loader
Foto

Viziuni asupra muncii, angajați - angajatori, la „Interes general”

Corina Scarlat, şef Serviciu Comunicare  ANOFM, Cristian Pârvan, secretar general Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, Ion Albu, preşedinte executiv Confederaţia  Sindicală Naţională MERIDIAN au fost invitaţii lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1.

 

Sorin Burtea
Interes general

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ai peste 40 de ani, ai experienţă şi cauţi un loc de muncă?

Deşi valoarea şi pregătirea deprinsă de-a lungul anilor ar trebui să fie prioritare la angajare, statisticile arată că mai mult de jumătate dintre şomerii României sunt trecuţi de prima tinereţe.

Motivele invocate de angajatori sunt diverse, unii reclamă lipsa de entuziasm, lipsa dexterităţii sau a rapidităţii, alţii nici măcar nu se obosesc să le testeze calităţile, ratând astfel şansa de a selecta o persoană bine pregătită.

România se confruntă şi cu o altă mare problemă - lipsa şcolilor profesionale. Desfiinţarea majorităţii liceelor tehnice şi a şcolilor profesionale afectează mediul economic.

Suntem într-un impas. Tinerii care termină o facultate sau un liceu teoretic nu-şi găsesc de lucru, iar patronii nu reușesc să angajeze meseriaşi.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

***

Emisiunea „Interes general” se difuzează în direct la TVR 1 şi poate fi urmărită şi online pe TVR+, pe tabletă sau mobil.


7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1