Ora Regelui
Ora Regelui
Emisiunea reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti.

În fiecare sâmbătă, de la ora 14.30, Ora Regelui îşi propune, la TVR 1 și TVR 1 HD, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti.

„Românii nu ştiu nici astăzi care este adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regilor României în societatea românească, despre care, se ştie, a început să se dezvolte şi să se modernizeze mai ales în perioada respectivă. Sunt multe aspecte de lămurit... Să nu uităm că şi anul trecut au apărut neadevăruri legate de abdicarea Regului Mihai sau că nici acum lumea nu ştie dacă Regele Mihai a plecat cu un tren încărcat cu bogăţii, o informatie falsă propagată de comunişti încă din 1948. Vom încerca să lămurim multe alte aspecte legate de Coroana Română, vom readuce istoria susţinută de dovezi şi mărturii”, promite Camelia Csiki, unul dintre realizatorii emisiunii Ora Regelui de la TVR 1.

La Ora Regelui, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina ElisabetaRegele FerdinandMaria, copiii acestora, Regina Mamă ElenaRegele Mihai, Majestatea Sa Margareta - Custodele Coroanei Române, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României.

În emisiune apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi mai prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii.

ECHIPA EMISIUNII:

Regia artistică: Dan Manoliu
Regia muzicală:
Tudor Stănescu
Producător:
Lidia Voicu
Redactori:
Diana Ilica, Adelina Dumitrescu
Realizatori:
Camelia Csiki, Cristina Ionescu, Bogdan Şerban-Iancu

***

oraregelui@tvr.ro este adresa unde puteți scrie opiniile dumneavoastră legate de emisiunea "Ora Regelui".

Regele Mihai foto Ioana Chirita
Regele mihai
Regina Ana
Regele Mihai
Regina Ana
Regina Ana
Regele Mihai la Galata
Ora Regelui - Regele Mihai și Regina Ana
Principesa Margareta
Alteţele sale Regale Principesa Margareta şi Princepele Radu
Regele Mihai foto Ioana Chirita
Regele mihai
Regina Ana
Regele Mihai
Regina Ana
Regina Ana
Regele Mihai la Galata
Ora Regelui - Regele Mihai și Regina Ana
Principesa Margareta
Alteţele sale Regale Principesa Margareta şi Princepele Radu
Arhiva articole
Regele Mihai, omagiat la TVR în campania „Ultimul rege – 100 de ani” | VIDEO
joi, 21 octombrie 2021
Campania Ştirilor TVR cu reportaje care reconstituie viaţa Regelui Mihai şi documentarul în premieră „Republica lor, regele nostru”, difuzat la „Ora Regelui”, readuc în atenţia noastră un reper de moralitate şi demnitate pentru toţi românii – Regele Mihai.
Descoperim locuri şi ipostaze ale vieţii Familiei Regale Române, la TVR 1
joi, 15 iulie 2021
Două locuri de poveste, în care oricine vrea să le cunoască poate păși cu adevărat: Palatul Elisabeta din București și Domeniul Regal de la Săvârșin. Sâmbătă, 17 iulie, de la ora 14:30, la „Ora Regelui”.
Artă, armată, sport – excelență sub Patronaj Regal
miercuri, 07 iulie 2021
La „Ora Regelui” din 10 iulie am aflat noutăţile Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, am intrat în culisele Concursului Național de Creație pentru Muzică de Fanfară și am vizitat Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”. Sâmbătă, ora 14.30, la TVR 1.
Istoria mărcilor poştale dedicate regalităţii, la „Ora Regelui”
joi, 24 iunie 2021
O nouă ediţie „Ora Regelui”, cu subiecte de interes pentru fanii emisiunii, dar şi pentru publicul larg, sâmbătă, 26 iunie, de la 14.30, la TVR 1.
sâmbătă, 19 iunie 2021
Sâmbătă, 19 iunie 2021, de la ora 17.00, la TVR Internațional,  a fost difuzată o nouă ediție "Ora Regelui". Emisiunea este difuzată vineri, 25 iunie, ora 11.00, la TVR MOLDOVA.
In memoriam Alteța Sa Regală Amedeo de Savoia, Duce de Aosta
joi, 03 iunie 2021
„Ora Regelui” din 5 iunie este dedicată memoriei Principelui Amedeo de Savoia, Duce de Aosta. Echipa „Ora Regelui” a înregistrat în septembrie 2019, un impresionant interviu, în exclusivitate cu Ducele de Aosta. Îl revedem la TVR 1 sâmbătă, ora 14.30.
