BREAKING FAKE NEWS
BREAKING FAKE NEWS
În ultimii ani a moderat emisiuni precum „Persona", „În linia întâi", „Românii de lângă noi", „Atunci și acum" sau seria „Carpații - plămânul Europei". Prezintă pe TVR1 emisiunea ”Breaking Fake News”.
Prima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect.

Dieta informațională este din ce în ce mai dificilă - ce e adevărat și ce e fals? Cine e arbitrul adevărului? Cum ne construim opiniile?

Să încercăm împreună să deosebim adevărul de minciună, știrile reale de cele fabricate.

De-a lungul celui de-al treilea sezon Breaking Fake News, alături de interviurile lui Marian Voicu, în noul format regăsim un buletin de știri „alternative”, realizat de vloggerii şi realizatorii de podcast Zaiafet și Geminschi, iar celebrul Tetelu vorbește despre „adevăruri false sau frumoasele minciuni ale manipulării”.

În fiecare ediţie, Horia Grușcă face revista presei fake, Gabriela Avram expune „Falsuri de colecție”, iar Tatiana Ţarfulea va demonta „Falsul săptămânii”. Echipa emisiunii îi mai include şi pe Andrei Coruț, director de imagine și pe editorul Cornel Tudorache.

Marian Voicu prezintă Breaking Fake News.

Se difuzează miercuri, de la ora 23:00.

Marian Voicu
Arhiva articole
„Breaking fake news
miercuri, 01 iunie 2022
În ediția de miercuri, 1 iunie, a emisiunii „Breaking fake news", Marian Voicu v-a propus o discuție despre noua centrală nucleară ce urmează să fie construită în Doiceşti.
Este Putin paranoic? Sau un lider abil?
marţi, 24 mai 2022
Istoricul Mark Galeotti, profesor de onoare la University College London, explică la “Breaking Fake News”, comportamentul paranoid al unor politicieni de ieri şi de azi. Interviul integral realizat de Marian Voicu se vede la TVR 1, pe 25 mai, ora 22.45.
Lărgirea NATO şi Eurovisionul Ucrainei, la „Breaking Fake News”
miercuri, 18 mai 2022
Trolii din social media şi teritoriul peninsulei Crimeea sunt alte subiecte despre care aflăm mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 18 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne aşteaptă în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.
Ziua Victoriei – aceeaşi pentru toţi? Răspunsuri, azi, la „Breaking Fake News”
miercuri, 11 mai 2022
Despre parada din 9 mai de la Moscova şi poveştile din jurul recensământului din România am aflat mai multe de la Marian Voicu şi invitaţii săi din 11 mai. Echipa „Breaking Fake News” ne-a aşteptat în faţa televizoarelor de la ora 22.50, la TVR 1.
Sunt riscuri pentru Republica Moldova, în contextul apropierii de UE?
marţi, 03 mai 2022
Marian Voicu şi echipa sa a continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 4 mai, de la ora 23.00, în direct la TVR 1.
Fețele tragice ale dezinformării rusești, miercuri la
miercuri, 27 aprilie 2022
Despre jurnalismul din Ucraina ocupată s-a discutat la “Breaking Fake News”. Miercuri, 27 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 1
Despre „imperiul răului” şi Holodomorul anilor ’30, la „Breaking Fake News”
marţi, 19 aprilie 2022
Marian Voicu şi echipa sa au continuat seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a difuzat miercuri, 20 aprilie, de la ora 22.00, în direct la TVR1. |VIDEO
De ce turul doi al scrutinului din Franța e crucial pentru UE și pentru Ucraina?
duminică, 10 aprilie 2022
Marian Voicu a discutat cu Cristian Pîrvulescu, profesor la SNSPA, despre cum va fi lumea după războiul din Ucraina. În direct la “Breaking Fake News”, pe TVR 1, miercuri, 13 aprilie, de la ora 22.00.
Viitorul democraţiei în partea noastră de Europa – încotro? | VIDEO
miercuri, 06 aprilie 2022
Războiul Rusiei împotriva Ucrainei continuă. Atrocitățile comise de armata rusă ies la iveală. Vladimir Putin încă are prieteni printre liderii politici europeni. Despre viitorul democraţiei în această parte a Europei s-a discutat la “Breaking Fake News”.
