Ora Regelui
Ora Regelui
Emisiunea reflectă prezentul românesc prin prisma valorilor şi principiilor Coroanei. Reportaje, interviuri şi dialoguri pe teme culturale, diplomatice, religioase, politice, juridice, economice, constituţionale – toate din perspectiva reprezentării statale şi a intereselor fundamentale româneşti.

În fiecare sâmbătă, de la ora 15:21, Ora Regelui îşi propune, la TVR 1 și TVR 1 HD, prin dovezi şi mărturii, să facă lumină în istoria României, reinterpretată şi modificată în ultimii 70 de ani, să ofere românilor adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regelui Carol I în modernizarea ţării sau câştigarea independeţei, despre cum a ajutat Casa Regală România, despre rolul Regilor României în evoluţia societăţii româneşti.

„Românii nu ştiu nici astăzi care este adevărul despre perioada monarhiei, despre rolul Regilor României în societatea românească, despre care, se ştie, a început să se dezvolte şi să se modernizeze mai ales în perioada respectivă. Sunt multe aspecte de lămurit... Să nu uităm că şi anul trecut au apărut neadevăruri legate de abdicarea Regului Mihai sau că nici acum lumea nu ştie dacă Regele Mihai a plecat cu un tren încărcat cu bogăţii, o informatie falsă propagată de comunişti încă din 1948. Vom încerca să lămurim multe alte aspecte legate de Coroana Română, vom readuce istoria susţinută de dovezi şi mărturii”, promite Camelia Csiki, unul dintre realizatorii emisiunii Ora Regelui de la TVR 1.

La Ora Regelui, telespectatorii pot urmări imagini de arhivă cu şi despre toţi regii şi reginele României, începând cu Regele Carol I şi Regina ElisabetaRegele FerdinandMaria, copiii acestora, Regina Mamă ElenaRegele Mihai, Majestatea Sa Margareta - Custodele Coroanei Române, dar şi imagini actuale, din viaţa de zi cu zi a Casei Regale a României.

În emisiune apar oameni de ştiinţă, de artă, diplomaţi, scriitori precum şi analişti români şi străini. De asemenea, sunt ilustrate cele mai semnificative şi mai prestigioase prezenţe regale româneşti în capitalele lumii.

ECHIPA EMISIUNII:

Regia artistică: Dan Manoliu
Regia muzicală:
Tudor Stănescu
Producător:
Lidia Voicu
Redactori:
Diana Ilica, Adelina Dumitrescu
Realizatori:
Camelia Csiki, Cristina Ionescu, Bogdan Şerban-Iancu

***

oraregelui@tvr.ro este adresa unde puteți scrie opiniile dumneavoastră legate de emisiunea "Ora Regelui".

Regele Mihai foto Ioana Chirita
Regele mihai
Regina Ana
Regele Mihai
Regina Ana
Regina Ana
Regele Mihai la Galata
Ora Regelui - Regele Mihai și Regina Ana
Principesa Margareta
Alteţele sale Regale Principesa Margareta şi Princepele Radu
Regele Mihai foto Ioana Chirita
Regele mihai
Regina Ana
Regele Mihai
Regina Ana
Regina Ana
Regele Mihai la Galata
Ora Regelui - Regele Mihai și Regina Ana
Principesa Margareta
Alteţele sale Regale Principesa Margareta şi Princepele Radu
Arhiva articole
luni, 19 septembrie 2022
Sâmbătă, 24 septembrie,  de la 15.20 la TVR 1 și 16.30 la TVR Internațional, în cadrul emisiunii „Ora Regelui”, v-am invitat să urmăriți episodul 4 din documentarul "Ultimii romantici. Piloții Majestății Sale".
„Ora Regelui” evocă personalitatea excepţională a Reginei Elisabeta a II-a
joi, 15 septembrie 2022
Sâmbătă, 17 septembrie, de la 14.30, am urmărit o ediţie specială, în premieră, a emisiunii pe teme istorice despre monarhie, de la TVR 1. Camelia Csiki şi invitaţii săi au adus în discuţie relaţiile strânse dintre cele două familii regale.
Documentarul „Ultimii romantici. Piloții Majestății Sale” continuă la TVR 1
sâmbătă, 23 iulie 2022
Al treilea episod al filmului documentar dedicat ultimilor piloți din Al Doilea Război Mondial a fost difuzat sâmbătă, 23 iulie, de la 14.30, la TVR 1, în cadrul emisiunii „Ora Regelui”. | VIDEO
Aniversare „Ora Regelui”: 10 ani de întâlniri cu istoria, la TVR 1
marţi, 12 iulie 2022
10 ani de descoperiri, de emoții, de povești. 10 ani de emisiuni, filme documentare și ediții speciale dedicate marilor evenimente regale aniversăm la „Ora Regelui” în săptămâna 11-17 iulie. Noi subiecte dedicate regalităţii din România – 16.07, ora 14.30.
