loader

PREZENTATORI Logo

Alina Stancu

Bucureşteanca Alina Stancu s-a născut în 1977 şi a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, fiind şi bursier Freedom House/JTI pentru jurnalism. Alina şi-a început cariera în 1995, la Tele 7 ABC, ca reporter, redactor şi editor al Telejurnalului. În perioada 1998-2003 şi-a continuat formarea profesională la Pro TV şi Acasă TV.

Anca Mazilu

Ne zâmbeşte optimist la TVR 1, de luni până vineri, de la 8.00, în direct la „Cu capu-n zori”, precum şi vinerea, de la 13.00, când ne convinge că „Eu pot!”. Este coordonator şi producător de emisiuni, cu o experienţă de 20 ani în televiziune. Îşi iubeşte meseria şi se bucură de fiecare dimineaţă alături de colegi şi de telespectatorii TVR 1.

Andra Soceanu

În fiecare zi, de luni până vineri, Andra prezintă „Telejurnalul matinal”, de la ora 7.00, la TVR 1. Dacă vreți să știți cine este „fata fermecătoare care aduce seninătate pe chipul nostru chiar şi când vremea este mohorâtă”, atunci trebuie să faceți cunoștință cu Andra Soceanu.

Andrei - Victor Dochia

Născut în 12 octombrie 1978, în localitatea prahoveană Câmpina, Andrei - Victor Dochia și-a început activitatea în Televiziunea Română în 2003. A fost reporter al Redacției Religie-Istorie, iar apoi prezentator, moderator, videojurnalist și producător tv. Din 2018 este producător al emisiunii Universul Credinței.

Cătălin Ştefănescu

Membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi membru UNITER, Cătălin Ştefănescu este, din 1999, realizator şi gazdă a programului Garantat 100% de la TVR 1. Născut pe 29 decembrie 1968 la Râmnicu Vâlcea, Cătălin Ştefănescu a absolvit în 1995 Facultatea de Litere a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă pe care a susţinut-o fiind despre teatrul antic din Grecia.

Claudia Spătărescu

Este realizatoarea şi gazda unui proiect inedit şi iubit de telespectatori, emisiunea #Creativ. Ea face parte din echipa TVR încă din 2007, când a început colaborarea cu Televiziunea Română, la TVR Cultural, în departamentul de Muzică clasică. A studiat pian de la 6 ani, mai întâi în orașul natal, Buzău, iar de la 14 ani s-a mutat la București, la Liceul de muzică „George Enescu”.

Cristian Mîndru

A absolvit Facultatea de Jurnalism, urmărindu-şi visul pe care l-a avut de mic copil, acela de a deveni ziarist sportiv. În 2001 a debutat în televiziune la Antena 1, ca reporter, iar din 2004 este angajat al TVR. În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv. Îl vedem la Ştirile sportive, în cadrul Telejurnalelor TVR.

Cristian Tabără

Cristian Tabără s-a născut la Oradea pe 30 noiembrie 1967. A absolvit Liceul de Filologie - Istorie din Oradea, după care a hotărât să dea admitere la Facultatea de Mecanică Timișoara, pe care însă nu a finalizat-o. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, urmată de un masterat în psihologie analitică, în cadrul Universității Spiru Haret din București.

Cristina Şoloc

După cum afirmă, nu ea a ales televiziunea, ci aceasta a ales-o pe Cristina. Iniţial, a fost remarcată într-un ziar din Cluj, propunându-i-se să prezinte emisiunea Karaoke Show la Prima TV. Cristina Şoloc a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar în 2003 a păşit în TVR ca reporter al emisiunii ”Bună dimineaţa, România!” pentru rubrica muzicală.

Dana Constantinescu

S-a născut pe 3 decembrie 1962 în Bucureşti şi lucrează în TVR de peste 30 de ani. Este absolventă a Facultăţii de Chimie din cadrul Politehnicii Bucureşti, a cursurilor postuniversitare ale Facultăţii de Jurnalism şi a unui master în Jurnalism. În TVR, şi-a început cariera cu montajul pe bandă, a continuat cu developarea filmelor pentru TV, iar din 1990 realizează reportaje economice şi sociale.