Putin luptă împotriva Ocultei mondiale. De când e această teorie a conspirației?
miercuri, 30 martie 2022
Paranoia sau manipulare? La “Breaking Fake News”, Marian Voicu şi invitaţii lui, jurnaliştii Ovidiu Nahoi şi Petre M. Iancu, au discutat despre cum este prezentat războiul în Rusia. Miercuri, 30 martie, ora 22.00, la TVR 1.
Despre „kompromat” şi ce rele mai poate aduce războiul, la „Breaking Fake News”
miercuri, 23 martie 2022
Marian Voicu şi echipa sa continuă seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 23 martie, de la ora 22.00, în direct la TVR 1.
Aşii propagandei sub lupă, la „Breaking Fake News” | VIDEO
vineri, 18 martie 2022
În plin război, ştirile false circulă cu rapiditate în mediul online. Despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta – într-o nouă ediţie „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu,  difuzată miercuri, 16 martie, de la ora 22.00, la TVR 1.
Meta-limbajul dezinformării ruse, explicat la “Breaking Fake News”
miercuri, 09 martie 2022
Ucraina rămâne în epicentrul războiului informațional. Marin Gherman, corespondent „Veridica” la Cernăuți, și, prin telefon, Andrei Captarenco, jurnalist aflat în Ucraina, au fost invitaţii cu care Marian Voicu a stat de vorbă pe 9 martie, ora 22.00, la TVR1.
30 de ani de la declanșarea războiului din Transnistria | VIDEO
joi, 03 martie 2022
La “Breaking Fake News”, Marian Voicu şi invitaţii săi au discutat despre primul conflict îngheţat din Europa: în 2 martie 1992, armata rusă a ocupat teritoriul Republicii Moldova din stânga Nistrului.
„Atenție, film realizat în perioada comunistă!”, un anunţ de tip „cancel culture”?
marţi, 22 februarie 2022
Marian Voicu a discutat recentele recomandări CNA privind anunţurile care preced filmele româneşti dinainte de '89, cu Mircea Toma, la “Breaking Fake News”. Miercuri, 23 februarie, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO
Averea Ceauşeştilor şi ecouri de la graniţa Ucrainei, la „Breaking Fake News”
miercuri, 16 februarie 2022
Şi totuşi, au avut conturi în străinătate Nicolae şi Elena Ceauşescu? Marian Voicu ne-a prezentat o nouă ediţie „Breaking Fake News” miercuri, 16 februarie, de la ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO
Cum răspunde Ucraina pretenţiilor Rusiei, la “Breaking Fake News”, la TVR1
marţi, 08 februarie 2022
Ucraina este în război cu Rusia de 8 ani, iar acum Kievul se așteaptă la o nouă invazie. Ce se întâmplă, de fapt, în Ucraina? Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei la București, Păun Rohovei, a fost invitatul lui Marian Voicu miercuri, 9.02, ora 23:00.  | VIDEO
Dezinformările câştigă teren în România, pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina
marţi, 01 februarie 2022
La “Breaking Fake News”, pe TVR1, Marian Voicu a stat de vorbă cu Generalul de brigadă Constantin Spînu despre situaţia din Ucraina, dar şi despre cum înfloresc dezinformările pe acest subiect la noi în ţară. Miercuri, 2 februarie, ora 23.00.
“Breaking Fake News”, TVR 1: „Mai are Ceauşescu astăzi discipoli?” | VIDEO
marţi, 25 ianuarie 2022
În timpul dictaturii sale, 26 ianuarie devenise o zi în care supușii îi prezentau omagii. Ideile lui Ceauşescu se regăsesc şi azi sub diferite forme. Cristian Vasile ne-a explicat mai multe, la “Breaking Fake News” , pe TVR 1, pe 26 ianuarie, ora 23.00.
