loader
Foto

Galerie foto

Dorina Florea

Din octombrie 2016, Dorina prezintă „Telejurnalul” de weekend la TVR 1, de la orele 20.00. S-a născut pe 7 august 1984, la Galaţi, unde a absolvit şi Liceul Pedagogic şi Facultatea de Litere şi Teologie. Şi-a dorit să devină profesor de limba română sau engleză, iar în ultimul an de liceu se pregătea pentru admiterea la Psihologie.

 

Întâmplarea a făcut însă să ajungă la Facultatea de Litere, iar din 2004, din primul an de facultate, şi-a început cariera în mass-media. A început să lucreze la un post regional de televiziune, ca reporter, redactor, moderator de emisiuni, prezentator de ştiri (Express TV, Antena 1 Galaţi-Brăila).

În 2007 este cooptată în echipa TVR Bucureşti (actualul TVR 3), după ce a aplicat la un anunţ găsit pe site-ul postului naţional de televiziune. S-a prezentat la casting, iar în mai puţin de o lună modera emisiunea Autostrada TVR, alături de Andreas Petrescu.

A cochetat apoi cu ştirile sportive (la Telesport şi GSP TV), iar din 2013 a revenit la Televiziunea Română. A prezentat Telejurnalul de la ora 18.00, la TVR 2, apoi Telejurnalul de weekend, de la ora 20.00, alături de Mircea Radu, rubrica Sport, Telejurnalul matinal, iar în prezent o vedem la pupitrul Telejurnalului de seară (ora 20.00), în fiecare weekend, la TVR 1.

Pasionată de sport, Dorina a practicat handbalul şi a cochetat cu dansurile sportive. Mărturiseşte că încă nu s-a vindecat de timiditate, deşi lucrează de mai bine de 13 ani în televiziune, iar în ultimii ani moderează şi conferinţe dedicate femeilor, tinerilor şi antreprenorilor.

Primul interviu din viaţa sa i l-a luat celui care, peste ani (în 2010, mai exact), avea să îi devină soţ. „În primul an de facultate lucram la o revistă studenţească şi subiectul acelui articol era un coleg de facultate, pe vremea aceea campion naţional la dansuri sportive. Peste 7 ani, îi spuneam „DA” lui Cosmin în faţa altarului...”

A fost declarată în numeroase rânduri „cea mai sexy ştiristă” sau „cea mai frumoasă prezentatoare tv”, Dorina răspunzând cu modestia care o caracterizează: „Niciodată nu m-am considerat o femeie frumoasă, ci doar simpatică sau o prezenţă agreabilă. Ştiu că se spune că frumuseţea e în ochii privitorului, iar de complimente nu duc lipsă, dar cred că mai mult felul meu de a fi, prietenos şi sincer, e cel care atrage simpatia celor din jur.”

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

#tvr1