loader
Foto

Politică şi delicateţuri

O emisiune plină de savoare, marca Mircea Dinescu. Duminica de la ora 14:30, pe TVR 1 și TVR 1 HD.

 

 

„Bucătăriile se văd din cer mai bine decât oamenii de seamă”, spune  Mircea Dinescu despre emisiunea sa.

Cei care vor să afle reţetele simple, dar pline de rafinament, ale ospeţelor boiereşti de la începutul de secol XX, dar şi să asculte opinii tranşante despre evenimentele săptămânii sunt invitaţi în fiecare duminică, de la ora 14:30, la emisiunea Politică şi delicateţuri, difuzată la TVR 1, TVR 1 HD şi online pe TVR+.

Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu va încerca să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche.

Alături de el se va afla, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

9:50 În grădina Danei

* Episodul 2

Realizator Dana Constantinescu

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitată dr. Elena Barbu

Rata divorțurilor în România a crescut în ultimii ani, ajungând la un nivel record în 2023. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în 2023 au fost înregistrate 47.660 de divorțuri, cu 6,2% mai multe decât în 2022.

Motive:

• Infidelitatea: Infidelitatea este unul dintre cele mai frecvente motive invocate de cuplurile care divorțează.

• Probleme de comunicare: Comunicarea este esențială pentru orice relație. Când partenerii nu pot comunica eficient, este mai probabil să apară conflicte și probleme.

• Violența domestică: Violența domestică este o problemă gravă care poate duce la divorț.

• Probleme financiare: Problemele financiare pot fi o sursă de stres și tensiune în orice relație. Când partenerii nu pot ajunge la un acord cu privire la cum să-și gestioneze banii, este mai probabil să apară conflicte.

• Diferențe de valori: Diferențele de valori pot fi o sursă de tensiune în orice relație. Când partenerii au valori fundamental diferite, este mai dificil să se înțeleagă și să se susțină reciproc.

Adevaratele cauze ale crizelor conjugale?

Ce se ascunde in spatele motivelor de mai sus, din punctul de vedere al constelatiilor?

Ce solutii avem, dupa crizele conjugale?

Ce ne invata constelatiile despre "compromis"?

Realizator şi producător Anca Mazilu

 

#tvr1