loader

Anchetele comisarului Antonescu

Emisiunea abordează o temă de larg interes ce reiese din prezentarea uneia sau a mai multor infracţiuni grave, rezolvate. În fiecare ediţie, comisarul Antonescu prezintă un reportaj pornind de la un caz mai vechi, adus în actualitate, care relatează mai multe perspective: a victimei, a anchetatorilor, a autorului şi a societăţii.

 

Galerie foto

 

Cât de importantă este implicarea martorilor atunci când este vorba de un criminal care încearcă să-şi acopere urmele, la ce trebuie să fii atent atunci când iei în gazdă pe cineva, cum trebuie să te porţi atunci când afli că un criminal periculos este pus în libertate şi locuieşte în blocul tău sunt doar câteva dintre subiectele emisiunii.

Emisiunea conţine imagini de la cercetarea locului faptei, imagini de la instanţă, reconstituirea evenimentului şi declaraţii filmate.

„Prevenirea comiterii de infracţiuni se poate realiza în mod eficient printr-o mediatizare obiectivă şi realistă a unor astfel de acte contrare legii, ceea ce duce la descurajarea potenţialilor infractori prin prezentarea consecinţelor comiterii unor fapte penale. Abordarea în mass media a unor fapte antisociale trebuie realizată nu numai din punct de vedere jurnalistic, ci şi criminologic, sociologic, psihiatric, psihologic şi procesual-penal”, este de părere comisarul Dan Antonescu.

***

Colonelul Dan Antonescu este acum în rezervă. S-a pensionat după 17 ani de activitate în poliţie, iar în acest timp a rezolvat cazurile a numeroşi infractori. A participat la anchetă în cazuri celebre: Ioan Luchian Mihalea dar şi Konstantinos Passaris. Pentru rezolvarea lor a fost avansat la excepţional. 

Deşi nu mai este ofiţer activ, a rămas cu ochii în patru şi este în continuare pe urmele infractorilor. Este implicat în acest fenomen şi supraveghează atent modul în care se comit infracţiunile grave.

Se difuzează, în ficare luni, de la ora 22:30.

 

 

14:30 Ora regelui

*Puterea binelui

”Ora Regelui” prezintă un documentar despre moștenirea lui Henry Dunant și a numeroșilor voluntari care l-au urmat, ”Puterea binelui”.

”Henry Dunant, unul dintre cei mai importanți elvețieni ai tuturor timpurilor, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a schimbat cursul istoriei moderne, în calitatea sa de părinte al Crucii Roșii”, spunea Majestatea Sa Margareta despre autorul impresionantei cărți ”Amintiri de la Solferino”.

Cea mai mare rețea umanitară din lume, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cuprinde aproape 100 de milioane de voluntari. Acțiunile lor dovedesc că nevoile umanitare crescânde accentuează importanța unor alianțe puternice la nivel local și global.

Catastrofele naturale, crizele climatice, conflictele, urgențele de sănătate sau migrația nu sunt la timpul trecut. Cei 5000 de voluntari români, alături de cei din întreaga lume, aproape 100 de milioane de confrați, sunt neclintiți în angajamentul lor de a aduce speranță și încredere oamenilor aflați în situații vulnerabile și de a le schimba viața.

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, celebrată pe 8 mai, data nașterii lui Henry Dunant, reamintește an de an că în oameni există resurse de înțelegere și de solidaritate, indiferent de nivelul educației, de naționalitatea ori de convingerile religioase pe care le au.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizator: Diana Ilica

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

ARHIVĂ ARTICOLE

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor | VIDEO

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu a revenit la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de ...

Sezonul 13 al „Anchetelor comisarului Antonescu” a început cu o „Informaţie fatală” | VIDEO

Colonelul în retragere Dan Antonescu a revenit la TVR 1 cu alte cazuri rezolvate de infracţiuni grave, cu scopul de ...

„De ce-uri” explicate pentru a salva vieţi, în „Anchetele comisarului Antonescu”

Sezonul 10 al emisiunii prezentate de colonelul în retragere Dan Antonescu aduce telespectatorilor noi cazuri ...

„Anchetele comisarului Antonescu”: tragedia care a schimbat legea taximetriei

Colonelul în retragere Dan Antonescu prezintă telespectatorilor un nou caz rezolvat de infracţiune gravă, cu scopul ...

Noi cazuri terifiante prezentate în „Anchetele comisarului Antonescu”, la TVR 1

Din 10 decembrie, colonelul în retragere Dan Antonescu aduce telespectatorilor cazuri rezolvate de infracţiuni ...

 

#tvr1