Vizita Prinţului Charles în România şi muzicieni din 40 de țări, la EUROPAfest
sâmbătă, 18 iunie 2022
Acestea şi alte subiecte de interes despre activitatea Familiei Regale a României am urmărit într-o nouă ediţie „Ora Regelui” – sâmbătă, 18 iunie, ora 14.30, la TVR 1. | VIDEO
Documentarul „Ultimii romantici. Piloții Majestății Sale”, în premieră la TVR 1
vineri, 03 iunie 2022
Al doilea episod al documentarului dedicat ultimilor piloți din Al Doilea Război Mondial va putea fi urmărit sâmbătă, 11 iunie, la TVR 1, în cadrul emisiunii „Ora Regelui”, de la 14.30. Primul episod a fost difuzat pe 4 iunie. | VIDEO
„Ora Regelui”: Relația profundă dintre familiile regale britanică și română
joi, 26 mai 2022
Ce legătură are un oraș mic și cochet din Transilvania, Sângeorgiu de Pădure, cu această poveste fascinantă? Ne explică realizatoarea emisiunii, Camelia Csiki, sâmbătă, 28 mai, de la ora 14.30, la TVR 1. | VIDEO
Deschis publicului „pentru eternitate”! Povestea „Castelului regilor”, la TVR1
marţi, 17 mai 2022
A fost vizitat de capete încoronate ale Europei: Împăratul Franz Joseph I, Regele Gustav al Suediei sau Regina Maria Theresa a Bavariei. Pe 21 mai, la „Ora Regelui”, descoperim poveștile Castelului Peleș, cel mai vizitat muzeu din România. De la 14.30. | VIDEO
„Tronul Regal. Înfruntarea destinului”, un documentar istoric încărcat de emoţie
luni, 09 mai 2022
Aflăm povestea Tronurilor Țării, perechea de tronuri regale pe care sunt cifrele primului rege, Carol I, și al consoartei sale, Elisabeta în emisiunea „Ora Regelui”. Sâmbătă, 14 mai, ora 14.30, la TVR 1 și ora 16.00, la TVRi.
Decorații și distincții conferite de Majestatea Sa Margareta, la „Ora Regelui” | VIDEO
joi, 28 aprilie 2022
Majestatea Sa Margareta a conferit decorații regale mai multor personalități din România, din Republica Moldova și din alte țări. Sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 14:30, v-am invitat să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii „Ora Regelui”. | VIDEO
„Mesagerii zeilor” în Grădina Regina-Mamă Elena a României din Florenţa | VIDEO
luni, 18 aprilie 2022
De ce poartă numele Reginei-Mamă Elena o frumoasă și valoroasă grădină italiană - aflăm în emisiunea „Ora Regelui”. Nu cu mult înainte de sezonul irișilor, Camelia Csiki ne-a spus, din Florența, întreaga poveste. Sâmbătă, 23 aprilie, ora 17.00, la TVR I.
Ora Regelui: Crucea Roșie Română și voluntarii, în sprijinul ucrainenilor
sâmbătă, 16 aprilie 2022
Majestatea Sa Margareta s-a alăturat eforturilor autorităților române pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni. Mai multe informații, într-o nouă ediție "Ora Regelui", la TVR 1, pe 16 aprilie, de la ora 14.30.
Fundaţia Regală Margareta a României sprijină refugiaţii din Ucraina
vineri, 25 martie 2022
Acţiuni diplomatice şi umanitare întreprinse pentru ajutorarea celor afectaţi de război şi informaţii exclusive despre catacombele Odesei şi legătura lor cu istoria României – într-o ediţie în premieră „Ora Regelui”, pe 26 martie, ora 14.30, la TVR 1.
Proiectele Fundaţiei Regale Margareta a României, prezentate la „Ora Regelui”
vineri, 28 ianuarie 2022
Copii însetați de cunoaștere, tineri talentați, muzicieni și artiști plastici, seniori care împart din înțelepciunea lor. „Fundația Regală Margareta a României” le-a oferit încrederea că există oameni cărora le pasă.| VIDEO
Seara corpului diplomatic, tradiţie de 155 de ani | VIDEO
joi, 16 decembrie 2021
De onorarea legămintelor diplomatice s-au îngrijit Regele Ferdinand, Regele Carol al Doilea şi Regele Mihai. Întâlnirea specială a diplomaţilor din Bucureşti a avut loc şi în acest an. Acesta şi alte subiecte – la „Ora Regelui”, 18.12, ora 14.30, la TVR 1.
„Loial tuturor”, episodul 3 al documentarului „Republica lor, regele nostru”
joi, 02 decembrie 2021
Sâmbătă, la „Ora Regelui”, a continuat documentarul „Republica lor, regele nostru”​, un film în care istoria ne oferă a doua șansă să o întelegem. Ultimul episod, „Loial tuturor”, în două părţi, a fost pe 4 şi 11 decembrie, de la 14.30, la TVR1. |VIDEO
Republica cere ajutor. Documentarul „Republica lor, regele nostru” continuă la TVR
joi, 11 noiembrie 2021
Sâmbăta, la „Ora Regelui”, urmărim documentarul „Republica lor, regele nostru”​, un film în care istoria ne oferă a doua șansă să o întelegem. Episodul „Republica cere ajutor”, în două părţi, se vede pe 13 şi 20 noiembrie, de la 14.30, la TVR 1.
Regele Mihai – un secol de istorie | VIDEO
vineri, 05 noiembrie 2021
„Ora Regelui” a prezentat sâmbătă, 6 noiembrie, evenimentele organizate cu prilejul zilei de 25 octombrie, când Regele Mihai ar fi împlinit 100 de ani. Ediţia s-a difuzat la TVR 1 și online pe TVR+, de la ora 14.30.  