„Ora Regelui”, la TVR 1: Emoționantă lecție de istorie la Palatul Elisabeta
joi, 27 mai 2021
În 18 mai 2001, Palatul Elisabeta a redevenit reședința oficială a Familiei Regale. Povestea zbuciumată a unei clădiri simbol - de la reședință princiară, apoi regală, la vilă de protocol în timpul regimului comunist - pe 29 mai, de la 14:30, la TVR1.
Pe urmele Reginei-Mamă Elena
miercuri, 28 aprilie 2021
Se împlinesc 125 de ani de la nașterea Reginei-Mamă Elena. Pe 1 mai, la „Ora Regelui”, vedem câteva reportaje care o omagiază pe mama Regelui Mihai al românilor. Ediţia s-a vazut la TVR 1, de la ora 14.30.
In memoriam Alteța Sa Regală Principele Philip, Duce de Edinburgh
vineri, 16 aprilie 2021
Programe speciale la TVR 1 dedicate memoriei Principelui Philip: în 17 aprilie, de 14.30, telespectatorii au putut urmări la „Ora Regelui”, un portret al unuia dintre cei mai longevivi membri ai unei regalități europene. Ceremonia funerară - de la 16.30.
Familia Regală a sărbătorit 140 de ani de la proclamarea Regatului României
joi, 01 aprilie 2021
Sâmbătă, 3 aprilie, ora 14.30, la „Ora Regelui”, am văzut imagini de la Ceremonia desfășurată în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Şi tot atunci, am  aflat noi informaţii despre „Fondul pentru vârstnici” şi vizităm Expoziția „Regina Maria – mama regină”, a Iuliei Gorneanu.
Poftiţi „La masa regilor”! Un film despre ospitalitatea regală, la „Ora Regelui”
marţi, 23 martie 2021
Recepții și dineuri oficiale, călătorii cu trenul și cu vaporul sau conversații regale la ceai. Am deschis noul sezon „Ora Regelui” cu filmul „La masa regilor”, o poveste despre ospitalitate şi eleganţă. Sâmbătă, 27 martie, ora 14.30, la TVR 1. | VIDEO
marţi, 23 martie 2021
Sâmbătă, 27 martie, de la 14.30, la #TVR1​, urmărim o ediţie "Ora Regelui" dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea României ca Regat.
Cum şi-a continuat Familia Regală proiectele în 2020 | VIDEO
joi, 17 decembrie 2020
Ce intenţii are Familia Regală pentru următorii ani am aflat pe 19 decembrie, în emisiunea„Ora Regelui”, într-un interviu cu Principele Radu, realizat online de Bogdan Şerban-Iancu.
Despre generozitate, solidaritate și voluntariat la „Ora Regelui” | VIDEO
miercuri, 09 decembrie 2020
Sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 14.30, „Ora Regelui” de la TVR 1 a venit cu noi subiecte pentru telespectatorii interesați de acțiunile și proiectele culturale sau caritabile ale Casei Regale a României.
Idei, sfaturi și îndrumări pentru încă o jumătate de mileniu de întrebări esențiale
vineri, 04 decembrie 2020
La trei ani de la despărțirea de Regele Mihai, realizatorul Bogdan Șerban Iancu ne-a propus o ediție specială „Ora regelui”, pe care am văzut-o la TVR 1 sâmbătă, 5 decembrie, de la 14.30.
Documentar despre istoria regalităţii române, la „Ora Regelui”, de la TVR 1
miercuri, 25 noiembrie 2020
Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30, documentarul realizat de Cristina Ionescu ne propune o incursiune în istoria regalității române și, implicit, a României Regale. Invitați: academicianul Răzvan Theodorescu și istoricul Flilip-Lucian Iorga.
Ora Regelui: Regina Maria, simbol al Unirii și al României Mari | VIDEO
marţi, 17 noiembrie 2020
În ediția din 21 noiembrie, ați putut urmări un interviu cu jurnalista Tessa Dunlop, autoarea unui documentar dedicat Reginei Maria, și un reportaj despre Ion Cantacuzino, ministru de stat și semnatar al Tratatului de la Trianon.
