loader
Foto

Un Rio formidabil: Michael Klein, fundaş stânga de rezervă în Echipa de Vis

Fostul mare fundaş al Corvinului şi al Naţionalei, Michael Klein, Mişa cum îi spuneau apropiaţii, şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat miercuri, 28 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Michael Klein este cel de-al zecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Michael Klein a fost selecţionat de 90 de ori la prima reprezentativă a României A intrat în teren la Campionatul European din 1984 din Franţa şi la Mondialul din `90 din Italia. A murit pe teren, la numai 33 ani, jucând pentru o echipă germană de primă ligă.

Aşa cum şi-l amintesc colegii de generaţie, nimic nu îl putea face să se dea bătut.

A crescut la şcoala Corvinului, alături de mari nume ca Lucescu, Andone, Mateuţ sau Rednic.

La echipa naţională a apucat să joace 90 de partide.

Visul oricărui jucător din generaţia lui de a prinde o echipă din Vest s-a legat firesc cu etnia lui.

Imediat după Revoluţie s-a transferat la echipa germană de prima ligă Bayer Uerdingen, unde a avut meciuri memorabile. Gândul lui a rămas însă acasă.

Nu a mai apucat însă să îşi îndeplinească dorinţa. Pe 2 februarie 1993, Misha Klein a murit, la numai 33 de ani, pe teren. A făcut infarct în timpul unui antrenament cu echipa germană.

În Hunedoara, fotbalul pare că a murit. Corvinul nu mai reprezintă de multă vreme ceva în fotbalul românesc.

Hunedorenii păstrează însă speranţa prin amintirea celui care, prin felul său de a fi, a adus glorie oraşului şi României.

Dumneavoastră l-aţi ales fundaş stânga în Echipa de vis.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1