Regele Mihai, omagiat la TVR în campania „Ultimul rege – 100 de ani” | VIDEO
joi, 21 octombrie 2021
Campania Ştirilor TVR cu reportaje care reconstituie viaţa Regelui Mihai şi documentarul în premieră „Republica lor, regele nostru”, difuzat la „Ora Regelui”, readuc în atenţia noastră un reper de moralitate şi demnitate pentru toţi românii – Regele Mihai.
Descoperim locuri şi ipostaze ale vieţii Familiei Regale Române, la TVR 1
joi, 15 iulie 2021
Două locuri de poveste, în care oricine vrea să le cunoască poate păși cu adevărat: Palatul Elisabeta din București și Domeniul Regal de la Săvârșin. Sâmbătă, 17 iulie, de la ora 14:30, la „Ora Regelui”.
Artă, armată, sport – excelență sub Patronaj Regal
miercuri, 07 iulie 2021
La „Ora Regelui” din 10 iulie am aflat noutăţile Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, am intrat în culisele Concursului Național de Creație pentru Muzică de Fanfară și am vizitat Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”. Sâmbătă, ora 14.30, la TVR 1.
Istoria mărcilor poştale dedicate regalităţii, la „Ora Regelui”
joi, 24 iunie 2021
O nouă ediţie „Ora Regelui”, cu subiecte de interes pentru fanii emisiunii, dar şi pentru publicul larg, sâmbătă, 26 iunie, de la 14.30, la TVR 1.
sâmbătă, 19 iunie 2021
Sâmbătă, 19 iunie 2021, de la ora 17.00, la TVR Internațional,  a fost difuzată o nouă ediție "Ora Regelui". Emisiunea este difuzată vineri, 25 iunie, ora 11.00, la TVR MOLDOVA.
In memoriam Alteța Sa Regală Amedeo de Savoia, Duce de Aosta
joi, 03 iunie 2021
„Ora Regelui” din 5 iunie este dedicată memoriei Principelui Amedeo de Savoia, Duce de Aosta. Echipa „Ora Regelui” a înregistrat în septembrie 2019, un impresionant interviu, în exclusivitate cu Ducele de Aosta. Îl revedem la TVR 1 sâmbătă, ora 14.30.
„Ora Regelui”, la TVR 1: Emoționantă lecție de istorie la Palatul Elisabeta
joi, 27 mai 2021
În 18 mai 2001, Palatul Elisabeta a redevenit reședința oficială a Familiei Regale. Povestea zbuciumată a unei clădiri simbol - de la reședință princiară, apoi regală, la vilă de protocol în timpul regimului comunist - pe 29 mai, de la 14:30, la TVR1.
Pe urmele Reginei-Mamă Elena
miercuri, 28 aprilie 2021
Se împlinesc 125 de ani de la nașterea Reginei-Mamă Elena. Pe 1 mai, la „Ora Regelui”, vedem câteva reportaje care o omagiază pe mama Regelui Mihai al românilor. Ediţia s-a vazut la TVR 1, de la ora 14.30.
In memoriam Alteța Sa Regală Principele Philip, Duce de Edinburgh
vineri, 16 aprilie 2021
Programe speciale la TVR 1 dedicate memoriei Principelui Philip: în 17 aprilie, de 14.30, telespectatorii au putut urmări la „Ora Regelui”, un portret al unuia dintre cei mai longevivi membri ai unei regalități europene. Ceremonia funerară - de la 16.30.
Familia Regală a sărbătorit 140 de ani de la proclamarea Regatului României
joi, 01 aprilie 2021
Sâmbătă, 3 aprilie, ora 14.30, la „Ora Regelui”, am văzut imagini de la Ceremonia desfășurată în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Şi tot atunci, am  aflat noi informaţii despre „Fondul pentru vârstnici” şi vizităm Expoziția „Regina Maria – mama regină”, a Iuliei Gorneanu.
Poftiţi „La masa regilor”! Un film despre ospitalitatea regală, la „Ora Regelui”
marţi, 23 martie 2021
Recepții și dineuri oficiale, călătorii cu trenul și cu vaporul sau conversații regale la ceai. Am deschis noul sezon „Ora Regelui” cu filmul „La masa regilor”, o poveste despre ospitalitate şi eleganţă. Sâmbătă, 27 martie, ora 14.30, la TVR 1. | VIDEO
marţi, 23 martie 2021
Sâmbătă, 27 martie, de la 14.30, la #TVR1​, urmărim o ediţie "Ora Regelui" dedicată împlinirii a 140 de ani de la proclamarea României ca Regat.
Cum şi-a continuat Familia Regală proiectele în 2020 | VIDEO
joi, 17 decembrie 2020
Ce intenţii are Familia Regală pentru următorii ani am aflat pe 19 decembrie, în emisiunea„Ora Regelui”, într-un interviu cu Principele Radu, realizat online de Bogdan Şerban-Iancu.
Despre generozitate, solidaritate și voluntariat la „Ora Regelui” | VIDEO
miercuri, 09 decembrie 2020
Sâmbătă, 12 decembrie, de la ora 14.30, „Ora Regelui” de la TVR 1 a venit cu noi subiecte pentru telespectatorii interesați de acțiunile și proiectele culturale sau caritabile ale Casei Regale a României.