„Ora Regelui”: Povestea Palatului Elisabeta, „centrul regalității în România de azi”
miercuri, 11 noiembrie 2020
Despre locul de graţie din inima Bucureştilor aflăm mai multe în documentarul „Omul sfinţeşte locul”, difuzat de TVR 1 la „Ora Regelui” de sâmbătă, 14 noiembrie, ora 14.30. | VIDEO
„Ora Regelui”, TVR 1: Istoria în instantanee fotografice, la Palatul Elisabeta
joi, 05 noiembrie 2020
Sâmbătă, pe 7 noiembrie, o ediţie specială despre Ziua Regelui și a Armatei Române, la TVR 1. Ca de obicei, „Ora Regelui" poate fi urmărită sâmbăta, începând cu ora 14.30.
„Ora Regelui”: Decorațiile și armele de paradă ale Regelui Mihai | VIDEO
marţi, 27 octombrie 2020
Sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 14:30, la TVR 1 și online pe TVR+, ați admirat uniformele, decorațiile și armele de paradă ale Regelui Mihai, obiecte care i-au stat alături Suveranului până la final.
La „Ora Regelui”, ne amintim valorile transmise de Regele Mihai tuturor românilor
joi, 22 octombrie 2020
Ziua Regelui (25 octombrie) e prilej de a ne aminti valorile pe care Suveranul le-a apreciat întreaga via ț ă, pe care le-a transmis Familiei Sale ș i, prin aceasta, tuturor românilor. Le-am regăsit la „Ora Regelui” sâmbătă, 24 octombrie, ora 14.30, la TVR 1.
”Ora Regelui” vă prezintă, la TVR 1, filmul documentar ”Regina-mamă Elena”
miercuri, 07 octombrie 2020
”Regina-Mamă Elena” a obținut anul acesta premiul pentru cel mai bun film de televiziune în 2019, la Gala UCIN. Sâmbătă, 17 octombrie, ați putut urmări documentarul, la TVR 1 și online pe TVR+, în cadrul emisiunii ”Ora Regelui”, de la ora 14:30.
Despre inspirație, inițiativă și omenie, la „Ora Regelui”
sâmbătă, 03 octombrie 2020
Sâmbătă, 10 octombrie, la „Ora Regelui” a fost invitat Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii ”Garantat 100%”. Ediția a fost difuzată pe TVR 1 și online pe TVR+, de la ora 14:30.
„Ora Regelui” la TVR 1: Palatul Elisabeta, deschis pentru vizitare | VIDEO
miercuri, 19 august 2020
Sâmbătă, 22 august, de la 14.30, la TVR 1, a fost difuzată o nouă ediție „Ora Regelui”.
„1919 – Misiune regală”, monolog dramatic prezentat la „Ora Regelui” | VIDEO
miercuri, 05 august 2020
Partea a doua a spectacolului dedicat Reginei Maria a României Mari a fost difuzată la „Ora Regelui”, la TVR 1, pe 15 august, ora 14.30, într-un “One Woman Show” realizat de către Liana Ceterchi. Prima parte a fost difuzată pe 8 august.
O poveste despre Mihai, Regele Românilor, despre istoria cu şi fără el
joi, 23 iulie 2020
„Ora Regelui” de la TVR 1 vine cu noi subiecte pentru pasionaţii de istorie şi pentru cei care caută informaţii interesante despre figurile emblemă ale Familiei Regale a României. Ediţia a fost difuzată sâmbătă, 25 iulie, de la ora 14.30.
La „Ora Regelui” îi aniversăm pe eroii neamului nostru
luni, 25 mai 2020
În săptămâna în care sărbătorim Ziua Eroilor, echipa emisiunii dedică emisiunea „Ora Regelui” eroilor mai mult sau mai puțin cunoscuți ai neamului nostru. Ediţia s-a văzut la TVR 1, sâmbătă, 30 mai, de la 14.30.
La „Ora Regelui”, am revăzut filmul documentar „Ultimul Dar”
miercuri, 29 aprilie 2020
Documentarul despre pasiunea Regelui Mihai pentru vehicule istorice şi despre drumul acestor maşini din colecţia sa înapoi în România a fost difuzat sâmbătă, 2 mai, de la ora 14.30, la TVR 1.
OPINIE: Cel bun, cel drept
marţi, 28 aprilie 2020
,,Nu am urât niciodată. Din ură nu crește nimic. Este sterilă.’’- Regele Mihai
„Sunteţi în gândurile și în rugăciunile mele!” | VIDEO
joi, 23 aprilie 2020
Mesajul emoţionant transmis de Prinţul Charles românilor de Paşti a inspirat echipa emisiunii Ora Regelui la realizarea unei ediţii dedicate legăturii speciale dintre Familia Regală britanică şi Familia Regală a României. Sâmbătă, la 14.30, la TVR1.