Dorina Florea

Din octombrie 2016, Dorina prezintă „Telejurnalul” de weekend la TVR 1, de la orele 20.00. S-a născut pe 7 august 1984, la Galaţi, unde a absolvit şi Liceul Pedagogic şi Facultatea de Litere şi Teologie. Şi-a dorit să devină profesor de limba română sau engleză, iar în ultimul an de liceu se pregătea pentru admiterea la Psihologie.

Eda Marcus

Eda Marcus lucrează de la 19 ani și a început ca un simplu reporter de divertisment care a furat meserie cu multă plăcere, atenție și perseverență. Spune cu mândrie că a parcurs firesc toate etapele pe care orice om trebuie să le treacă în carieră sa. În prezent, lucrează la Departamentul Știri Sportive TVR.

Eugenia Vodă

Eugenia Vodă realizează din anul 2000, pe TVR1, „Profesioniştii", una dintre cele mai urmărite emisiuni culturale din România. Aceasta a fost declarată cea mai urmărită emisiune cu profil cultural din România. Emisiunea a fost caracterizată ca având „nerv", în condiţiile în care Eugenia Vodă mizează pe „senzaţionalul normalităţii".

Florina Constantinescu

„Cred că am cântat de când mă ştiu, în cor, la serbările pe care le aveam la şcoală şi mai târziu, la liceu. Muzica este modul cel mai direct prin care putem transmite ceea ce simţim: dragoste, bucurie, dor…”, mărturiseşte Florina. În prezent, face parte din echipa emisiunii „Vedeta familiei” şi prezintă alături de Laurențiu Niculescu talent show-ul.

Ioana Dumitrescu

Este singurul jurnalist din România care a lucrat într-o organizaţie mondială - OSCE. Ioana Dumitrescu şi-a început cariera jurnalistică la începutul anilor '90, la Radio Delta RFI, iar din 1994 lucrează în cadrul Departamentului Emisiuni Informative şi Sport al TVR.

Ionuț Gheorghe

Visul lui din copilărie a fost să le vorbească oamenilor despre ce se întâmplă în societate. Acum o face, la Televiziunea Română. S-a alăturat echipei TVR în 2015. A fost jurnalistul Știrilor TVR acreditat la Guvern. A participat la unele dintre cele mai importante evenimente și a transmis pentru Telejurnal cele mai bune informații din cadrul întâlnirilor externe ale oficialilor români.

Iuliana Tudor

Face audienţe-record pentru Televiziunea Română. Este primul om de televiziune care reinterpretează folclorul, promovând varianta proprie în cadrul show-ului „Vedeta populară". A devenit imaginea-simbol a postului naţional de televiziune, oferind substanţă termenului de „vedetă".

Loredana Iordache

„Pentru mine, din 2016, Televiziunea Română este locul în care, chiar dacă vin la muncă, mă simt ca acasă. De atunci şi până acum am avut şansa să prezint atât emisiunea matinală a postului TVR 1, cât şi ştirile de la orele 14.00, 16.00 şi 17.00”, ne spune Loredana Iordache primele lucruri cu care se mândreşte.

Mădălina Dobrovolschi

Şi-a început munca în televiziune în 2004, ca reporter şi corespondent politic. A continuat la Departamentul Ştiri al TVR, tot ca reporter/corespondent politic, în perioada 2005 – 2006. A fost redactor-prezentator, editor-prezentator şi realizator de talk-show politic.

Maria Smarandache

Maria Smarandache este jurnalist de aproape 20 de ani. Și-a început cariera ca om de radio, la Radio România Actualități, după care, în urma unui concurs de telegenie, dicție și cultură generală, a devenit redactor prezentator la Televiziunea Română și corespondent politic în cadrul Direcției Știri.

Marian Voicu

Lucrează în TVR din 1996 ca reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show și producător. În ultimii ani a moderat emisiuni precum „Persona", „În linia întâi", „Românii de lângă noi", „Atunci și acum" sau seria „Carpații - plămânul Europei". Prezintă pe TVR1 emisiunea ”Breaking Fake News”.

