direct la Ajax Amsterdam.

Prin seriozitatea insuflată de tatăl său, Mircea Chivu, care i-a fost antrenor la Reşiţa, i-a făcut pe olandezi să îl aleagă căpitan după numai 2 ani. Mircea Chivu a murit, însă, înainte ca fiul său să ajungă la Ajax.

Evoluţia pentru mari cluburi europene ca AS Roma şi Inter Milano l-au adus imediat în echipa naţională. Aceeaşi seriozitate l-a făcut căpitan. A rămas în memoria microbiştilor ca liderul generaţiei sale.

În 2000 a făcut parte din lotul României la Campionatul European din Belgia şi Olanda. Golul marcat împotriva Angliei este poate unul dintre cele mai importante şi frumoase din carieră.

Momentul este cu atât mai important cu cât România a reuşit la acele Europene cea mai bună performanţă la un turneu final. A ajuns în sferturi de finală, unde s-a împiedicat însă de Italia.

În 2010 a suferit cea mai gravă accidentare a carierei. În urma unui contact puternic cu un adversar, s-a lovit la cap.  A fost operat timp de aproape două ore şi, la revenirea pe teren, a purtat celebra cască de protecţie.

Acum două luni a decis să se retragă.

L-aţi votat pe Cristian Chivu în echipa ideală a României, pe care aţi trimite-o la Campionatul Mondial.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1