Pregătiri de Paşti la Săvârşin - ediţie specială „Ora Regelui”, la TVR 1 | VIDEO
miercuri, 15 aprilie 2020
În Săptămâna Patimilor pentru ortodocşi, Familia Regală a oferit realizatorului Bogdan Şerban-Iancu un amplu interviu. L-am urmărit sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 14.30, la TVR 1, în ediţia specială, de Paşti, a emisiunii „Ora Regelui”.
Încă o poveste despre dragoste, generozitate și speranță, la „Ora Regelui”
miercuri, 08 aprilie 2020
Echipa formată din Camelia Csiki, realizator şi Lidia Voicu, producător, ne-a  propus noi subiecte în emisiunea „Ora Regelui”. La TVR 1 sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 14.30.
Interviu document cu Regele Mihai, la ”Ora Regelui” | VIDEO
joi, 02 aprilie 2020
Sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 14:30, la TVR 1, ”Ora Regelui” a redifuzat un interviu emoționant cu Majestatea Sa Regele Mihai I. Materialul poate fi urmărit și online pe TVR+.
Prima vizită externă din 2020 a Familiei Regale | VIDEO
sâmbătă, 14 martie 2020
În ediţia „Ora Regelui" difuzată sâmbătă, 14 martie, de la 14.30, la TVR 1, a fost vorba despre întâlnirile Familiei Regale cu oficialităţile de la Varşovia și cu militarii români aflaţi în Polonia.
„Regina-Mamă Elena. Iubirea şi trădarea lui Carol al II-lea
duminică, 01 martie 2020
Sâmbătă, 7 martie, de la ora 17.00, TVRi transmite în cadrul emisiunii „Ora Regelui”, un documentar dedicat Reginei - Mamă Elena, ce tratează relaţia Reginei - Mamă Elena cu Regele Carol al II-lea.
Sărbătoarea celor 30 de ani ai Familiei Regale în România, la TVR 1 | VIDEO
miercuri, 12 februarie 2020
În ianuarie 2020 s-au împlinit 30 de ani de la reîntoarcerea Familiei Regale în România. Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 14.30, la TVR 1, s-a difuzat ediţia specială Ora Regelui, dedicată momentelor sărbătorii organizate la Bucureşti.
30 de ani pe „tărâmul interzis”
joi, 16 ianuarie 2020
La exact 30 de ani de la reîntoarcerea Familiei Regale în România, Camelia Csiki - realizator, ne-a propus, la TVR 1, o ediţie specială Ora Regelui.
Familia Regală i-a cinstit memoria Regelui Mihai la Curtea de Argeș
marţi, 17 decembrie 2019
Ultima ediţie din acest an a emisiunii „Ora Regelui” v-a relatat despre parastasul de 2 ani al Regelui Mihai, despre volumul de versuri scrise de Corneliu Coposu şi activităţile Crucii Roşii din România, în 21 decembrie, la TVR 1.
Cum a sărbătorit Familia Regală anul acesta Ziua Naţională a României | VIDEO
joi, 12 decembrie 2019
Acesta şi alte subiecte despre proiectele Familiei Regale a României pe final de an 2019 ați putut urmări la ediţia din 14 decembrie a emisiunii „Ora Regelui”. De la ora 14.30, la TVR 1 și TVR 1 HD.
Ultimul interviu al Regelui Mihai, partea a doua
marţi, 03 decembrie 2019
„Ora Regelui” v-a invitat sâmbătă,  7 decembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD, să revedeţi partea a doua a ultimului interviu pe care Majestatea Sa Regele Mihai I l-a acordat presei.      
„Ora Regelui” o ediţie specială dedicată Reginei - Mamă Elena | VIDEO
miercuri, 27 noiembrie 2019
„Ora Regelui” vă invită sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD.
Exclusivitate „Ora Regelui”, la TVR 1: interviu cu nepotul ultimului rege al Italiei
vineri, 22 noiembrie 2019
Sâmbătă, 23 noiembrie, la TVR 1, de la ora 14.30, la Ora Regelui am văzut primul interviu pe care l-a acordat unui jurnalist român Alteţa Sa Regală Ducele Amedeo de Aosta - Savoia, nepotul ultimului rege al Italiei, Umberto al II-lea.
