loader
Foto

Un Rio formidabil: Dorinel Munteanu, mijlocaş stânga în Naţionala de Vis

Cel mai selecţionat jucător din istoria Naţionalei a fost ales şi de microbişti, pe stiriletvr.ro, să facă parte din Echipa de Vis pentru Mondialul din Brazilia.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat marţi, 3 iunie, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Dorinel Munteanu este cel de-al şaisprezecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Nicolae Dobrin, Marcel Răducanu, Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

"Neamţul" sau "Furnica" a jucat peste 500 de meciuri în cariera sa. Dorinel Munteanu a evoluat la peste zece cluburi din ţară şi din străinătate, printre care Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi "U" Cluj. Fostul mijlocaş a strâns 134 de selecţii în echipa naţională. A participat la turnee finale de Campionat Mondial in '94 și '98 și la două turnee finale de Campionat European. După ce a agăţat ghetele în cui, s-a dedicat carierei de antrenor.

Presa de acum 10 ani se întreba dacă nu cumva Piţurcă îl titulariza intenţionat ca să bată recordul de selectii al lui Hagi, care se retrăsese. Adevărat sau nu, la final de carieră, Dorinel Munteanu avea 134 de meciuri pentru echipa naţională, în vreme ce Hagi se oprise la 125. Ceea ce îl face pe mijlocaşul român cel mai selectat jucător pentru prima reprezentativă.

Trecând peste insiunuările presei, prestaţia lui Munteanu pentru Naţională a rămas memorabilă. Gratie forţei şi motricităţii sale extraordinare, era considerat adevăratul motorul al echipei. Dădea pase exacte şi pierdea foarte greu mingea.

Dintre toate însă, meciurile din SUA 1994 sunt poate cele mai importante. Pentru că aici a demonstrat lumii întregi calităţile sale de mijlocaş.

Golul din meciul cu Bulgaria rămâne poate cel mai controversat moment al carierei sale şi, de ce nu, unul dintre controversele fotbalului european.

Nimeni nu poate şti cu certitudine, dar dacă golul era validat, România avea reale şanse să meargă în sferturile de finală ale Europeanului din Anglia 1996.

Munteanu a trecut pe la mai multe echipe din România. Istoria însă îl va reţine ca pe unul dintre puţinii care au jucat şi antrenat cele două echipe din eternul derby românesc - Dinamo şi Steaua.

Ca antrenor a avut o carieră asemănătoare cu a lui Dan Petrescu. La fel ca acesta, şi-a demonstrat calităţile făcând în numai doi ani campioană o echipă care până atunci nu conta în zona podiumului - Oţelul Galaţi. După plecarea lui, echipa a dispărut.

"Neamţul", cum a fost numit de microbişti şi de colegi, a primit votul dumneavoastră pentru poziţia de mijlocaş stânga în echipa naţională de vis.

Mâine vă spunem cine a câştigat postul de atacant stânga, în urma voturilor de pe Stiriletvr.ro.

Campania noastră se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de startul Campionatului Mondial din Brazilia, pe care îl puteţi vedea integral la TVR.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1