loader

EMISIUNI Logo

Agrostrategia

Emisiunea vine în sprijinul fermierilor, dar şi al tuturor celor interesaţi de subiecte din domeniul agriculturii. De la zootehnie la legumicultură sau pomicultură, de la fonduri europene la culturi bio, echipamente, utilaje, digitalizare, administrație locală sau târguri de agricultură, Vlad Macovei şi invitaţii săi ne aduc informaţii utile.

Akzente

Misiunea principală a emisiunii este să fie liantul unei comunităţi care azi mai numără, potrivit statisticilor, doar 60.000 de membri. Interesant e însă că publicul e uşor diferit de cel "repartizat" emisiunii de recensământul oficial.

Breaking Fake News

Prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect. Dieta informațională este din ce în ce mai dificilă - ce e adevărat și ce e fals? Cine e arbitrul adevărului? Cum ne construim opiniile? Să încercăm împreună să deosebim adevărul de minciună, știrile reale de cele fabricate.

Care pe care

Prima emisiune concurs, dedicată exclusiv limbii române, este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect. Se difuzează la TVR 1, sâmbăta și duminica de la ora 16:00.

Convieţuiri

În fiecare miercuri, de la ora 15:00, aveţi ocazia să cunoaşteţi şi să înţelegeţi istoria, cultura şi obiceiurile minorităților etnice din țara noastră. Prin intermediul reportajelor realizate de jurnaliștii Redacției Alte Minorități, puteți admira talentul artiştilor şi meşterilor populari și să vă lăsaţi prinşi în vârtejul dansurilor tradiţionale.

Copiii spun

Cu seriozitate şi inocenţă, cu siguranţa că deţin adevărul asupra lumii, cei mici fac deliciul show-ului „Copiii spun”, pe care Virgil Ianţu vă invită să-l urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 15:30, la TVR 1. Cu siguranţă veți petrece alături de ei o jumătate de oră reconfortantă şi cu folos.

Dincolo de alb şi negru

În ipostaza de gazde ale ediţiilor emisiunii, lui Cătălin Ştefănescu i se alătură, în calitate de moderatori alternativi, câțiva dintre cei mai buni jurnalişti ai Televiziunii Române: Mihai Rădulescu, Cătălin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Crăciun, Marian Voicu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mirela Nagâţ.

Dosar România

Subiectele abordate de producătorul Răzvan Butaru și echipa sa dezvăluie viața, problemele și bucuriile celor de lângă noi, dar și cu investigații ce vor scoate la îlumină afaceri necurate acolo unde nimeni nu bănuiește că ar putea să se întâmple. Din 28 martie, în fiecare joi, de la ora 22:00.

Eu pot!

O emisiune care oferă telespectatorilor adevărate lecţii de relaţionare, în care specialişti în relaţii - psihologi, psihoterapeuţi, life coaches, specialişti în terapii alternative - ajută în rezolvarea unor cazuri concrete. Venim în sprijinul oamenilor care îşi doresc să ia cele mai bune decizii. Din 30 martie se difuzează un nou sezon, sâmbăta, de la ora 10:00.

Europolis

Vineri, de la ora 15:55, veniți alături de noi, pentru a lega noi și interesante prietenii în comunitățile etnice din toată țara, din Banat în Dobrogea, din Câmpia Română în Bucovina, din Maramureș în Carpați. Suntem atât de bogați pe cât de mulți și statornici prieteni avem. Iar prietenia se cultivă, întâi de toate, prin cunoașterea reciprocă.

Exclusiv în România

Un serial TV în care fiecare episod urmăreşte prezentarea unei Românii multiculturale şi multietnice. Cristian Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic.

Gala umorului

„Gala Umorului” este emisiunea difuzată în fiecare vineri, de la ora 21:00, la TVR 1, care aduce o selecție cu cele mai bune momente umoristice din arhiva de aur a Televiziunii Române, dar și scenete noi interpretate de actori contemporani. Fiecare ediție combină nostalgia umorului clasic cu comedia actuală, oferind telespectatorilor un spectacol de calitate și momente pline de veselie.

Garantat 100%

„Salutare, salutare la toată lumea!”, spune, cu o voce caldă, Cătălin Ştefănescu. Zâmbeşte în faţa camerelor de filmat şi începe încă o dată emisiunea „Garantat 100%”. Şi te uiţi la ea şi observi cum entuziasmul echipei, care s-a pornit la drum în 1999, încă se simte în fiecare emisiune.