Familia Regală, invitată în Regatul Țărilor de Jos
joi, 07 noiembrie 2019
„Ora Regelui” vă invită sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD, să însoţiţi Familia Regală în vizitele pe care le-a făcut în Olanda și Franţa.
Ziua Regelui Mihai I, marcată la Ora Regelui | VIDEO
joi, 31 octombrie 2019
Sâmbătă, 2 noiembrie, la TVR 1 ați urmărit reportaje emoționante despre întoarcerea Reginei-Mamă acasă și despre evenimentele speciale organizate pe 25 octombrie.
„Ultima întâlnire cu Istoria” – un interviu document cu Regele Mihai, la TVR 1
vineri, 25 octombrie 2019
Sâmbătă, 26 octombrie, la TVR 1, emisiunea Ora Regelui a difuzat ultimul interviu pe care Majestatea Sa Regele Mihai l l-a acordat presei. Filmarea a fost realizată în anul 2011, la Aubonne, în Elve ț ia, cu trei ani înainte de retragerea din via ț a publică a Majestă ț ii Sale.
Ora Regelui, la TVR 1: ediție specială ”Regina-mamă Elena”
vineri, 18 octombrie 2019
Doumentarul realizat de Camelia Csiki ne dezvăluie personalitatea şi viaţa, precum şi rolul jucat de Regina-mamă Elena în istoria României şi în viaţa M.S. Regelui Mihai I. TVR 1 îl difuzează sâmbătă, 19 octombrie, ora 16.00, în ediţia specială Ora Regelui.
Ora Regelui - ediţie dedicată Reginei-Mamă Elena
miercuri, 09 octombrie 2019
Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1, urmărim o ediţie dedicată personalităţii Reginei-Mamă Elena, invitat în studio fiind jurnalistul Ion M. Ioniţă.
Sezon nou al emisiunii „Ora Regelui”, la TVR 1 și TVRi
joi, 03 octombrie 2019
Urmăriți „Ora Regelui” sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 16.00, la TVR 1! Telespectatorii TVRi pot vedea emisiunea în aceeași zi, de la ora 17.30.
„Ora Regelui”, TVR 1: Educaţie, valoare şi tradiţia furnizorilor regali
joi, 25 iulie 2019
O nouă ediţie „Ora Regelui” vedem la TVR 1 sâmbătă, 27 iulie, de la ora 14.30. Instituţia furnizorilor regali, povestea Programului naţional Tinere Talente, acţiuni pentru combaterea abandonului şcolar sunt câteva dintre subiectele ediţiei.
Despre acţiunile Familiei Regale de promovare a României, la „Ora Regelui
vineri, 19 iulie 2019
În ediţia din 20 iulie a emisiunii „ Ora Regelui”, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au povestit despre acțiunile publice ale Familiei Regale de susținere a președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Sâmbătă, ora 14.30, la TVR 1 şi TVR HD
Studenţii de la Agronomie, în practică pe domeniul regal de la Peleș
joi, 20 iunie 2019
Sâmbătă, 22 iunie, la TVR 1 și TVR HD, de la ora 14.30, vă invităm la o nouă ediție "Ora Regelui". Emisiunea este difuzată duminică, la TVR Internațional, de la ora 16.00.
Investiții regale la Castelul Peleș
joi, 13 iunie 2019
Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 14.30, la TVR 1 și TVR HD, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Ora Regelui".
Ora Regelui: întâlnirea Familiei Regale a României cu Sanctitatea Sa Papa Francisc
joi, 06 iunie 2019
Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 14:30, ați putut urmări povestea inaugurării de către Regele Ferdinand a Podului peste Arieș în 1919, povestea Centenarului din Apuseni și întâlnirea Familiei Regale a României cu Suveranul Pontif.
Familia Regală a sărbătorit 10 mai cu românii
miercuri, 22 mai 2019
Sâmbătă, 25 mai, de la ora 15.00, la „Ora Regelui” ați putut urmări cum a fost la tradiționala Garden Party. Ediţia s-a difuzat la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
”Ora Regelui” prezintă vizita istorică a Familiei Regale în Franța
miercuri, 08 mai 2019
Sâmbătă, 11 mai, la TVR1, TVR HD, TVR Internațional, TVR MOLDOVA și pe TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție specială despre vizita Familiei Regale în Franța.  