Câştigător, învins, egalitate? Care a fost, de fapt, miza „meciului” lui Djokovic?
marţi, 18 ianuarie 2022
Disputa dintre tenismenul Novak Djokovic şi autorităţile australiene a fost, poate, cel mai urmărit „meci” la început de an. Analizele “Breaking Fake News” au continuat la TVR 1, miercuri, 19 ianuarie, ora 23.00. | VIDEO
O altfel de retrospectivă a anului 2021, la “Breaking Fake News”, pe TVR 1
marţi, 11 ianuarie 2022
2021 a stat sub semnul crizei sanitare, politice și energetice. În ce fel ştirile false și dezinformarea au avut un impact major în România şi în lume, ați putut afla de la Marian Voicu, la “Breaking Fake News”. Pe 12 ianuarie, de la ora 23.00, la TVR 1.
Poveşti ruseşti, la „Breaking Fake News” | VIDEO
miercuri, 22 decembrie 2021
Avem sau nu un tezaur la Moscova? Marian Voicu ne-a aşteaptat la o nouă ediţie „Breaking Fake News” miercuri, 22 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.
„Crăciun fericit” sau „Sarbători cu bucurie”? Moşul - persona non grata în UE?
marţi, 14 decembrie 2021
Marian Voicu v-a așteptat la o nouă ediţie „Breaking Fake News”, cu tolba plină de subiecte de sezon. Miercuri, 15 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.
Despre demontarea ştirilor false şi dezinformărilor regimului comunist | VIDEO
luni, 06 decembrie 2021
Ne vorbeşte, la “Breaking Fake News”, fostul redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, Liviu Tofan. Avem întâlnire cu Marian Voicu şi invitatul său la TVR 1, pe 8 decembrie, ora 23.00.
Jurnaliştii, printre cei mai expuşi la ameninţări cu moartea | VIDEO
marţi, 16 noiembrie 2021
Alături de Marian Voicu, Emilia Șercan și Emilian Isăilă au făcut o analiză a fenomenului dezinformării, care merge mână în mână cu discursul instigator la ură. În ediția "Breaking Fake News” din 17 noiembrie, de la TVR 1.
La 6 ani de la Colectiv, nu există vinovați, doar teorii ale conspirației | VIDEO
marţi, 09 noiembrie 2021
Realizatorul Marian Voicu ne-a propus să dezbatem subiectul alături de jurnalistele Mirela Neag şi Ramona Ursu, în noua ediţie "Breaking Fake News”, pe 10 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1.
Dezinformarea ucide în pandemie? Ce se putea face înainte de valul 4? Dar acum?
miercuri, 03 noiembrie 2021
La "Breaking Fake News”, jurnalistul Marian Voicu a dezbătut subiectul alături de Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viață. Pe 3 noiembrie, ora 23.00, la TVR 1. | VIDEO
Dezinformarea pe reţelele sociale, la „Breaking Fake News” | VIDEO
marţi, 26 octombrie 2021
Cine are de câştigat de pe urma informaţiilor false din online am aflat miercuri, 27 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 1, când Marian Voicu ne-a invitat să urmărim o nouă ediție „Breaking Fake News".
Despre valul 4 al pandemiei de COVID-19, la
luni, 18 octombrie 2021
Miercuri, 20 octombrie, de la ora 23.00, la TVR1, Marian Voicu ne propune o nouă ediţie "Breaking Fake News".
Adevăr sau dezinformare: de ce se scumpesc energia electrică și gazele?
marţi, 12 octombrie 2021
Marian Voicu  a dezbătut subiectul la "Breaking Fake News”, pe 13.10, ora 23.00, la TVR 1. Cum a ajuns dezinformarea profitabilă pe TikTok şi Fakebook şi cum a devenit Vlad Ţepeş Dracula, în rubricile „Revista presei Fake” şi „Falsuri de colecţie”.
Format nou pentru „Breaking Fake News”, în sezonul 3
marţi, 05 octombrie 2021
Pe lângă interviurile lui Marian Voicu, formatul include un buletin de ştiri „alternative”, realizat de Zaiafet și Geminschi, iar Tetelu va vorbi despre „adevăruri false sau frumoasele minciuni ale manipulării”. Din 6 octombrie, de la ora 23.00, la TVR 1.
