loader
Foto

Galerie foto

„Vreau să ajung în Semifinală la Vedeta Populară şi să cânt muzică lăutărească!”

Este declaraţia unei tinere de 18 ani, din Gorj, concurentă la „Vedeta populară”. Ne aşteaptă o seară plină de tensiune, dar şi de muzică bună, cu cinci tineri talentaţi şi ambiţioşi.

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Iuliana Tudor ne dă întâlnire duminică seară la ediţia cu numărul 3 din sezonul al treilea Vedeta populară. O cifră cu noroc, cel puţin pentru unul dintre cei cinci concurenţi ai serii, care va câştiga un loc în semifinală. TVR 1 este locul unde îşi dau întâlnire cei mai talentaţi tineri interpreţi de muzică populară decişi să fie Vedeta populară, în cel mai important show de folclor din România. Vedeta populară este la TVR 1 duminică, 28 octombrie, de la ora 21.00.

Aşadar, duminică, Iuliana Tudor ne prezintă cinci noi concurenţi. Dintre ei, doar unul se va califica în semifinală. Toți îşi doresc să ajungă un nume cu rezonanţă în folclor, dar numai unul va reuşi să se impună şi să treacă în semifinală:

O concurentă care ar fi preferat să trăiască acum 300 de ani, atunci când se putea bucura cu adevărat de obiceiurile şi tradiţiile româneşti de la sat. Ştefania Pârlea are 19 ani şi reprezintă Sighişoara la Vedeta populară. Ne va încânta cu muzică de pe Valea Târnavei Mari duminică, de la ora 21.00.

Un tânăr de 22 de ani, care vine din Râmnicu Vâlcea. Cosmin Herăscu și-a dorit întotdeauna să cânte pe scenă, dar a prins curaj abia acum doi ani să se apuce serios de treabă, încurajat mai mult de tatăl său. Îl vom cunoaşte la TVR 1, în a treia ediţie a sezonului 3 Vedeta populară.

O adolescentă din zona Sucevei, care cântă pricesne pentru bâtrânii de la Mănăstirea Bogdăneşti, din judeţul natal. A vrut să se înscrie de la primul sezon, dar nu avea vârsta minimă impusă de regulament. Anul acesta, Nicoleta Chichiriţă a împlinit 16 ani şi nu a ezitat nicio secundă când a văzut anunţul pentru preselecţii. Să vedem cât de hotărâtă este tânăra suceveancă să câştige! Duminică, la Vedeta populară.

Din zona Sebeşului vine Denisa Bărbat, o tânără de 20 de ani. Pasionată să cânte, să scrie şi să colecţioneze costume populare. Este studentă la Comunicare şi Relaţii Publice, dar îşi doreşte să ajungă un nume în lumea muzicii populare. Aflăm duminică seară dacă reuşeste să convinge publicul şi juriul şi să treacă în semifinala concursului de talente desfăşurat la TVR 1.

„Vreau să ajung în Semifinală la Vedeta Populară şi să cânt muzică lăutărească!”. Declaraţia îi aparţine unei tinere de 18 ani, din Gorj: Alina Pârnescu. Părinţii ei sunt despărţiţi de când era mică. Mama e plecată să lucreze în străinătate, pentru a-şi întreţine familia. Alina îi duce dorul şi a rămas în grija bunicilor. Ţine legătura cu mama ei, care o susţine şi de departe. Va reuşi să îi facă o surpriză imensă mamei calificându-se în semifinala Vedeta populară? Vedem duminică, 28 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1.

(w882)

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea „Vedetă populară”: să aibă voce şi o prezenţă care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Reta Rus, Ionuţ Dolănescu, Maria Macovei, Leontina Fărcaş şi Claudia Torop sunt interpreţii care îi vor susţine pe concurenţii serii, interpretând împreună cu aceştia melodii din folclorul românesc.

Şi în acest sezon juriul va fi format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart rămâne alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

credit foto: Doru Ochea

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1