loader
Foto

Un Rio formidabil: Nicolae Dobrin, mijlocaş central în Echipa de Vis

Dobrin, zis "Gâscanul", "Magul" sau "Prinţul din Trivale", unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români ai tuturor timpurilor, şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat sâmbătă, 31 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Nicolae Dobrin este cel de-al treisprezecelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Marcel Răducanu, Ioan Ovidiu Sabău, Michael Klein, Cristi ChivuCornel DinuMiodrag BelodediciIoan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Era cunoscut mai ales ca un mare maestru al driblingului şi al loviturilor libere. În toată cariera a jucat peste 400 de partide şi a înscris mai mult de 100 de goluri în prima divizie. A fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României.

Aproape toţi cei 28 de ani ai carierei, Nicolae Dobrin a jucat pentru FC Argeş. Când intra pe teren juca din plăcere şi pentru spectatori. Cea mai mare bucurie o simţea când tribunele erau pline şi când oamenii îl aplaudau.

Dobrin este considerat cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor. Cu toate acestea, nu a jucat niciodată în străinătate. A fost însă primul român care ar fi putut juca pentru Real Madrid. În 1972 l-a cucerit definitiv pe cel mai important preşedinte din istoria Realului, Santiago Bernabeu. Spaniolii i-au oferit o sumă astronomică pentru acele vremuri, două milioane de dolari. Dar Nicolae Ceauşescu nu l-a lăsat să plece din ţară. Lucru care a avut şi partea sa bună. Dobrin a continuat spectacolul pentru microbiştii români.

În cadrul campaniei Un Rio formidabil au fost difuzate fragmente dintr-un interviu cu Dobrin, realizat în 1994, în plină campanie de calificare pentru mondialul din SUA. În caracterizarea noii generaţii, mijlocaşul Naţionalei a prezis căderea fotbalului românesc acuzând dezinteresul jucătorilor pentru spectacol.

Când s-a retras de pe teren spunea că parcă s-a rupt ceva din el. Când s-a stins, în 2007, a lăsat un gol în sufletul tuturor celor care l-au iubit. Nici dumneavoastră nu l-aţi uitat şi l-aţi votat mijlocaş central în Echipa de Vis care v-aţi fi dorit să joace la Mondialul din Brazilia.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, s-a difuzat drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1