Idei, sfaturi și îndrumări pentru încă o jumătate de mileniu de întrebări esențiale
vineri, 04 decembrie 2020
La trei ani de la despărțirea de Regele Mihai, realizatorul Bogdan Șerban Iancu ne-a propus o ediție specială „Ora regelui”, pe care am văzut-o la TVR 1 sâmbătă, 5 decembrie, de la 14.30.
Documentar despre istoria regalităţii române, la „Ora Regelui”, de la TVR 1
miercuri, 25 noiembrie 2020
Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 14.30, documentarul realizat de Cristina Ionescu ne propune o incursiune în istoria regalității române și, implicit, a României Regale. Invitați: academicianul Răzvan Theodorescu și istoricul Flilip-Lucian Iorga.
Ora Regelui: Regina Maria, simbol al Unirii și al României Mari | VIDEO
marţi, 17 noiembrie 2020
În ediția din 21 noiembrie, ați putut urmări un interviu cu jurnalista Tessa Dunlop, autoarea unui documentar dedicat Reginei Maria, și un reportaj despre Ion Cantacuzino, ministru de stat și semnatar al Tratatului de la Trianon.
„Ora Regelui”: Povestea Palatului Elisabeta, „centrul regalității în România de azi”
miercuri, 11 noiembrie 2020
Despre locul de graţie din inima Bucureştilor aflăm mai multe în documentarul „Omul sfinţeşte locul”, difuzat de TVR 1 la „Ora Regelui” de sâmbătă, 14 noiembrie, ora 14.30. | VIDEO
„Ora Regelui”, TVR 1: Istoria în instantanee fotografice, la Palatul Elisabeta
joi, 05 noiembrie 2020
Sâmbătă, pe 7 noiembrie, o ediţie specială despre Ziua Regelui și a Armatei Române, la TVR 1. Ca de obicei, „Ora Regelui" poate fi urmărită sâmbăta, începând cu ora 14.30.
„Ora Regelui”: Decorațiile și armele de paradă ale Regelui Mihai | VIDEO
marţi, 27 octombrie 2020
Sâmbătă, 31 octombrie, de la ora 14:30, la TVR 1 și online pe TVR+, ați admirat uniformele, decorațiile și armele de paradă ale Regelui Mihai, obiecte care i-au stat alături Suveranului până la final.
La „Ora Regelui”, ne amintim valorile transmise de Regele Mihai tuturor românilor
joi, 22 octombrie 2020
Ziua Regelui (25 octombrie) e prilej de a ne aminti valorile pe care Suveranul le-a apreciat întreaga via ț ă, pe care le-a transmis Familiei Sale ș i, prin aceasta, tuturor românilor. Le-am regăsit la „Ora Regelui” sâmbătă, 24 octombrie, ora 14.30, la TVR 1.
”Ora Regelui” vă prezintă, la TVR 1, filmul documentar ”Regina-mamă Elena”
miercuri, 07 octombrie 2020
”Regina-Mamă Elena” a obținut anul acesta premiul pentru cel mai bun film de televiziune în 2019, la Gala UCIN. Sâmbătă, 17 octombrie, ați putut urmări documentarul, la TVR 1 și online pe TVR+, în cadrul emisiunii ”Ora Regelui”, de la ora 14:30.
Despre inspirație, inițiativă și omenie, la „Ora Regelui”
sâmbătă, 03 octombrie 2020
Sâmbătă, 10 octombrie, la „Ora Regelui” a fost invitat Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii ”Garantat 100%”. Ediția a fost difuzată pe TVR 1 și online pe TVR+, de la ora 14:30.
„Ora Regelui” la TVR 1: Palatul Elisabeta, deschis pentru vizitare | VIDEO
miercuri, 19 august 2020
Sâmbătă, 22 august, de la 14.30, la TVR 1, a fost difuzată o nouă ediție „Ora Regelui”.
„1919 – Misiune regală”, monolog dramatic prezentat la „Ora Regelui” | VIDEO
miercuri, 05 august 2020
Partea a doua a spectacolului dedicat Reginei Maria a României Mari a fost difuzată la „Ora Regelui”, la TVR 1, pe 15 august, ora 14.30, într-un “One Woman Show” realizat de către Liana Ceterchi. Prima parte a fost difuzată pe 8 august.
O poveste despre Mihai, Regele Românilor, despre istoria cu şi fără el
joi, 23 iulie 2020
„Ora Regelui” de la TVR 1 vine cu noi subiecte pentru pasionaţii de istorie şi pentru cei care caută informaţii interesante despre figurile emblemă ale Familiei Regale a României. Ediţia a fost difuzată sâmbătă, 25 iulie, de la ora 14.30.
La „Ora Regelui” îi aniversăm pe eroii neamului nostru
luni, 25 mai 2020
În săptămâna în care sărbătorim Ziua Eroilor, echipa emisiunii dedică emisiunea „Ora Regelui” eroilor mai mult sau mai puțin cunoscuți ai neamului nostru. Ediţia s-a văzut la TVR 1, sâmbătă, 30 mai, de la 14.30.
La „Ora Regelui”, am revăzut filmul documentar „Ultimul Dar”
miercuri, 29 aprilie 2020
Documentarul despre pasiunea Regelui Mihai pentru vehicule istorice şi despre drumul acestor maşini din colecţia sa înapoi în România a fost difuzat sâmbătă, 2 mai, de la ora 14.30, la TVR 1.