Marina Constantinescu

Marina Constantinescu s-a născut pe 22 septembrie 1966. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti. În 1992 a început să colaboreze cu suplimentul LAI al ziarului Cotidianul şi cu revista România Literară unde a debutat cu cronica dramatică.

Mihaela Crăciun

Mihaela Crăciun (n. 1970, Reuseni, Suceava) este realizator și producător la Televiziunea Română, licențiată în Istorie și Geografie, cu master în Istoria Ideilor și Mentalităților la Universitatea din București și specializări în „Istorie și film” şi „Producția știrilor TV”. La TVR 1 este unul dintre moderatorii de la Dincolo de Alb si Negru.

Mihai Constantin

Mihai Constantin se consideră norocos că este "suficient de matur să fi prins jurnalismul în formele sale clasice şi destul de tânăr ca să înţeleagă şi să profite de avantajele aduse azi profesiei de tehnologia digitală". În prezent, ne informează în cadrul Telejurnalului TVR 1 de duminică seară, în rubrica GhiDigital, cu privire la utilizarea curentă a instrumentelor digitale.

Mihai Rădulescu

Mihai Rădulescu s-a nascut pe 20 octombrie 1966, în Bucureşti. Este jurnalist senior la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde lucreaza din 1996. A fost multi ani reporter de teren, avand la activ sute de reportaje si transmisii directe de la marile evenimente politice interne si internationale, apoi realizator de emisiuni, prezentator de jurnal, moderator de talk-show.

Mirela Nagâț

Mirela a început ca reporter specializat pe evenimente culturale, în cadrul Direcţiei Ştiri şi Emisiuni Informative a TVR, în 2001. Din 2005, şi-a diversificat aria de acoperire şi a acceptat provocarea „scenei" politice (a fost acreditată pe lângă Parlament şi partidele politice).

Monica Ghiurco

S-a născut pe 30 noiembrie 1973, de Sfântul Andrei, în localitatea Dej din judeţul Cluj. În 2014, a dobândit titlul ştiinţific de doctor în ştiinţe economice, domeniul relaţii economice internaţionale, la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj- Napoca. Din 2002, a devenit redactor-prezentator în cadrul Direcţiei Ştiri, iar din 2013 este jurnalist senior TVR.

Narcis Popescu

”Sunt un jurnalist care a avut șansa să descopere că istoria, economia și politica, cele 3 partituri care compun aria mea principală de interes, pot fi transpuse cu succes în formate de televiziune.” Din octombrie 2022, Narcis Popescu prezintă la TVR1 emisiunea ”Lumea financiară”, un talk-show dedicat explicării mecanismelor economice.

Rafael Udriște

S-a născut pe 16 octombrie 1970. Absolvent al Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, a intrat în echipa TVR încă din 1994. Jurnalist experimentat şi implicat în viaţa cetăţii, Rafael Udrişte a realizat reportaje şi documentare, scenarii de film documentar, transmisiuni în direct.

Ruxandra Gheorghe-Negrea

Ruxandra Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine. Curioasă şi dedicată studiului, Ruxandra a ales să-şi îmbogăţească cunoştinţele, urmând un master în Comunicare de Afaceri şi Limbi Străine, în cadrul Academiei de Studii Economice.

Smaranda Vornicu-Shalit

Smaranda Vornicu-Shalit este jurnalist, producător TV și absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Bucureşti, Facultatea de Stomatologie. Din mai 2022, a început să prezinte la TVR1 o emisiune pe teme de sănătate şi actualitate medicală - „Atelierul de sănătate”.

Tudor Furdui

Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist, ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Prezintă ştirile sportive, în cadrul principalului Telejurnalului. Moderează studiourile la meciurile şi competiţiile transmise de TVR.

Virgil Ianțu

Este unul dintre cei mai carismatici prezentatori din istoria TV-ului românesc. Din septembrie 2022, îl regăsiți la TVR1 prezentând primul concurs de cultura generală despre țara noastră – ”Câștigă România!”.

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...