Adevăr și ficțiune despre Regele Mihai
vineri, 03 mai 2019
Sâmbătă, 4 mai, la TVR1, TVR HD, TVR Internațional și TVR MOLDOVA, s-a transmis o ediție ”Ora Regelui” dedicată Regelui Mihai.
“Ora Regelui”, o incursiune în universul regal românesc
marţi, 23 aprilie 2019
TVR 1 vă invită la o lecție de istorie, politică, diplomație, artă, știintă și educație, ca și constante ale regalității românești, sâmbătă, 27 aprilie 2019, ora 14.30 .
Ora regelui: Vizită istorică în capitala Franţei
miercuri, 17 aprilie 2019
Majestatea Sa Margareta a păşit pe urmele străbunicii sale, Regina Maria, care a făcut o vizită legendară, la Paris, în martie-aprilie 1919. Pe 20 aprilie, de la 14:30, pe TVR 1 şi TVR HD, de la 15:00, pe TVR MOLDOVA şi de la 16:30 pe TVRi.
„Ora Regelui”, cu noutăţi la TVR 1
joi, 28 februarie 2019
Emisiunea pe teme istorice despre monarhie şi regii României ne prezintă noi subiecte sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 15.00. Ediţia se vede la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
O ediție plină de semnificații istorice, sâmbătă la “Ora Regelui”
joi, 07 februarie 2019
Emisiunea “Ora Regelui” revine de sâmbătă, 9 februarie, cu noi ediții.  De la 14.30 la TVR 1 și de la 15.00 la TVR Internațional și TVR MOLDOVA.
O ediţie specială de sărbători la “Ora Regelui”
vineri, 21 decembrie 2018
Emisiunea “Ora Regelui” de sâmbătă, 22 decembrie, vă invită să însoțiți Familia Regală în Marea Britanie, în ultima vizită oficială din acest an. De la ora 15.00, la TVR 1, TVR i şi TVR MOLDOVA.
Ora Regelui - o nouă ediţie emoţionantă
joi, 08 noiembrie 2018
Cu subiecte despre proiectul "Regina-Soldat" şi comemorarea soldaţilor români căzuţi în Alsacia, despre medaliile câştigate de români la Jocurile Invictus şi primul Concertul Regal organizat în lipsa Regelui Mihai - sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 15.00 la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
Omagiu Regelui Mihai şi Reginei Maria
vineri, 26 octombrie 2018
Emisiunea „Ora Regelui” din 27 octombrie îi omagiază pe Regele Mihai și pe Regina Maria. Majestățile Lor s-au născut în aceeași lună, Regele Mihai, pe 25, iar suverana României Mari, pe 29 octombrie. „Ora Regelui” e la TVR 1 sâmbătă, 27 oct., ora 15.00.
Povestea regală a Crucii de pe masivul Caraiman, la “Ora Regelui”
joi, 18 octombrie 2018
Sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVRi și TVR Moldova, aflați care este legătura divină dintre regalitate și popor și descoperiți povestea construirii Crucii Eroilor Neamului din Caraiman.
A început un nou sezon „Ora Regelui”
sâmbătă, 06 octombrie 2018
Prima ediție a emisiunii „Ora Regelui”, din grila de toamnă, ne-a dus în Portugalia, ţara de care suntem apropiaţi nu doar datorită limbii latine, ci şi Regelui Ferdinand Întregitorul, care a fost pe jumătate portughez. Sâmbătă, de la ora 15.00, la TVR 1.
6 ani de „Ora Regelui”, la TVR 1
vineri, 06 iulie 2018
Sâmbătă, începând cu ora 15.00, la TVR 1, s-a transmis ediţia cu numărul 299 a emisiunii despre monarhie şi regii României. „Ora Regelui” a împlinit 6 ani de difuzare neîntreruptă la TVR 1 în data de 7 iulie 2018.
Despre
joi, 12 aprilie 2018
La sfârșitul Săptămânii Luminate, la "Ora Regelui" avem povestea emoționantă despre legătura dintre oameni așa cum o înfăptuiesc voluntarii Fundației Principesa Margareta a României. Emisiunea este difuzată sâmbătă 14 aprilie de la ora 15.00 la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova . Pe 15 aprilie, de la ora 1.00, "Ora Regelui" este în reluare la TVR Moldova.
