loader
Foto

Un Rio formidabil: Ioan Ovidiu Sabău, mijlocaş dreapta în Echipa de Vis

Echipa "Un Rio Formidabil" se completează cu primul mijlocaş, votat de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat joi, 29 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Ioan Ovidiu Sabău este cel de-al unsprezecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Ioan Ovidiu Sabău a cunoscut vârful ca jucător la Mondialul din ‘90. Golurile şi pasele despre care se vorbea în acei ani ca "marcă înregistrată" a mijlocaşului au contribuit la revenirea fotbalului românesc.

Seriozitatea lui i-a adus porecla "Moţul", ceea ce stârnise controverse în presa sportivă. "Moţul" fusese deja transformat în brand de un mare personaj al acelor vremuri - Florian Pittiş.

Comentatorul sportiv Ilie Dobre îşi aminteşte în cartea sa că această controversă a fost rezolvată cu mult spirit de Pittiş, care i-a spus că "Numai noi doi suntem geniali, de aceea ne numim Moţu".

Sabău mai avea un lucru care îl definea. Avea un fel anume de a pasa, de multe ori decisiv. În clişeele din acei ani, când Sabău contribuia la un gol, comentatorii spuneau că a fost "pasă marcă înregistrată". "Marcă înregistrată" care a contribuit la revenirea fotbalului românesc în grupul celor care au avut ceva de spus în acest sport.

Calificarea la Mondialul din Italia a fost pentru cei mai mulţi dintre jucători un ţel pentru carieră. Erau vremuri în care să fi chemat la Naţională era scopul fiecărui jucător. Orice gol, orice victorie era celebrată de zeci de mii de oameni care ieşeau de bucurie pe străzi şi scandau numele jucătorilor.

Cele 55 de meciuri pentru Naţională şi atitudinea de profesionist v-au determinat să îl alegeţi pe Ioan Ovidiu Sabău pe postul de mijlocaş dreapta al echipei Naţionale de Vis.


***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1