loader
Foto

Galerie foto

Un sfert de veac, trei preşedinţi, o analiză, duminică la TVR 1 şi TVR i

Duminică, 2 noiembrie, în contextul primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Marian Voicu şi Miruna Munteanu au analizat, împreună cu invitaţii lor, triada de preşedinţi post revoluţie, de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR Internaţional.

 

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+

Au trecut 25 de ani de la căderea regimului comunist. În acest răstimp, trei preşedinţi aleşi democratic au condus destinele României şi au scris cele mai recente file din istoria post revoluţionară a ţării.

Trei nume au marcat devenirea României din ultimele două decenii: Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. Fiecare, în parte, a lăsat o moştenire care, uneori, s-a întins până în straturile profunde ale societăţii, modificând paradigme şi chiar traiectorii individuale.

Se cuvine, mai ales în context electoral, să reflectăm asupra alegerilor făcute. Am ales bine? Putem avea mai mult? Putea România să aibă un alt destin în ultimul sfert de veac?

La aceste întrebări vor răspunde jurnaliştii TVR Marian Voicu şi Miruna Munteanu, alături de invitaţii lor la dezbaterea 25 de ani – o ţară, trei preşedinţi. În studioul ediţiei speciale se vor afla jurnalistul Liviu Mihaiu, politologul Cristian Pârvulescu, sociologul Ana Bulai, avocatul Gheorghe Piperea şi actorul Costel Caşcaval.

Emisiunea se va regăsi pe TVR+, sub umbrela “Alegeri prezidenţiale 2014”.

Ce alte producţii speciale puteţi urmări la TVR în ziua alegerilor aflaţi AICI.

 


22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1