Ora Regelui în ajunul Paştelui
miercuri, 04 aprilie 2018
În ajunul Paștelui din anul Centenarului Marii Uniri, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor sărbători, în mod simbolic, Paştele la Iaşi. Cu o sută de ani în urmă, Regele Ferdinand și Regina Maria se aflau tot la Iaşi, în zilele de Paști ale anului 1918. "Ora Regelui" este difuzată sâmbătă 7 aprilie, de la ora 15.00, la TVR1, TVRi şi TVR+, iar de la ora 14.30 la TVR MOLDOVA.
La Ora Regelui, documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani”
vineri, 30 martie 2018
La Muzeul Naţional de Artă al României, fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei, a  fost înregistrată cea mai recentă ediţie a emisiunii “Ora Regelui”, difuzată sâmbătă, 31 martie, ora 15:00, la TVR 1, TVRi, TVR MOLDOVA şi online pe TVR+.
26 Martie la ORA REGELUI
joi, 22 martie 2018
Primul Rege al României, Carol I, devenea suveranul țării pe 26 martie 1881. 42 de ani mai tîrziu, pe 26 martie 1923,  cea mai modernă Constituție a Europei era votată de Parlament.  Despre toate acestea aflaţi la "Ora Regelui"  sâmbătă, 24 martie, ora 15:00, la TVR 1, TVRi,  TVR Moldova şi online pe TVR+.
Un nou sezon Ora Regelui
joi, 15 martie 2018
Emisiunea „Ora Regelui” continuă să ne spună poveştile regilor României, într-un nou sezon cu alte şi alte mărturii despre Familia Regală. În fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
Ediţie specială „Ora Regelui”
vineri, 08 decembrie 2017
„Rege – regat – regalitate”, o ediţie specială „Ora Regelui”, despre personalitatea Regelui Mihai I al României, sâmbătă, 9 decembrie, la TVR 1 şi TVR Moldova, de la ora 15.00 şi pe TVR Internaţional, de la ora 16.00.
 • 21:10
  Secretul lui Bachus
  -România, 1983 Regia Geo Saizescu Cu: Ştefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Octavian Cotescu *Comedie. Victor, un ziarist incisiv, descoperă o serie de nereguli într-o întreprindere agricolă de stat. Investigaţiile sale vor scoate la iveală escrocheriile comise de către gestionarul unui depozit de vinuri, poreclit Bachus. Deşi sprijinit de o adevărată reţea de acoliţi, Bachus nu se va putea feri la nesfârşit de braţul justiţiei. Redactor Gabriela Onea
 • 23:15
  Profesioniştii... cu Eugenia Vodă
  ...cu Eugenia Vodă* Best of Invitat Ion Filotti Emisiune de Eugenia Vodă
 • 00:15
  Dosar Romania
  Producător Răzvan Butaru
 • 01:10
  Teleenciclopedia
  Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca Producător Oana Haşegan
 • 01:55
  Secretul lui Bachus
  -România, 1983 Regia Geo Saizescu Cu: Ştefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Octavian Cotescu *Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 03:50
  Viaţa satului
  (I) Producător Gabriel Gherghescu /
 • 05:05
  Viaţa satului
  (II) .Producător Gabriel Gherghescu
 • 05:55
  Imnul României
 • 06:00
  Teleshopping
 • 07:00
  Universul credinţei
  (I) Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi. Producător Victor Dochia
 • 08:00
  Universul credinţei
  (II) Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi. Producător Victor Dochia
 • 09:00
  M.A.I. aproape de tine
  . Jurnalist Bogdan Şerban Iancu
 • 09:30
  Pro patria
 • 10:00
  Editie specială
  Maratonul vaccinarii Transmisiune directă
 • 10:35
  Viaţa satului
  (I) Prezentator Dana Constantinescu Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru.Producător Gabriel Gherghescu Înregistrare
 • 11:50
  Minutul de agricultură
  (redifuzare)
 • 12:00
  Viaţa satului
  (II) Prezentator Dana Constantinescu .Jurnalişti: Teodor Dumitriu, Bădiţa Dumitru. Producător Gabriel Gherghescu Înregistrare
 • 13:00
  Tezaur folcloric
  * Jurnalişti tv: Roxana Pletea Popuşoi, Carmen Vrabete Producător Gheorghiţa Nicolae
 • 14:00
  Telejurnal
  * Sport*Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Producători: Codruta Marinescu/ Anamaria Panait Transmisiune directa
 • 14:30
  Politică şi delicateţuri