OPINIE: Cel bun, cel drept
marţi, 28 aprilie 2020
,,Nu am urât niciodată. Din ură nu crește nimic. Este sterilă.’’- Regele Mihai
„Sunteţi în gândurile și în rugăciunile mele!” | VIDEO
joi, 23 aprilie 2020
Mesajul emoţionant transmis de Prinţul Charles românilor de Paşti a inspirat echipa emisiunii Ora Regelui la realizarea unei ediţii dedicate legăturii speciale dintre Familia Regală britanică şi Familia Regală a României. Sâmbătă, la 14.30, la TVR1.
Pregătiri de Paşti la Săvârşin - ediţie specială „Ora Regelui”, la TVR 1 | VIDEO
miercuri, 15 aprilie 2020
În Săptămâna Patimilor pentru ortodocşi, Familia Regală a oferit realizatorului Bogdan Şerban-Iancu un amplu interviu. L-am urmărit sâmbătă, 18 aprilie, de la ora 14.30, la TVR 1, în ediţia specială, de Paşti, a emisiunii „Ora Regelui”.
Încă o poveste despre dragoste, generozitate și speranță, la „Ora Regelui”
miercuri, 08 aprilie 2020
Echipa formată din Camelia Csiki, realizator şi Lidia Voicu, producător, ne-a  propus noi subiecte în emisiunea „Ora Regelui”. La TVR 1 sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 14.30.
Interviu document cu Regele Mihai, la ”Ora Regelui” | VIDEO
joi, 02 aprilie 2020
Sâmbătă, 4 aprilie, de la ora 14:30, la TVR 1, ”Ora Regelui” a redifuzat un interviu emoționant cu Majestatea Sa Regele Mihai I. Materialul poate fi urmărit și online pe TVR+.
Prima vizită externă din 2020 a Familiei Regale | VIDEO
sâmbătă, 14 martie 2020
În ediţia „Ora Regelui" difuzată sâmbătă, 14 martie, de la 14.30, la TVR 1, a fost vorba despre întâlnirile Familiei Regale cu oficialităţile de la Varşovia și cu militarii români aflaţi în Polonia.
„Regina-Mamă Elena. Iubirea şi trădarea lui Carol al II-lea
duminică, 01 martie 2020
Sâmbătă, 7 martie, de la ora 17.00, TVRi transmite în cadrul emisiunii „Ora Regelui”, un documentar dedicat Reginei - Mamă Elena, ce tratează relaţia Reginei - Mamă Elena cu Regele Carol al II-lea.
Sărbătoarea celor 30 de ani ai Familiei Regale în România, la TVR 1 | VIDEO
miercuri, 12 februarie 2020
În ianuarie 2020 s-au împlinit 30 de ani de la reîntoarcerea Familiei Regale în România. Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 14.30, la TVR 1, s-a difuzat ediţia specială Ora Regelui, dedicată momentelor sărbătorii organizate la Bucureşti.
30 de ani pe „tărâmul interzis”
joi, 16 ianuarie 2020
La exact 30 de ani de la reîntoarcerea Familiei Regale în România, Camelia Csiki - realizator, ne-a propus, la TVR 1, o ediţie specială Ora Regelui.
Familia Regală i-a cinstit memoria Regelui Mihai la Curtea de Argeș
marţi, 17 decembrie 2019
Ultima ediţie din acest an a emisiunii „Ora Regelui” v-a relatat despre parastasul de 2 ani al Regelui Mihai, despre volumul de versuri scrise de Corneliu Coposu şi activităţile Crucii Roşii din România, în 21 decembrie, la TVR 1.
Cum a sărbătorit Familia Regală anul acesta Ziua Naţională a României | VIDEO
joi, 12 decembrie 2019
Acesta şi alte subiecte despre proiectele Familiei Regale a României pe final de an 2019 ați putut urmări la ediţia din 14 decembrie a emisiunii „Ora Regelui”. De la ora 14.30, la TVR 1 și TVR 1 HD.
Ultimul interviu al Regelui Mihai, partea a doua
marţi, 03 decembrie 2019
„Ora Regelui” v-a invitat sâmbătă,  7 decembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD, să revedeţi partea a doua a ultimului interviu pe care Majestatea Sa Regele Mihai I l-a acordat presei.      
„Ora Regelui” o ediţie specială dedicată Reginei - Mamă Elena | VIDEO
miercuri, 27 noiembrie 2019
„Ora Regelui” vă invită sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD.
Exclusivitate „Ora Regelui”, la TVR 1: interviu cu nepotul ultimului rege al Italiei
vineri, 22 noiembrie 2019
Sâmbătă, 23 noiembrie, la TVR 1, de la ora 14.30, la Ora Regelui am văzut primul interviu pe care l-a acordat unui jurnalist român Alteţa Sa Regală Ducele Amedeo de Aosta - Savoia, nepotul ultimului rege al Italiei, Umberto al II-lea.
Familia Regală, invitată în Regatul Țărilor de Jos
joi, 07 noiembrie 2019
„Ora Regelui” vă invită sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD, să însoţiţi Familia Regală în vizitele pe care le-a făcut în Olanda și Franţa.
Ziua Regelui Mihai I, marcată la Ora Regelui | VIDEO
joi, 31 octombrie 2019
Sâmbătă, 2 noiembrie, la TVR 1 ați urmărit reportaje emoționante despre întoarcerea Reginei-Mamă acasă și despre evenimentele speciale organizate pe 25 octombrie.