În grădina Danei

O emisiune de tip magazin, cu tematici diverse din domeniul agricol. Poate fi urmărită sâmbăta, de la ora 9:50, pe TVR 1, şi la TVR FOLCLOR în fiecare duminică, de la ora 8:00.

Istorii ascunse

Pătrundem în misterele și legendele vehiculate din vremuri străvechi în România. În poveşti care înlesnesc accesul către o zonă originală, magică şi contradictorie în acelaşi timp. Fie că vorbim despre Banat, Transilvania, Moldova sau Dobrogea, toate provinciile istorice ale ţării contribuie la conturarea unui univers unic.

Izolaţi în România

"Izolaţi în România" este o serie reportaje despre oamenii din cătunele neştiute ale României. Sunt oameni cum nu mai întâlneşti la oraş. Profunzi, deşi nu au fost la şcoală; singurătatea i-a făcut diferiţi şi cu poveste. Duminica, de la ora 18:00, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Maghiara de pe unu

"Krónika" e un cuvânt din altă limbă, dar nu înseamnă că nu-l înțelegem. În limbaj comun, înseamnă "cronică". În limbajul oamenilor de televiziune, e sinonim cu emisiunea Maghiara de pe unu. La TVR 1 și TVR 1 HD, în zilele de luni şi marţi, la ora 15:00.

Nocturne

O emisiune-reverenţă în faţa valorilor şi a verticalităţii morale şi profesionale. Marina Constantinescu ne aduce o nouă serie de discuţii pline de căldură şi sensibilitate, cu oameni de cultură ai momentului. Luni seara, de la ora 23:00.

Oamenii și Legea

Emisiune de educaţie juridică. Scopul programului este să ofere informații utile şi practice, aplicate pe problemele cu care se confruntă cei care ne urmăresc, un mijloc de informare pentru toți cetățenii care trebuie să-și cunoască drepturile și libertățile, un ajutor în a descifra și a înțelege orice act normativ, precum și aflarea noutăților legislative.

Opre roma

Emisiunea este precum o fereastră deschisă prin care se poate privi dincolo de aparențe. O emisiune cu și despre comunitatea rromă, realizată pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a culturii, tradițiilor și obiceiurilor acestei etnii. În fiecare vineri, de la ora 15:00.

Ora Regelui

Emisiunea reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti.

Profesioniştii ... cu Eugenia Vodă

Este una dintre cele mai apreciate şi urmărite emisiuni ale Televiziunii Române. A fost distinsă, de-a lungul timpului, cu numeroase premii pentru cel mai bun talk-show sau cea mai bună emisiune de televiziune. Eugenia Vodă completează arhiva de aur a TVR cu fiecare ediţie valoroasă a emisiunii, rămânând constantă în privinţa calităţii invitaţilor şi fidelă dialogurilor cu substanţă.

Emisiunea de dezbateri „Punctul critic”, ediţii în premieră la TVR 1

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din toamna anului 2023, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în emisiunea de dezbateri „Punctul critic”.

Pur şi simplu. Picătura de sustenabilitate

Descoperim, într-un mod dinamic și atractiv, câte un proiect legat de dezvoltarea durabilă. Care sunt căile, aflăm vinerea de la ora 19:30.

Ţară, ţară, cine eşti?

Un format inedit care contrapune două Românii: una a problemelor şi alta a soluţiilor. Temele lansate se constituie în subiecte importante de dezbatere şi sunt abordate din cât mai multe perspective împreună cu invitaţii, scoţând în evidență acele exemple de urmat care, multiplicate la scară națională, ar putea ameliora imaginea generală a României.

Teleenciclopedia

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. O emisiune magică, în fiecare sâmbătă, de la 19:00. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea.

Telejurnal

Află ce s-a întâmplat relevant pentru viaţa ta, în ţară şi în lume, de la Telejurnal. Telespectatorii au nevoie să fie permanent la curent cu noile informații, se vor regăsi în grilă ediții informative, de luni până vineri, după cum urmează: de la ora 7:00 - telejurnalul matinal, telejurnalul de la ora 14:00 și cel de la ora 20:00.

Tezaur folcloric

Emisiunea a adunat de-a lungul anilor, ca într-o imensă ladă de zestre, obiceiuri populare, cântece, tradiţii şi orice altceva şi-ar mai fi putut dori să colecţioneze un iubitor de folclor. Crezul său s-a împrospătat mereu în „oazele” din satul românesc, în care tradiţia şi spiritualitatea ţăranilor au supravieţuit. Se difuzează în fiecare duminică, de la ora 13:00.

