loader

EMISIUNI Logo

3 ceasuri bune

Ne aduce vești din toată țara, cu ajutorul reporterilor TVR de la studiourile teritoriale ale Televiziunii Române și ne pune la curent cu toate evenimentele utile și interesante din viața comunității. Maria Smarandache și Bogdan Muzgoci ne întâmpină, de luni până vineri, de la ora 7:00. Maria Chiriţă și Ionuţ Gheorghe ne prezintă sâmbăta, de la ora 7.00.

Adevăruri despre trecut

După 12 sezoane, 8 ani de la prima emisie și peste 130 de documentare, echipa emisiunii ne oferă în continuare subiecte și mărturii în premieră despre ceea ce a înseamnat viața noastră în comunism și readuce la lumină întâmplări, fenomene și personalități istorice care au influențat fundamental soarta românilor timp de aproape 50 de ani.

Agrostrategia

Emisiunea vine în sprijinul fermierilor, dar şi al tuturor celor interesaţi de subiecte din domeniul agriculturii. De la zootehnie la legumicultură sau pomicultură, de la fonduri europene la culturi bio, echipamente, utilaje, digitalizare, administrație locală sau târguri de agricultură, Vlad Macovei şi invitaţii săi ne aduc informaţii utile.

Akzente

Misiunea principală a emisiunii este să fie liantul unei comunităţi care azi mai numără, potrivit statisticilor, doar 60.000 de membri. Interesant e însă că publicul e uşor diferit de cel "repartizat" emisiunii de recensământul oficial. Akzente este o expresie a normalităţii, este gestul firesc pe care televiziunea publică îl face săptămânal pentru toţi cei interesaţi de limba şi cultura germană.

Anchetele comisarului Antonescu

Emisiunea abordează o temă de larg interes ce reiese din prezentarea uneia sau a mai multor infracţiuni grave, rezolvate. În fiecare ediţie, comisarul Antonescu prezintă un reportaj pornind de la un caz mai vechi, adus în actualitate, care relatează mai multe perspective: a victimei, a anchetatorilor, a autorului şi a societăţii.

Atelier de sănătate

Smaranda Vornicu-Shalit invită specialiști cu notorietate care să explice pe înţelesul tuturor subiecte din acest domeniu de maxim interes pentru fiecare dintre noi. Sfaturi și recomandări practice, demonstrații, răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori completează formatul dinamic al „Atelierului de sănătate”.

Breaking Fake News

Prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect. Dieta informațională este din ce în ce mai dificilă - ce e adevărat și ce e fals? Cine e arbitrul adevărului? Cum ne construim opiniile? Să încercăm împreună să deosebim adevărul de minciună, știrile reale de cele fabricate.

Câştigă România!

Producţie 100% românească, „Câştigă România“ este o emisiune-concurs de cultură generală şi prezentată de Virgil Ianţu. În cei 5 ani care s-au scurs de la pregătirile pentru primul sezon, 1.000 de concurenţi şi-au dovedit cunoştinţele şi prezenţa de spirit trecând prin aproximativ 28.000 de întrebări.

Convieţuiri

În fiecare miercuri, de la ora 15:00, aveţi ocazia să cunoaşteţi şi să înţelegeţi istoria, cultura şi obiceiurile minorităților etnice din țara noastră. Prin intermediul reportajelor realizate de jurnaliștii Secției Alte Minorități, puteți admira talentul artiştilor şi meşterilor populari și să vă lăsaţi prins în vârtejul dansurilor tradiţionale.

Dincolo de alb şi negru

În ipostaza de gazde ale ediţiilor emisiunii, lui Cătălin Ştefănescu i se alătură, în calitate de moderatori alternativi, câțiva dintre cei mai buni jurnalişti ai Televiziunii Române: Mihai Rădulescu, Cătălin Sava, Marius Constantinescu, Mihaela Crăciun, Marian Voicu, Laurenţiu Ciocăzanu, Mirela Nagâţ. În direct, de luni până joi, de la ora 18.55*.

Dosar România

Subiectele abordate de producătorul Răzvan Butaru și echipa sa dezvăluie viața, problemele și bucuriile celor de lângă noi, dar și cu investigații ce vor scoate la lumină afaceri necurate acolo unde nimeni nu bănuiește că ar putea să se întâmple. În fiecare duminică, de la ora 18:00.

Doza de IT

Emisiunea îşi propune să apropie de telespectatori universul tehnologiei și metodele de comunicare cu smartphone-uri, explicând diferențele culturale în utilizarea acestora. Claudiu Râpan ne aduce sâmbăta, de la ora 11:30, noutățile din domeniul IT.

Eu pot!

O emisiune care oferă telespectatorilor adevărate lecţii de relaţionare, în care specialişti în relaţii - psihologi, psihoterapeuţi, life coaches, specialişti în terapii alternative - ajută în rezolvarea unor cazuri concrete. Sâmbăta, de la ora 12:00, venim în sprijinul oamenilor care îşi doresc să ia cele mai bune decizii.

Europolis

Vineri de la ora 15:55, veniți alături de noi, pentru a lega noi și interesante prietenii în comunitățile etnice din toată țara, din Banat în Dobrogea, din Câmpia Română în Bucovina, din Maramureș în Carpați. Suntem atât de bogați pe cât de mulți și statornici prieteni avem. Iar prietenia se cultivă, întâi de toate, prin cunoașterea reciprocă.

Exclusiv în România

Un serial TV în care fiecare episod urmăreşte prezentarea unei Românii multiculturale şi multietnice. Cristian Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă istorie, cultură, credinţă, arhitectură, tradiţii, gastronomie, facilităţi turistice dintre care unele sunt încă necunoscute şi neexploatate turistic.

Gala umorului

Marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice, dar şi scenete în premieră cu actori pe care îi aplaudăm pe scenele teatrelor ne ţin companie în fiecare vineri seară, de la ora 21:00, la TVR 1. Gazdele emisiunii sunt actorii Dragoş Huluba şi Mirela Zeţa.

Garantat 100%

„Salutare, salutare la toată lumea!”, spune, cu o voce caldă, Cătălin Ştefănescu. Zâmbeşte în faţa camerelor de filmat şi începe încă o dată emisiunea „Garantat 100%”. Şi te uiţi la ea şi observi cum entuziasmul echipei, care s-a pornit la drum în 1999, încă se simte în fiecare emisiune.

Gări de poveste

Telespectatorii descoperă gările de poveste ale României, vor vedea ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale. Există multe legende legate de căile ferate, fiecare gară având în spate o poveste. Rafael Udrişte ne-a fost ghid în cel de-al doilea sezon.

Istorii ascunse

Pătrundem în misterele și legendele vehiculate din vremuri străvechi în România. În poveşti care înlesnesc accesul către o zonă originală, magică şi contradictorie în acelaşi timp. Fie că vorbim despre Banat, Transilvania, Moldova sau Dobrogea, toate provinciile istorice ale ţării contribuie la conturarea unui univers unic.

Izolaţi în România

"Izolaţi în România" este o serie reportaje despre oamenii din cătunele neştiute ale României. Sunt oameni cum nu mai întâlneşti la oraş. Profunzi, deşi nu au fost la şcoală; singurătatea i-a făcut diferiţi şi cu poveste. Sâmbăta, de la ora 16:30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Lumea financiară

Îşi propune să descifreze complicatele mecanisme ale economiei, într-un limbaj facil şi celor care nu au studii de specialitate. Programul cuprinde atât dezbateri în studio, unde moderatorul Narcis Popescu are invitaţi specialişti din domeniul financiar, cât şi intervenţii prin apeluri video.

Maghiara de pe unu

"Krónika" e un cuvânt din altă limbă, dar nu înseamnă că nu-l înțelegem. În limbaj comun, înseamnă "cronică". În limbajul oamenilor de televiziune, e sinonim cu emisiunea Maghiara de pe unu. La TVR 1 și TVR 1 HD, în zilele de luni şi marţi, la ora 15:00.

Nocturne

O emisiune-reverenţă în faţa valorilor şi a verticalităţii morale şi profesionale. Marina Constantinescu ne aduce o nouă serie de discuţii pline de căldură şi sensibilitate, cu oameni de cultură ai momentului. Duminică, de la ora 00.00, la TVR 1.

Oamenii și Legea

Emisiune de educaţie juridică. Scopul programului este să ofere informații utile şi practice, aplicate pe problemele cu care se confruntă cei care ne urmăresc, un mijloc de informare pentru toți cetățenii care trebuie să-și cunoască drepturile și libertățile, un ajutor în a descifra și a înțelege orice act normativ, precum și aflarea noutăților legislative.

Omul şi timpul

Emisiune-document ce prezintă situaţii excepţionale, mai puţin cunoscute, din istoria recentă a României. Producţia ne introduce în intrigile demne de filme hollywoodiene ale politicii româneşti, interne şi internaţionale, din perioada interbelică şi anii comunismului, dar şi imediat după încheierea acestei perioade.

Opre roma

Emisiunea este precum o fereastră deschisă prin care se poate privi dincolo de aparențe. O emisiune cu și despre comunitatea romă, realizată pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a culturii, tradițiilor și obiceiurilor acestei etnii. În fiecare vineri, de la ora 15:00.

Ora Regelui

Emisiunea reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti.

Petmania

TVR 1 aduce iubitorilor de animale un program emoționant, dar și plin de informații utile, ce are ca protagoniști medici și stăpâni de animale din România. Sâmbăta, de la ora 09:45, aflați toate informațiile de care aveți nevoie, primiți răspunsuri la toate întrebările și vă emoționați, urmărind cazuri dramatice reale, rezolvate de medici veterinari dedicați.

Poveste după poveste

O analiză peste timp a unor situații de criză din istoria noastră recentă. Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

Profesioniştii ... cu Eugenia Vodă

Este una dintre cele mai apreciate şi urmărite emisiuni ale Televiziunii Române. A fost distinsă, de-a lungul timpului, cu numeroase premii pentru cel mai bun talk-show sau cea mai bună emisiune de televiziune. Eugenia Vodă completează arhiva de aur a TVR cu fiecare ediţie valoroasă a emisiunii, rămânând constantă în privinţa calităţii invitaţilor şi fidelă dialogurilor cu substanţă.

Ţară, ţară, cine eşti?

Un format inedit care contrapune două Românii: una a problemelor şi alta a soluţiilor. Temele lansate se constituie în subiecte importante de dezbatere şi sunt abordate din cât mai multe perspective împreună cu invitaţii, scoţând în evidență acele exemple de urmat care, multiplicate la scară națională, ar putea ameliora imaginea generală a României.

Teleenciclopedia

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. O emisiune magică, în fiecare sâmbătă, de la 18:55. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea.

Telejurnal

Află ce s-a întâmplat relevant pentru viaţa ta, în ţară şi în lume, de la Telejurnal. Telespectatorii au nevoie să fie permanent la curent cu noile informații, se vor regăsi în grilă ediții informative, de luni până vineri, după cum urmează: de la ora 7:00 - telejurnalul matinal, telejurnalul de la ora 14:00 și cel de la ora 20:00.

Tezaur folcloric

Emisiunea a adunat de-a lungul anilor, ca într-o imensă ladă de zestre, obiceiuri populare, cântece, tradiţii şi orice altceva şi-ar mai fi putut dori să colecţioneze un iubitor de folclor. Crezul său s-a împrospătat mereu în „oazele” din satul românesc, în care tradiţia şi spiritualitatea ţăranilor au supravieţuit. Se difuzează în fiecare duminică, de la ora 13:00.

Universul credinţei

În cadrul emisiunii, vă oferim reportaje, interviuri, documentare, dar şi portrete de personalităţi ecleziale. Cei care o urmăresc emisiunea ştiu că are rubrici deja consacrate - printre ele se numără: Arhiva Vieţii spirituale, Ritual, Tainele Bisericii, Lumina faptei bune, Nu pune lumina sub obroc, Duhul locului. În fiecare duminică, de la ora 7:00.

Vedeta familiei

Este un talent-show în care protagonişti sunt copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Îi vom cunoaşte, în fiecare sâmbătă, de la ora 9:30. Vor fi introduşi în scenă de Florina Constantinescu şi Laurenţiu Niculescu. Matilda Pascal Cojocăriţa, Elena Gheorghe şi Radu Ştefan Bănică analizează prestaţiile concurenţilor. Din 18 martie, începe noul sezon al emisiunii!

VEDETA POPULARĂ

Interpreţi care visează să devină celebri şi care cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. Ei vor urca pe scenă şi vor evolua în faţa unui juriu de specialişti, care va alege Vedeta populară. Iuliana Tudor şi echipa sa pregătesc întâlnirile cu viitorii concurenţi, în perioada 21 februarie – 4 martie.

Viaţa satului

Lansată pe 10 martie 1957, Viața satului este o emisiune brand a Televiziunii Române, un program premium care se menține între preferințele a sute de mii de telespectatori, în fiecare duminică, de peste 60 de ani! Se poate spune că este cea mai longevivă emisiune din Europa, nicio altă televiziune națională europeană nu a păstrat o emisiune un timp atât de îndelungat.

Vorbeşte corect!

„Să dedicăm măcar 5 minute limbii române!” "Vorbeşte corect!" este îndemnul nostru, adresat tuturor românilor. Într-o epocă în care totul se petrece cu mare viteză, oamenii nu mai au timpul necesar pentru a se informa suficient. Se difuzează de luni până vineri, de la ora 14:55.

Zi de zi, cu părintele Constantin Necula

Televiziunea Română propune un moment de meditaţie zilnică, un gând asupra zilei ce a trecut şi a celei care urmează să vină, un cuvânt duhovnicesc adus de unul dintre cei mai iubiţi preoţi ai momentului.

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...