„Ultima întâlnire cu Istoria” – un interviu document cu Regele Mihai, la TVR 1
vineri, 25 octombrie 2019
Sâmbătă, 26 octombrie, la TVR 1, emisiunea Ora Regelui a difuzat ultimul interviu pe care Majestatea Sa Regele Mihai l l-a acordat presei. Filmarea a fost realizată în anul 2011, la Aubonne, în Elve ț ia, cu trei ani înainte de retragerea din via ț a publică a Majestă ț ii Sale.
Ora Regelui, la TVR 1: ediție specială ”Regina-mamă Elena”
vineri, 18 octombrie 2019
Doumentarul realizat de Camelia Csiki ne dezvăluie personalitatea şi viaţa, precum şi rolul jucat de Regina-mamă Elena în istoria României şi în viaţa M.S. Regelui Mihai I. TVR 1 îl difuzează sâmbătă, 19 octombrie, ora 16.00, în ediţia specială Ora Regelui.
Ora Regelui - ediţie dedicată Reginei-Mamă Elena
miercuri, 09 octombrie 2019
Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1, urmărim o ediţie dedicată personalităţii Reginei-Mamă Elena, invitat în studio fiind jurnalistul Ion M. Ioniţă.
Sezon nou al emisiunii „Ora Regelui”, la TVR 1 și TVRi
joi, 03 octombrie 2019
Urmăriți „Ora Regelui” sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 16.00, la TVR 1! Telespectatorii TVRi pot vedea emisiunea în aceeași zi, de la ora 17.30.
„Ora Regelui”, TVR 1: Educaţie, valoare şi tradiţia furnizorilor regali
joi, 25 iulie 2019
O nouă ediţie „Ora Regelui” vedem la TVR 1 sâmbătă, 27 iulie, de la ora 14.30. Instituţia furnizorilor regali, povestea Programului naţional Tinere Talente, acţiuni pentru combaterea abandonului şcolar sunt câteva dintre subiectele ediţiei.
Despre acţiunile Familiei Regale de promovare a României, la „Ora Regelui
vineri, 19 iulie 2019
În ediţia din 20 iulie a emisiunii „ Ora Regelui”, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au povestit despre acțiunile publice ale Familiei Regale de susținere a președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Sâmbătă, ora 14.30, la TVR 1 şi TVR HD
Studenţii de la Agronomie, în practică pe domeniul regal de la Peleș
joi, 20 iunie 2019
Sâmbătă, 22 iunie, la TVR 1 și TVR HD, de la ora 14.30, vă invităm la o nouă ediție "Ora Regelui". Emisiunea este difuzată duminică, la TVR Internațional, de la ora 16.00.
Investiții regale la Castelul Peleș
joi, 13 iunie 2019
Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 14.30, la TVR 1 și TVR HD, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Ora Regelui".
Ora Regelui: întâlnirea Familiei Regale a României cu Sanctitatea Sa Papa Francisc
joi, 06 iunie 2019
Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 14:30, ați putut urmări povestea inaugurării de către Regele Ferdinand a Podului peste Arieș în 1919, povestea Centenarului din Apuseni și întâlnirea Familiei Regale a României cu Suveranul Pontif.
Familia Regală a sărbătorit 10 mai cu românii
miercuri, 22 mai 2019
Sâmbătă, 25 mai, de la ora 15.00, la „Ora Regelui” ați putut urmări cum a fost la tradiționala Garden Party. Ediţia s-a difuzat la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
”Ora Regelui” prezintă vizita istorică a Familiei Regale în Franța
miercuri, 08 mai 2019
Sâmbătă, 11 mai, la TVR1, TVR HD, TVR Internațional, TVR MOLDOVA și pe TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție specială despre vizita Familiei Regale în Franța.  
Adevăr și ficțiune despre Regele Mihai
vineri, 03 mai 2019
Sâmbătă, 4 mai, la TVR1, TVR HD, TVR Internațional și TVR MOLDOVA, s-a transmis o ediție ”Ora Regelui” dedicată Regelui Mihai.
“Ora Regelui”, o incursiune în universul regal românesc
marţi, 23 aprilie 2019
TVR 1 vă invită la o lecție de istorie, politică, diplomație, artă, știintă și educație, ca și constante ale regalității românești, sâmbătă, 27 aprilie 2019, ora 14.30 .
Ora regelui: Vizită istorică în capitala Franţei
miercuri, 17 aprilie 2019
Majestatea Sa Margareta a păşit pe urmele străbunicii sale, Regina Maria, care a făcut o vizită legendară, la Paris, în martie-aprilie 1919. Pe 20 aprilie, de la 14:30, pe TVR 1 şi TVR HD, de la 15:00, pe TVR MOLDOVA şi de la 16:30 pe TVRi.
„Ora Regelui”, cu noutăţi la TVR 1
joi, 28 februarie 2019
Emisiunea pe teme istorice despre monarhie şi regii României ne prezintă noi subiecte sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 15.00. Ediţia se vede la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
O ediție plină de semnificații istorice, sâmbătă la “Ora Regelui”
joi, 07 februarie 2019
Emisiunea “Ora Regelui” revine de sâmbătă, 9 februarie, cu noi ediții.  De la 14.30 la TVR 1 și de la 15.00 la TVR Internațional și TVR MOLDOVA.