Universul credinţei

În cadrul emisiunii, vă oferim reportaje, interviuri, documentare, dar şi portrete de personalităţi ecleziale. Cei care o urmăresc emisiunea ştiu că are rubrici deja consacrate - printre ele se numără: Arhiva Vieţii spirituale, Ritual, Tainele Bisericii, Lumina faptei bune, Nu pune lumina sub obroc, Duhul locului. În fiecare duminică, de la ora 7:00.

Vedeta familiei

„Vedeta Familiei” este o emisiune-concurs muzical dedicată copiilor talentați și părinților lor, ajunsă deja la sezonul 6. În fiecare duminică, de la ora 18:00, pe TVR1, telespectatorii se bucură de momente pline de emoție, în care cei mici își demonstrează talentul muzical, într-o competiție prietenoasă și plină de energie.

Viaţa satului

Lansată pe 10 martie 1957, Viața satului este o emisiune brand a Televiziunii Române, un program premium care se menține între preferințele a sute de mii de telespectatori, în fiecare duminică, de peste 60 de ani! Se poate spune că este cea mai longevivă emisiune din Europa, nicio altă televiziune națională europeană nu a păstrat o emisiune un timp atât de îndelungat.

Vis sau realitate

Emisiunea îşi propune să încurajeze oamenii să viseze şi să-şi urmărească visurile până la capăt, dar şi să inspire publicul, să-i ofere un mijloc de evadare, prin divertisment de cea mai bună calitate. Sebastian Felix Ţopescu ne dezvăluie dorinţele secrete ale vedetelor şi le ajută să şi le îndeplinească. Se difuzează vinerea, de la ora 22:30.

Vorbeşte corect!

„Să dedicăm măcar 5 minute limbii române!” este îndemnul adresat tuturor românilor, de toate vârstele. „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În fiecare zi, de luni până vineri, la ora 13:55, la TVR1!

Vreau să fiu sănătos!

Noutăţi din lumea medicală, metode de tratament, nutriţie şi alimentaţie sănătoasă. Aflăm secretele pentru o rutină de antrenament eficientă, cum să alegem alimentele potrivite și cum să gestionăm stresul. Emisiunea este prezentată de Izabela Marinescu, sâmbăta, de la ora 10:30.

Zi de zi, cu părintele Constantin Necula

Televiziunea Română propune un moment de meditaţie zilnică, un gând asupra zilei ce a trecut şi a celei care urmează să vină, un cuvânt duhovnicesc adus de unul dintre cei mai iubiţi preoţi ai momentului.

7:00 Weekend matinal

*Ştiri*Sport

Prezintă Andra Soceanu şi Ionuţ Gheorghe

ZOOM OANA NENECIU, director executiv Asociaţia Ecopolis

Papa Francisc și-a lansat prima enciclică cu accent pe ecologie în iunie 2015, intitulată „Laudato si” (Lăudat să fie). Acest document, primul de acest gen al unui suveran pontif, a criticat grupurile financiare și de afaceri pentru distrugerea mediului. Papa a clarificat: „Nu este o enciclică ecologică, ci o enciclică socială”.

DISCUŢIE MARIUS COCUŢ, director Caritas Bucureşti

Dimensiunea carităţii Suveranului Pontif este binecunoscută.

Supranumit „Papa săracilor”, Francisc a oferit sprijin constant celor nevoiași, iar dispariția sa a lăsat un gol în inimile multora.

DUPLEX Catedrala Greco-Catolică Sf.​ Treime Blaj cu Pr.CRISTIAN BARTA-purtător de cuvânt Arhieparhia greco-catolica a Blajului

Vizita Suveranului Pontif în municipiul din județul Alba are încă ecouri semnificative pentru comunitate. Pe 2 iunie 2019, în prezența a peste 100.000 de persoane, Sfântul Părinte Francisc a beatificat şi a ridicat la cinstea altarelor pe cei şapte episcopi martiri greco-catolici, care au murit în închisorile comuniste.Venirea Papei Francisc în România şi în special pe Câmpia Libertății, la Blaj, singurul oraș episcopal din România, a stat sub motto-ul: ”Să mergem împreună!” Un îndemn la unitate şi reconciliere a României.

Invitati :Pr. IULIAN BUDĂU si DIANA DUMITRASCU, jurnalist TVR

În 2019, papa Francisc a îmbrățișat România în fiecare localitate unde s-a aflat. A avut un mesaj diferit pentru cei pentru cei prezenți la București, la Blaj, la Șumuleu Ciuc și la Iași, unde a fost și întâlnirea cu tinerii, deși Iașul nu este o localitate cu o populație majoritar catolică, însă în Moldova sunt foarte multe comunități romano-catolice.
România, ţară majoritar ortodoxă, a fost vizitată în urmă cu aproape 26 de ani şi de Papa Ioan Paul al II-a, în perioada 7-9 mai 1999, o vizită la invitaţia patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist (1986-2007), şi a preşedintelui României, Emil Constantinescu (1996-2000). Vizita a durat trei zile și a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la marea schismă din 1054 când un papă vizita o țară majoritar ortodoxă.​

LIVE CARMEN RUSU de la Catedrala Sf Iosif in dialog cu Pr. ŞERBAN TARCIZIU, Purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București

Sâmbătă, 26 aprilie, la ora 9:00, la Catedrala Sfântul Iosif, va avea loc Sfânta Liturghie cu Recviem pentru Papa Francisc.
Sfânta Liturghie va fi prezidată de Excelența Sa Mons. Giampero Gloder, Nunțiu Apostolic în România și Rep. Moldova.
ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va fi prezent la funeraliile Papei Francisc la Vatican.

ZOOM CIPRIAN NECULA, sociolog

Papa Francisc a fost un obisnuit al comunitatilor sărace, defavorizate, al penitenciarelor, azilelor, periferiilor etc. In vizita sa istorică in România, a fost primul prelat din istorie care şi-a cerut scuze, în numele bisericii, pentru discriminare şi rele tratamente. Aşa cum titrează astăzi multe publicatii, "Papa a fost primul care..."-printre altele-a cerut în mod constant un rol mai mare pentru femei în guvernarea bisericii. A dorit să se schimbe legile bisericii și a acționat în acest sens.

ZOOM Preot DANIEL Nicolae AVRAM, Eparhia de Cluj-Gherla

Cartiel Papei Francisc publicate la Editura „Viața Creștină” a Eparhiei de Cluj-Gherla, cărți care poartă amprenta unui om al lui Dumnezeu cu inimă mare și credință vie.

În paginile lor regăsim simplitatea care vindecă, înțelepciunea care călăuzește,și, mai presus de toate, bucuria Evangheliei-trăită, vestită și împărtășită.

Dacă ar fi să alegem un cuvânt care să definească întreaga viață și misiune a Papei Francisc, acel cuvânt ar fi bucurie. O bucurie care nu este superficială, ci izvorâtă din întâlnirea vie cu Cristos. Cărțile sale rămân cu noi-ca lumină, ca mângâiere, ca chemare spre o viață plină de sens.

Tot eparhia Cluj Gherla se foloseste, în acţiunile caritabile şi de unul din autoturismele cu care Papa Francisc s-a deplasat pe parcursul vizitei in România.

DISCUŢIE DIANA DUMITRAŞCU, jurnalist TVR si Pr. IULIAN BUDĂU, ordinul iezuit

ZOOM IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film

Există multe filme despre Vatican și viața Papilor, inclusiv despre viața Papei Francisc.

TELEFON VASILE BĂNESCU, teolog
Papa Francisc, etalon de modestie şi smerenie, care a impresioanat întreaga lume creştină (şi nu numai), dincolo de diferenţele confesionale
TELEFON Pr.ADRIAN DANCĂ, Radio Vatican
Ultimele pregătiri până la începerea slujbei de inmormântare.

Ce aşteaptă lumea catolică şi creştinismul în general de acum încolo?

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

9:50 Chipul lui Iisus de pe Giulgiul din Torino, reconstituit cu inteligenţa artificială

(New discoveries on the Shroud of Turin inspire viral AI image of Jesus, Italia, 2024)

Giulgiul din Torino este unul dintre cele mai studiate şi mai controversate artefacte din istorie, dar şi unul dintre cele mai importante din Biserica Catolică. Noi descoperiri ştiinţifice au confirmat că datează din vremea lui Iisus. În plus, cu ajutorul inteligenţei artificiale, a fost reconstituit chipul lui Iisus imprimat pe Giulgiu.

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...

Ediţii speciale şi înmormântarea Papei Francisc, în direct, la TVR

Televiziunea Română difuzează, sâmbătă, 26 aprilie, ediţii speciale dedicate unui moment istoric pentru întreaga lume: înmormântarea Papei ...

 

#tvr1