loader
Foto

Galerie foto

Florin Piersic şi Rodica Mandache în "Visul unei nopţi de iarnă"

Pe 31 decembrie, de la ora 18:10, TVR 1 ne va binedispune cu celebra piesă de teatru "Visul unei nopţi de iarnă", înregistrată în platourile TVR în anul 1980. Regia este semnată de Dan Necşulea.

 

În ultima zi a anului, „comedia romantică” a iernilor din anii ’80 ne va încălzi sufletele. Rodica Mandache şi Florin Piersic sunt protagoniştii celebrei piese de teatru "Visul unei nopţi de iarnă" , pe care TVR 1 o difuzează în ultima zi a anului 2018, de la ora 18:10.
Visul unei nopti de iarna

„Sigur că am avut o şansă extraordinară că Televiziunea Română a dat-o an de an, timp mulţi ani, de Crăciun sau Revelion. Este un premiu foarte mare pentru noi. Şi subiectul, dar şi noi am fost mai sinceri ca niciodată. E o piesă frumoasă şi cred că orice femeie vrea să joace rolul acesta. Chiar Florin a vrut să joace Doruleţ, i-a plăcut rolul acesta extraordinar de tare", mărturisea Rodica Mandache, interpreta rolului Doruleţ din piesa de teatru Visul unei nopţi de iarnă.

(w882) Visul unei

Piesa a fost înregistrată în platourile TVR în anul 1980, în distribuţia acesteia fiind prinşi: Florin Piersic, Rodica Mandache, Matei Alexandru, Adela Mărculescu, Margareta Pogonat, Ştefan Radof, Grigore Gonţa, Bogdan Muşatescu.

Adaptarea TV: Ioana Prodan şi Dan Necşulea. Regia Dan Necşulea.

Visul unei nopţi de iarnă era „comedia romantică” a iernilor din anii ’80. El – scriitor cunoscut, matur, înalt, frumos, curtat de femei – interpretat de Florin Piersic - o întâlneşte pe ea – tânără, sprinţară, naivă, visătoare, îndrăgostită (Rodica Mandache) de el, după ce i-a citit toate cărţile. Este clasica poveste de dragoste, „reţetă” valabilă şi astăzi. Diferenţa între Visul unei nopţi de iarnă şi un film romantic din zilele noastre? O delicateţe naturală, prezentă în toate – în glas, în privire, în zâmbet, în suflete.

(w882) Visul unei

Toată lumea o ştie, toţi românii o cunosc ca fiind Doruleţ. În Visul unei nopţi de iarnă, Rodica Mandache a impresionat prin jocul de un firesc cutremurător şi prin apariţia apropiată de candoarea copilăriei. Să revedem în 103 minute alb-negru o piesă minunată, în interpretarea excepţională a unor mari actori ai scenei româneşti!

Piesa Visul unui nopţi de iarnă a avut premiera pe scenă în anul 1937, la Teatrul „Comedia” din Bucureşti, avându-i în rolurile principale pe George Vraca, Nelly Sterian şi W. Ronea. Ulterior, melodrama a fost ecranizată de două ori: prima dată în 1946, în regia lui Jean Georgescu, iar a doua oară, în 1980 (varianta pentru televiziune), în regia lui Dan Necşulea.

(w882) Visul unei

0:00 Omul anului (R)

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1