O ediţie specială de sărbători la “Ora Regelui”
vineri, 21 decembrie 2018
Emisiunea “Ora Regelui” de sâmbătă, 22 decembrie, vă invită să însoțiți Familia Regală în Marea Britanie, în ultima vizită oficială din acest an. De la ora 15.00, la TVR 1, TVR i şi TVR MOLDOVA.
Ora Regelui - o nouă ediţie emoţionantă
joi, 08 noiembrie 2018
Cu subiecte despre proiectul "Regina-Soldat" şi comemorarea soldaţilor români căzuţi în Alsacia, despre medaliile câştigate de români la Jocurile Invictus şi primul Concertul Regal organizat în lipsa Regelui Mihai - sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 15.00 la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
Omagiu Regelui Mihai şi Reginei Maria
vineri, 26 octombrie 2018
Emisiunea „Ora Regelui” din 27 octombrie îi omagiază pe Regele Mihai și pe Regina Maria. Majestățile Lor s-au născut în aceeași lună, Regele Mihai, pe 25, iar suverana României Mari, pe 29 octombrie. „Ora Regelui” e la TVR 1 sâmbătă, 27 oct., ora 15.00.
Povestea regală a Crucii de pe masivul Caraiman, la “Ora Regelui”
joi, 18 octombrie 2018
Sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVRi și TVR Moldova, aflați care este legătura divină dintre regalitate și popor și descoperiți povestea construirii Crucii Eroilor Neamului din Caraiman.
A început un nou sezon „Ora Regelui”
sâmbătă, 06 octombrie 2018
Prima ediție a emisiunii „Ora Regelui”, din grila de toamnă, ne-a dus în Portugalia, ţara de care suntem apropiaţi nu doar datorită limbii latine, ci şi Regelui Ferdinand Întregitorul, care a fost pe jumătate portughez. Sâmbătă, de la ora 15.00, la TVR 1.
6 ani de „Ora Regelui”, la TVR 1
vineri, 06 iulie 2018
Sâmbătă, începând cu ora 15.00, la TVR 1, s-a transmis ediţia cu numărul 299 a emisiunii despre monarhie şi regii României. „Ora Regelui” a împlinit 6 ani de difuzare neîntreruptă la TVR 1 în data de 7 iulie 2018.
Despre
joi, 12 aprilie 2018
La sfârșitul Săptămânii Luminate, la "Ora Regelui" avem povestea emoționantă despre legătura dintre oameni așa cum o înfăptuiesc voluntarii Fundației Principesa Margareta a României. Emisiunea este difuzată sâmbătă 14 aprilie de la ora 15.00 la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova . Pe 15 aprilie, de la ora 1.00, "Ora Regelui" este în reluare la TVR Moldova.
Ora Regelui în ajunul Paştelui
miercuri, 04 aprilie 2018
În ajunul Paștelui din anul Centenarului Marii Uniri, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor sărbători, în mod simbolic, Paştele la Iaşi. Cu o sută de ani în urmă, Regele Ferdinand și Regina Maria se aflau tot la Iaşi, în zilele de Paști ale anului 1918. "Ora Regelui" este difuzată sâmbătă 7 aprilie, de la ora 15.00, la TVR1, TVRi şi TVR+, iar de la ora 14.30 la TVR MOLDOVA.
La Ora Regelui, documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani”
vineri, 30 martie 2018
La Muzeul Naţional de Artă al României, fostul Palat Regal de pe Calea Victoriei, a  fost înregistrată cea mai recentă ediţie a emisiunii “Ora Regelui”, difuzată sâmbătă, 31 martie, ora 15:00, la TVR 1, TVRi, TVR MOLDOVA şi online pe TVR+.
26 Martie la ORA REGELUI
joi, 22 martie 2018
Primul Rege al României, Carol I, devenea suveranul țării pe 26 martie 1881. 42 de ani mai tîrziu, pe 26 martie 1923,  cea mai modernă Constituție a Europei era votată de Parlament.  Despre toate acestea aflaţi la "Ora Regelui"  sâmbătă, 24 martie, ora 15:00, la TVR 1, TVRi,  TVR Moldova şi online pe TVR+.
Un nou sezon Ora Regelui
joi, 15 martie 2018
Emisiunea „Ora Regelui” continuă să ne spună poveştile regilor României, într-un nou sezon cu alte şi alte mărturii despre Familia Regală. În fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.
Ediţie specială „Ora Regelui”
vineri, 08 decembrie 2017
„Rege – regat – regalitate”, o ediţie specială „Ora Regelui”, despre personalitatea Regelui Mihai I al României, sâmbătă, 9 decembrie, la TVR 1 şi TVR Moldova, de la ora 15.00 şi pe TVR Internaţional, de la ora 16.00.
 • 23:00
  Drumul spre Qatar
  (Road to the World Cup) Episodul 1 Producator Dan Vasile
 • 23:30
  Drumul spre Qatar
  (Road to the World Cup) Episodul 2 Producator Dan Vasile
 • 00:00
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 00:55

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:00
  Toamna bobocilor
  ( România, 1975) Regia Mircea Moldovan Cu: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Dumitru Furdui, Maria Ploae Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 02:45
  Ai luat plasă!