  cu Mircea Dinescu (redifuzare) Invitat Marius Manole Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producător Dan Manoliu
 • 15:30
  Rivale pe gheaţă
  Film* Rivale pe gheaţă (ICE GIRLS-Canada, 2016) Regia Damian Lee Cu: Michaela du Toit, Elvis Stojko, Lara Daans, Natasha Henstridge * Dramă. După ce suferă o accidentare în timpul unei competiţii, Mattie este nevoită să renunţe o vreme la patinaj. Visul adolescentei de a continua să practice sportul pe care-l iubeşte va fi salvat de un antrenor (interpretat de triplul campion mondial Elvis Stojko) care o ia sub aripa lui şi o ajută să revină pe gheaţă. Redactor Corina Feleagă
 • 17:00
  Exclusiv în România
  (redifuzare)Prezinta Cristian Tabără Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean
 • 17:50
  România are nevoie de artă
  "România are nevoie de artă" este o emisiune realizată în sprijinul strângerii de fonduri pentru programul Tinere Talente al Fundației Regale Margareta a României, sub tutela CASEI REGALE A ROMÂNIEI. Emisiunea este realizată la Ateneul Român, locul în care timp de 12 ani, pe scena de concert, muzicieni reputați din întreaga lume au cântat în cadrul Concertelor Regale Caritabile, pentru copiii și tinerii talentați, bursieri ai programului Tinere Talente. Evenimentele de mare ținută a avut loc în fiecare an începând cu 2008, în data de 25 octombrie, ziua de naștere a Regelui Mihai, în prezența a peste 800 de personalități culturale, diplomatice și ale comunității de afaceri, în prezența Familiei Regale a României. Emisiunea ROMÂNIA ARE NEVOIE DE ARTĂ va reedita cele mai emoționante momente din cadrul Concertelor Regale caritabile și va cuprinde o serie de scurte interviuri cu invitați speciali, prezenți la Ateneul Român, sau LIVE, prin conexiune video. Fondurile strânse prin această emisiune vor sprijini bursele Tinere Talente. Fundația oferă burse de studiu, mentorat și promovare celor mai talentați tineri artiști români proveniți din familii modeste. Fără ajutor, aceștia se află în pericolul de a-și abandona cariera artistică, din cauza lipsurilor materiale. Fondurile au însumat de-a lungul timpului peste 1.600.000 de euro, care au fost utilizați pentru susținerea a peste 300 de artiști aflați la început de drum. Ulterior, mulți dintre ei au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Invitatii editiei de anul acesta sunt: Oana Pellea, Marcel Iureș, Paula Seling, Zoli Toth, Andrei Dimitriu (Directorul Filarmonicii "George Enescu") dar și o parte dintre bursierii programului Tinere Talente. Producător Valentina Băințan
 • 19:30
  Momentart
  *Producator Mimi Necula
 • 19:35
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 19:39
  Sport
 • 19:55
  Meteo
 • 20:00
  Telejurnal
  * Ştiri Prezintă Dorina Florea Producători: Violeta Iorgulescu/ Diana Anghel Transmisiune directa
 • 20:50
  Loteria de vaccinare
  Producator Horatiu Rusu
 • 21:10
  Best of
  (II)* Jurnalişti: Steluţa Matios, Ana Maria Voicu Producator Iuliana Tudor
 • 23:00
  Garantat 100%
  *Moderator Cătălin Ştefănescu Invitat Radu Umbres, antropolog Realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 00:00
  Replay
  Moderator Marian Olaianos Producător Daniela Enăchescu
 • 01:00
  P.C.R-Secerătorul ciocan al minciunii
  ( II ) Realizator Cornel Mihalache Producător Răzvan Butaru
 • 02:00
  Rivale pe gheaţă
  (ICE GIRLS-Canada, 2016) Regia Damian Lee Cu: Michaela du Toit, Elvis Stojko, Lara Daans, Natasha Henstridge Dramă. Redactor Corina Feleagă
 • 03:30
  Pro patria
 • 03:55
  Universul credinţei
  (I) Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi. Producător Victor Dochia
 • 04:45
  Universul credinţei
  (II) Jurnalişti: Paula Tăbârcă, Ileana Gaiţă, Cristina Andrei, Estela Dincă, Lucia Toader, Răzvan Bucuroiu, Rafael Udrişte, Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea, Daniel Vistorovschi. Producător Victor Dochia
 • 05:35
  Momentart
  Producator Mimi Necula
 • 05:40
  Imnul României