Războiul s-a încheiat. Bătălia continuă. Premieră „Breaking Fake News” la TVR1
vineri, 17 septembrie 2021
Criza refugiaţilor din Afganistan a făcut subiectul unei ediții în premieră a emisiunii realizate de Marian Voicu la TVR 1. Pe 19 septembrie, de la ora 19.00. | VIDEO
duminică, 20 iunie 2021
Duminică, 20 iunie, de la ora 19:00, la #TVR1, Marian Voicu ne-a propus o nouă ediţie "Breaking Fake News!".
Gari Kasparov, la „Breaking Fake News” | VIDEO
marţi, 15 iunie 2021
O ediție-eveniment a emisiunii „Breaking Fake News” ne-a adus interviul acordat în exclusivitate pentru TVR de unul dintre cei mai vânați opozanți ai Kremlinului.  
Breaking Fake News: Conflictul israeliano-palestinian | VIDEO
marţi, 01 iunie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News, difuzată duminică, 30 mai, la #TVR1 , despre conflictul israeliano-palestinian.
Întrebări după moartea ursului Arthur, la
luni, 24 mai 2021
Duminică, 23 mai, de la ora 19.00, la  #TVR1 și online pe TVR+, Marian Voicu ne-a propus o nouă ediţie "Breaking Fake News".
Breaking Fake News: Ne este dor de Ceaușescu? | VIDEO
luni, 17 mai 2021
Ne este, cu adevărat, dor de Ceaușescu? Ediţia emisiunii Breaking Fake News, difuzată duminică, 16 mai, de la ora 19:00, la #TVR1.
Breaking Fake News: Încălzirea globală – o teorie a conspiraţiei? | VIDEO
luni, 26 aprilie 2021
Duminică, 25 aprilie, la #TVR1 și online pe TVR+, Marian Voicu v-a propus la "Breaking Fake News" o ediție despre încălzirea globală.
Războiul ruso-ucrainean, în dezbatere la
sâmbătă, 17 aprilie 2021
Duminică, 18 aprilie, de la ora 19.00, la #TVR1 ​, Marian Voicu ne-a propus o nouă ediţie a emisiunii "Breaking Fake News".
sâmbătă, 10 aprilie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News!, difuzată duminică, 11 aprilie, de la ora 19.00, la #TVR1 ​,  despre protestele anti-covid.
Breaking Fake News: Paşaportul COVID | VIDEO
luni, 29 martie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News, difuzată duminică, 28 martie, la #TVR1 .
luni, 22 martie 2021
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!", difuzată duminică, 21 martie la TVR1.
Discuții despre negaţionism, la
sâmbătă, 06 martie 2021
Duminică, 7 martie, de la ora 19:00, la #TVR1​, Marian Voicu şi invitaţii lui au discutat despre cum este alimentat negaţionismul prin teorii ale conspiraţiei si dezinformare, într-un nou episod al emisiunii "Breaking Fake News!".
luni, 01 martie 2021
Ediţia emisiunii Breaking Fake News!, difuzată duminică, 28 februarie, de la ora  19:00 ​, la  #TVR1 .
Cum a început fenomenul #FakeNews | VIDEO
luni, 22 februarie 2021
Duminică, 21 februarie, de la ora  19:00 ​, la  #TVR1 ​, Marian Voicu v-a invitat să urmăriți o nouă ediție "Breaking Fake News!" despre  începuturile fenomenului.
Despre „oculta mondială”, la Breaking Fake News! | VIDEO
luni, 15 februarie 2021
Duminică, 14 februarie, de la ora 19:00, la  #TVR1 ​, Marian Voicu ne-a propus  la "Breaking Fake News!" un episod despre "oculta mondială".
duminică, 07 februarie 2021
Duminică, 7 februarie, de la ora 19:00, la #TVR1 ​, Marian Voicu ne-a propus un nou episod al emisiunii "Breaking Fake News!" dedicat arestării politicianului rus Alexei Navalnîi.