  (TRICKED UK, 2013-2015, Regatul Unit) Episod 4 (sezon 2) Redactor Cristina Crăciun
 • 03:30
  Pro patria
 • 03:55
  Sport
 • 04:10
  Telejurnal
 • 05:00
  Universul credinţei
  * Bucuria credinţei Producător Victor Dochia
 • 05:25
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 05:55
  Yanxi, palatul suspinelor
  Yanxi, palatul suspinelor (THE STORY OF YANXI PALACE-China, 2018) Episodul 65 Cu: Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan * Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal*Ştiri*Sport Prezintă Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci Producător Raluca Neagu Transmisiune directă
 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Agrostrategia
  * Invitat studio : Daniel Buda-europarlamentar Rubrica Fermierii României : Fermă de vaci cu cea mai nouă tehnologie-Gavrilă Tuchiluș, Matca-Galați
 • 11:00
  Teleenciclopedia
  Producător Oana Haşegan Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Tribuna partidelor parlamentare
  Producator Ion Stavre
 • 13:00
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 13:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 14:00
  Telejurnal
  * Ştiri* Sport* Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu/Alina Pagu Mihai ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  *Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:00
  Maghiara de pe unu
  (I) Cronica săptămânală. Moderator Mosoni Emőke Reportaj -dinastia Sütő de la Vârghiş Redactor T. Bíró Hajnal (REDIFUZARE) In memoriam Rák József- film portret din 1998 Redactor: Bartha Ágnes (REDIFUZARE) Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonator Kacsó Edith Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă + înregistrare
 • 15:55
  Maghiara de pe unu
  (II) Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă+înregistrare -
 • 16:55
  Mic portret de mari românce
  (redifuzare)Producator Cornel Mihalache
 • 17:00
  Atelier de sănătate
  * Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit * Mic dictionar de termeni medicali-Biopsia Invitat dr. Horatiu Muresan-medic primar anatomopatologie-despre biopsii, de ce nu trebuie sa ne sperie biopsia, de ce este esentiala pt un diagnostic si tratament corect, riscuri, complicatii *DE CE? * De ce tuşim? * Care este cea mai buna varianta de pachetel pentru copil la scoala, cum reuseste sa se mentina in forma cu un program incarcat-Eda Marcus-prezentator TVR * IN CAUTAREA STARII DE BINE* Starea de bine Producător Florența Dăscălescu inregistrare
 • 17:50

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 17:55
  Yanxi, palatul suspinelor
  Yanxi, palatul suspinelor (THE STORY OF YANXI PALACE-China, 2018) Episodul Cu: Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan * Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:55
  Dincolo de alb şi negru
  *Moderator Marius Constantinescu Invitat Radu Paraschivescu Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu Inregistrat
 • 19:40
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:51
  Meteo
 • 21:00
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Producător Diana Pascal
 • 22:00
  Scrisoare către un prieten şi înapoi către ţara-Manifest
  de Ruxandra Cesereanu Un spectacol de Cornel Mihalache * Documentar. La 30 de ani de la Revolutie, regizorul Cornel Mihalache propune un ”one woman show”-documentar, productie proprie , un gen hibrid nemaifăcut în Teatrul de Televiziune, care are la baza ”Scrisoarea” Ruxandrei Cesereanu. Textul reunește, poetic și demistificator, istoria celor 30 de ani din urmă, cu cele mai importante sloganuri-graffiti rămase în mentalul colectiv. Criticii contemporani spun ca „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem „Rapsodia Română de-acum”, în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, <<rapsodia extremă și fatală>>. O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească <<pe cei adormiți>>.” Actrita Mara Opris gaseste profunzimea si resursele necesare ca, sub conducerea regizorului Cornel Mihalache si cu sprijinul echipei TVR, sa ofere publicului nostru oportunitatea de a deveni martor , timp de o ora, la un spectacol de teatru-manifest, coborât din Piscator, cu ajutorul fotografiilor și arhivei video politice pe fundal și în inserturi. Organizator productie Marius Flonta Montare décor: Florin Tudorache, Viorel Gheorghe Lumini: Bogdan Penciu, Aurel Ghinea Teleficare: George Oancea, Sorin Nedelcu Sunet:Valentin Bartolomeu, Radu Paraschivescu Asistenti imagine: Valentin Ciolan, Grigorut Stoica, Alexandru Bengescu Recuzita Marian Cerchez Costumiera Elena Cerchez Machiaj Roxana Pletea Scenografia Raluca Chelaru Cameramani Andrei Tones, Mihai Covrig Director de imagine Dan Constantinescu jr. Regizor CORNEL MIHALACHE Producator Diana Dumitru Producator coordonator Demeter Andras Istvan *** Documentar distins cu 3 premii la International Police Award Arts Festival 2022 (Italia)
 • 23:00
  Nocturne
  *Moderator şi realizator Marina Constantinescu Invitat Valentin Albesteanu, muzician. Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 00:00
  Dincolo de alb şi negru
  Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu
 • 00:55

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:00
  Atelier de sănătate
  Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu
 • 01:55
  Meteo
 • 02:00
  Nocturne
  Moderator şi realizator Marina Constantinescu Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 02:50
  Tezaur folcloric
  Prezintă Gheorghiţa Nicolae Producător Roxana Pletea Popuşoi
 • 03:45
  Sport
 • 04:00
  Telejurnal
 • 05:00
  Agrostrategia
 • 05:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă