loader
Foto

Galerie foto

Vedetele Mondialului se prezintă în Jurnalul sportiv de la TVR

Messi, Garrincha, Hagi, Rossi, Cruyff sau Ronaldo! Au scris istorie si au schimbat fotbalul pentru totdeauna. Îi vedeţi pe jucătorii de legendă ai Mondialelor în Jurnalul sportiv al TVR. Primul pe lista săptămânii în curs – Lionel Messi.

 

Săptămâna trecută i-am văzut sau revăzut pe Paolo Rossi (14 mai), Diego Maradona (15 mai), Michel Platini (16 mai), Gheorghe Hagi (17 mai), Pele (18 mai), Kempes (19 mai) și Cristiano Ronaldo (20 mai). Jurnalul sportiv al TVR continuă în această săptămână difuzarea miniportretelor jucătorilor legendari ai Campionatulul Mondial de Fotbal.

Luni, în Jurnalul sportiv, nu rataţi un miniportret al fotbalistului Lionel Messi; marţi, 22 mai, jurnaliştii Departamentului Sport ne pregătesc un miniportret Garrincha. Miercuri, 23 mai, ne reîntâlnim cu Buffon, iar joi, 24 mai, vedem un portret al lui Milla. La sfârşit de săptămână, aflăm lucuri noi despre Pirlo (vineri, 25 mai), despre Cruyff (sâmbătă 26 mai) şi despre Drogba (duminică, 27 mai).

 

MESSI – liderul unei întregi generaţii – luni, 21 mai

Este idolul unei întregi generaţii, dar reuşitele sale de la echipa de club nu au fost completate cu succese la echipa naţională. Messi a jucat finala ultimului Mondial şi are de luat o revanşă în Rusia alături de reprezentativa Argentinei.

(w882)

Este urmaşul lui Maradona şi reprezintă inima Barcelonei. Fotbalist cu dribling năucitor şi cu simţul golului în sânge, Messi ţine capul de afiş în fotbalul mondial de mai bine de un deceniu. La fel ca şi rivalul său Cristiano Ronaldo, argentinianul a câştigat titluri după titluri, trofee după trofee, dar nu a reuşit să-şi apropie titlul suprem - cel de campion mondial. Cel mai aproape s-a aflat în 2014, când alb-celeştii au jucat finala Cupei Mondiale împotriva Germaniei. Atunci, Lionel şi argentinienii săi au pierdut după prelungiri.

(w882)

Acum, jucătorul care a marcat doar cinci goluri în 15 meciuri la Mondiale vrea să recupereze terenul pierdut şi să ajungă alături de Kempes şi Maradona în Panteonul campionilor mondiali ai Argentinei.


GARINCHA - Dumnezeul driblingului şi Bucuria poporului - marţi, 22 mai

A ars repede, dar lumea nu l-a uitat niciodată! Garrincha a scris istorie pentru echipa Braziliei şi a câştigat două titluri mondiale.

(w882)

A fost considerat egalul lui Pele şi a câştigat de două ori Cupa Mondială, dar a sfârşit în mizerie. Adulat de oameni! Garrincha s-a născut pentru fotbal şi a trăit doar prin fotbal! Suporterii au simţit asta şi i-au dat o poreclă pe măsură: Bucuria poporului. Garrincha a avut însă multe porecle. I s-a spus Dumnezeul driblingului pentru uşurinţa cu care dribla, şi Diavolul şchiop pentru că avea un picior un pic mai scurt. În 1958 şi 1962 Garrincha era rebelul fără cauză din frumoasa echipă a Braziliei. Mondialul din 1962 a fost al lui, aşa cum cel din 1986 a fost al lui Maradona. Mané a jucat aşa cum nu o va mai face niciodată, a fost cântecul lui de lebădă, la 28 de ani. A fost zenitul carierei sale. După aceea, băutura şi femeile i-au acaparat întreaga viaţa. A plecat într-o lume mai bună devreme, la 49 de ani, petrecut pe ultimul drum de mii de oameni care-l plângeau pe cel poreclit, Bucuria poporului, adică a celor mulţi.

(w882)

 

GIANLUIGI BUFFON - argetipul portarului din fotbalul modern - miercuri, 23 mai

În urmă cu doi ani France Football l-a numit "cel mai bun portar din istorie”, iar fanii l-au votat ca fiind goalkeeper-ul numărul 1 din întreaga existență a Ligii Campionilor. De fapt, Gigi Buffon este însă mai mult decât atât – el reprezintă arhetipul portarului din fotbalul modern.
(w882)

De aproape un sfert de secol Buffon este stăpânul careului, ultimul zid în fața atacurilor adverse, ultima speranță. Cu Gigi în poartă, Italia a reușit să ia singurul ei titlu mondial din ultimele trei decenii și jumătate. Se întâmpla în 2006, când uriașul din poarta Squadrei Azzura a primit doar două goluri în toate cele șapte partide ale turneului final. De atunci Buffon s-a specializat în doborât recorduri. Printre altele, este singurul portar din ultimii 45 de ani care a reușit să se claseze al doilea în ierarhia Balonului de Aur și omul numărul unu ca selecții din istoria Italiei.
(w882)
Zilele trecute, Buffon a decis să încheie un capitol. S-a retras cu lacrimi în ochi de la Juventus și va încerca, se pare, o nouă aventură din toamnă. Însă cel mai important lucru este absența sa de la turneul final din Rusia. Fara el,  Mondialul din 2018 va fi mai sarac, însă istoria lui Gigi Buffon nu se încheie aici. Povestea lui mai are încă pagini nescrise.

Din 14 iunie, Campionatul Mondial de Fotbal FIFA Rusia 2018 este în direct şi în exclusivitate la TVR.

 

Despre transmisia Campionatului Modial de Fotbal la TVR

Începând din 14 iunie, Televiziunea Română transmite, în exclusivitate, cel mai important eveniment sportiv al anului 2018. În perioada 14 iunie – 15 iulie, toate cele 64 de meciuri, vor fi difuzate numai de televiziunea publică. 32 de echipe au un singur obiectiv: obţinerea mult râvnitului trofeu din aur pur.

(w882)

De mai bine de 50 de ani, începând cu ediţia CM 1966 din Anglia, TVR este televiziunea care difuzează în exclusivitate cel mai mare eveniment fotbalistic al planetei. Campionatul Mondial din Rusia, primul găzduit de Europa de Est, este al 13-lea turneu pe care telespectatorii din România îl vor urmări la televiziunea publică.

foto: www.fakt.pl; football365.com;fcbarcelona.com;espn.com

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:20 Dosar România (R)

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1