Vaccinul anti-Covid: speranță și încredere, teamă și dezinformare | VIDEO
marţi, 26 ianuarie 2021
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!" difuzată duminică, 24 ianuarie, de la ora  19:00 ​, la  #TVR1 .
Cine a dat ordinul de a se trage în 22 decembrie 1989? | VIDEO
marţi, 22 decembrie 2020
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!", difuzată duminică, 20 decembrie, de la ora  19:00 , la  #TVR1 , când Marian Voicu şi Mădălin Hodor au discutat despre dezinformarea din timpul evenimentelor din decembrie 1989.
„România - colonie europeană”, la
sâmbătă, 28 noiembrie 2020
Duminică, 29 noiembrie, la #TVR1 , de la ora 19.00, Marian Voicu ne-a propuns episodul „România - colonie UE” în care a dezbatut subiectul cu prof. univ. Cristian Preda şi Codruţa Simina - jurnalist.
Breaking Fake News! - Vaccinul anti-COVID: de la soft power la dezinformare
luni, 16 noiembrie 2020
Duminică, 15 noiembrie, de la ora  19:00 , la  #TVR1 , invitaţii lui Marian Voicu la Breaking Fake News au fost lector Ruxandra Moroti, UMF Carol Davila, medic primar, Institutul Matei Balș și prof. univ. Andrei Țăranu, SNSPA. | VIDEO
Breaking fake news: Statul antihrist | VIDEO
luni, 02 noiembrie 2020
Duminică, 1 noiembrie, de la ora 19.00, la TVR 1 și online pe TVR+, a fost difuzată o nouă ediție „Breaking fake news".
Breaking Fake News! - teoriile conspirației | VIDEO
luni, 19 octombrie 2020
Ediţia emisiunii "Breaking Fake News!", difuzată duminică, 18 octombrie, de la ora 19:00 , la #TVR1 .
„Presa mincinoasă” – primul subiect din noul sezon Breaking Fake News! | VIDEO
luni, 21 septembrie 2020
Duminică, 20 septembrie, de la ora 19:00, la  #TVR1 , a fost difuzat  primul episod al noului sezon Breaking Fake News!
„Breaking Fake News” sau pledoaria pentru adevăr, cu Marian Voicu, la TVR 1
miercuri, 10 iunie 2020
Din 14 iunie, duminica, la 16.30, jurnalistul TVR și invitații săi deosebesc adevărul de minciună, în p rima emisiune din audiovizualul românesc dedicată dreptului de a fi informat corect .    
 • 23:30
  Drumul spre Qatar
  (Road to the World Cup) Episodul 2 Producator Dan Vasile
 • 00:00
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 00:55

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:00
  Toamna bobocilor
  ( România, 1975) Regia Mircea Moldovan Cu: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Dumitru Furdui, Maria Ploae Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 02:45
  Ai luat plasă!
  (TRICKED UK, 2013-2015, Regatul Unit) Episod 4 (sezon 2) Redactor Cristina Crăciun
 • 03:30
  Pro patria
 • 03:55
  Sport
 • 04:10
  Telejurnal
 • 05:00
  Universul credinţei
  * Bucuria credinţei Producător Victor Dochia
 • 05:25
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 05:55
  Yanxi, palatul suspinelor
  Yanxi, palatul suspinelor (THE STORY OF YANXI PALACE-China, 2018) Episodul 65 Cu: Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan * Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal*Ştiri*Sport Prezintă Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci Producător Raluca Neagu Transmisiune directă
 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Agrostrategia
  * Invitat studio : Daniel Buda-europarlamentar Rubrica Fermierii României : Fermă de vaci cu cea mai nouă tehnologie-Gavrilă Tuchiluș, Matca-Galați
 • 11:00
  Teleenciclopedia
  Producător Oana Haşegan Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Tribuna partidelor parlamentare
  Producator Ion Stavre
 • 13:00
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 13:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 14:00
  Telejurnal
  * Ştiri* Sport* Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu/Alina Pagu Mihai ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  *Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:00
  Maghiara de pe unu
  (I) Cronica săptămânală. Moderator Mosoni Emőke Reportaj -dinastia Sütő de la Vârghiş Redactor T. Bíró Hajnal (REDIFUZARE) In memoriam Rák József- film portret din 1998 Redactor: Bartha Ágnes (REDIFUZARE) Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonator Kacsó Edith Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă + înregistrare
 • 15:55
  Maghiara de pe unu
  (II) Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă+înregistrare -
 • 16:55
  Mic portret de mari românce
  (redifuzare)Producator Cornel Mihalache
 • 17:00
  Atelier de sănătate
  * Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit * Mic dictionar de termeni medicali-Biopsia Invitat dr. Horatiu Muresan-medic primar anatomopatologie-despre biopsii, de ce nu trebuie sa ne sperie biopsia, de ce este esentiala pt un diagnostic si tratament corect, riscuri, complicatii *DE CE? * De ce tuşim? * Care este cea mai buna varianta de pachetel pentru copil la scoala, cum reuseste sa se mentina in forma cu un program incarcat-Eda Marcus-prezentator TVR * IN CAUTAREA STARII DE BINE* Starea de bine Producător Florența Dăscălescu inregistrare
 • 17:50

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 17:55
  Yanxi, palatul suspinelor
  Yanxi, palatul suspinelor (THE STORY OF YANXI PALACE-China, 2018) Episodul Cu: Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan * Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:55
  Dincolo de alb şi negru
  *Moderator Marius Constantinescu Invitat Radu Paraschivescu Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu Inregistrat
 • 19:40
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:51
  Meteo
 • 21:00
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Producător Diana Pascal
 • 22:00
  Scrisoare către un prieten şi înapoi către ţara-Manifest
  de Ruxandra Cesereanu Un spectacol de Cornel Mihalache * Documentar. La 30 de ani de la Revolutie, regizorul Cornel Mihalache propune un ”one woman show”-documentar, productie proprie , un gen hibrid nemaifăcut în Teatrul de Televiziune, care are la baza ”Scrisoarea” Ruxandrei Cesereanu. Textul reunește, poetic și demistificator, istoria celor 30 de ani din urmă, cu cele mai importante sloganuri-graffiti rămase în mentalul colectiv. Criticii contemporani spun ca „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem „Rapsodia Română de-acum”, în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, <<rapsodia extremă și fatală>>. O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească <<pe cei adormiți>>.” Actrita Mara Opris gaseste profunzimea si resursele necesare ca, sub conducerea regizorului Cornel Mihalache si cu sprijinul echipei TVR, sa ofere publicului nostru oportunitatea de a deveni martor , timp de o ora, la un spectacol de teatru-manifest, coborât din Piscator, cu ajutorul fotografiilor și arhivei video politice pe fundal și în inserturi. Organizator productie Marius Flonta Montare décor: Florin Tudorache, Viorel Gheorghe Lumini: Bogdan Penciu, Aurel Ghinea Teleficare: George Oancea, Sorin Nedelcu Sunet:Valentin Bartolomeu, Radu Paraschivescu Asistenti imagine: Valentin Ciolan, Grigorut Stoica, Alexandru Bengescu Recuzita Marian Cerchez Costumiera Elena Cerchez Machiaj Roxana Pletea Scenografia Raluca Chelaru Cameramani Andrei Tones, Mihai Covrig Director de imagine Dan Constantinescu jr. Regizor CORNEL MIHALACHE Producator Diana Dumitru Producator coordonator Demeter Andras Istvan *** Documentar distins cu 3 premii la International Police Award Arts Festival 2022 (Italia)
 • 23:00
  Nocturne
  *Moderator şi realizator Marina Constantinescu Invitat Valentin Albesteanu, muzician. Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 00:00
  Dincolo de alb şi negru
  Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu
 • 00:55

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:00
  Atelier de sănătate
  Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu
 • 01:55
  Meteo
 • 02:00
  Nocturne
  Moderator şi realizator Marina Constantinescu Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 02:50
  Tezaur folcloric
  Prezintă Gheorghiţa Nicolae Producător Roxana Pletea Popuşoi
 • 03:45
  Sport
 • 04:00
  Telejurnal
 • 05:00
  Agrostrategia
 • 05:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă