loader

PREZENTATORI Logo

Alina Stancu

Bucureşteanca Alina Stancu s-a născut în 1977 şi a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, fiind şi bursier Freedom House/JTI pentru jurnalism. Alina şi-a început cariera în 1995, la Tele 7 ABC, ca reporter, redactor şi editor al Telejurnalului. În perioada 1998-2003 şi-a continuat formarea profesională la Pro TV şi Acasă TV.

Anca Mazilu

Este coordonator şi producător de emisiuni, cu o experienţă de 20 ani în televiziune. Îşi iubeşte meseria şi se bucură de fiecare dimineaţă alături de colegi şi de telespectatorii TVR 1.

Andra Soceanu

Dacă vreți să știți cine este „fata fermecătoare care aduce seninătate pe chipul nostru chiar şi când vremea este mohorâtă”, atunci trebuie să faceți cunoștință cu Andra Soceanu.

Andrei - Victor Dochia

Născut în 12 octombrie 1978, în localitatea prahoveană Câmpina, Andrei - Victor Dochia și-a început activitatea în Televiziunea Română în 2003. A fost reporter al Redacției Religie-Istorie, iar apoi prezentator, moderator, videojurnalist și producător tv. Din 2018 este producător al emisiunii Universul Credinței.

Boris Velimirovici

S-a născut în 1976, la Pojejena (Caraş-Severin). Este licenţiat în filologie la Facultatea de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. A debutat în presa locală din Timișoara înca din timpul facultății, colaborând cu ziarul sârbesc Nasa Rec și Studioul Teritorial TVR Tiimișoara.

Cătălin Ştefănescu

Membru al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru şi membru UNITER, Cătălin Ştefănescu este, din 1999, realizator şi gazdă a programului Garantat 100% de la TVR 1. Născut pe 29 decembrie 1968 la Râmnicu Vâlcea, Cătălin Ştefănescu a absolvit în 1995 Facultatea de Litere a Universităţii Babeş Bolyai, din Cluj-Napoca, lucrarea de licenţă pe care a susţinut-o fiind despre teatrul antic din Grecia.

Cristian Mîndru

A absolvit Facultatea de Jurnalism, urmărindu-şi visul pe care l-a avut de mic copil, acela de a deveni ziarist sportiv. În 2001 a debutat în televiziune la Antena 1, ca reporter, iar din 2004 este angajat al TVR. În 2008 a primit premiul special „Cristian Ţopescu” – TV Mania pentru cel mai promiţător tânăr jurnalist sportiv. Îl vedem la Ştirile sportive, în cadrul Telejurnalelor TVR.

Cristian Tabără

Cristian Tabără s-a născut la Oradea pe 30 noiembrie 1967. A absolvit Liceul de Filologie - Istorie din Oradea, după care a hotărât să dea admitere la Facultatea de Mecanică Timișoara, pe care însă nu a finalizat-o. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, urmată de un masterat în psihologie analitică, în cadrul Universității Spiru Haret din București.

Cristina Şoloc

După cum afirmă, nu ea a ales televiziunea, ci aceasta a ales-o pe Cristina. Iniţial, a fost remarcată într-un ziar din Cluj, propunându-i-se să prezinte emisiunea Karaoke Show la Prima TV. Cristina Şoloc a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, iar în 2003 a păşit în TVR ca reporter al emisiunii ”Bună dimineaţa, România!” pentru rubrica muzicală.

Dana Constantinescu

S-a născut pe 3 decembrie 1962 în Bucureşti şi lucrează în TVR de peste 30 de ani. Este absolventă a Facultăţii de Chimie din cadrul Politehnicii Bucureşti, a cursurilor postuniversitare ale Facultăţii de Jurnalism şi a unui master în Jurnalism. În TVR, şi-a început cariera cu montajul pe bandă, a continuat cu developarea filmelor pentru TV, iar din 1990 realizează reportaje economice şi sociale.

Eda Marcus

Eda Marcus lucrează de la 19 ani și a început ca un simplu reporter de divertisment care a furat meserie cu multă plăcere, atenție și perseverență. Spune cu mândrie că a parcurs firesc toate etapele pe care orice om trebuie să le treacă în carieră sa. În prezent, lucrează la Departamentul Știri Sportive TVR.

Eugenia Vodă

Eugenia Vodă realizează din anul 2000, pe TVR1, „Profesioniştii", una dintre cele mai urmărite emisiuni culturale din România. Aceasta a fost declarată cea mai urmărită emisiune cu profil cultural din România. Emisiunea a fost caracterizată ca având „nerv", în condiţiile în care Eugenia Vodă mizează pe „senzaţionalul normalităţii".

Florina Constantinescu

„Cred că am cântat de când mă ştiu, în cor, la serbările pe care le aveam la şcoală şi mai târziu, la liceu. Muzica este modul cel mai direct prin care putem transmite ceea ce simţim: dragoste, bucurie, dor…”, mărturiseşte Florina. În prezent, face parte din echipa emisiunii „Vedeta familiei” şi prezintă alături de Laurențiu Niculescu talent show-ul.

Ionuț Gheorghe

Visul lui din copilărie a fost să le vorbească oamenilor despre ce se întâmplă în societate. Acum o face, la Televiziunea Română. S-a alăturat echipei TVR în 2015. A fost jurnalistul Știrilor TVR acreditat la Guvern. A participat la unele dintre cele mai importante evenimente și a transmis pentru Telejurnal cele mai bune informații din cadrul întâlnirilor externe ale oficialilor români.

Iuliana Tudor

Face audienţe-record pentru Televiziunea Română. Este primul om de televiziune care reinterpretează folclorul, promovând varianta proprie în cadrul show-ului „Vedeta populară". A devenit imaginea-simbol a postului naţional de televiziune, oferind substanţă termenului de „vedetă".

Loredana Iordache

„Pentru mine, din 2016, Televiziunea Română este locul în care, chiar dacă vin la muncă, mă simt ca acasă. De atunci şi până acum am avut şansa să prezint atât emisiunea matinală a postului TVR 1, cât şi ştirile de la orele 14.00, 16.00 şi 17.00”, ne spune Loredana Iordache primele lucruri cu care se mândreşte.

Mădălina Dobrovolschi

Şi-a început munca în televiziune în 2004, ca reporter şi corespondent politic. A continuat la Departamentul Ştiri al TVR, tot ca reporter/corespondent politic, în perioada 2005 – 2006. A fost redactor-prezentator, editor-prezentator şi realizator de talk-show politic.

Maria Smarandache

Maria Smarandache este jurnalist de aproape 20 de ani. Și-a început cariera ca om de radio, la Radio România Actualități, după care, în urma unui concurs de telegenie, dicție și cultură generală, a devenit redactor prezentator la Televiziunea Română și corespondent politic în cadrul Direcției Știri.

Marian Voicu

Lucrează în TVR din 1996 ca reporter, prezentator de ştiri, moderator de talk-show și producător. În ultimii ani a moderat emisiuni precum „Persona", „În linia întâi", „Românii de lângă noi", „Atunci și acum" sau seria „Carpații - plămânul Europei". Prezintă pe TVR1 emisiunea ”Breaking Fake News”.

Marina Constantinescu

Marina Constantinescu s-a născut pe 22 septembrie 1966. A absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti. În 1992 a început să colaboreze cu suplimentul LAI al ziarului Cotidianul şi cu revista România Literară unde a debutat cu cronica dramatică.

Mihaela Crăciun

Mihaela Crăciun (n. 1970, Reuseni, Suceava) este realizator și producător la Televiziunea Română, licențiată în Istorie și Geografie, cu master în Istoria Ideilor și Mentalităților la Universitatea din București și specializări în „Istorie și film” şi „Producția știrilor TV”. La TVR 1 este unul dintre moderatorii de la Dincolo de Alb si Negru.

Mihai Rădulescu

Mihai Rădulescu s-a nascut pe 20 octombrie 1966, în Bucureşti. Este jurnalist senior la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde lucreaza din 1996. A fost multi ani reporter de teren, avand la activ sute de reportaje si transmisii directe de la marile evenimente politice interne si internationale, apoi realizator de emisiuni, prezentator de jurnal, moderator de talk-show.

Mirela Nagâț

Mirela a început ca reporter specializat pe evenimente culturale, în cadrul Direcţiei Ştiri şi Emisiuni Informative a TVR, în 2001. Din 2005, şi-a diversificat aria de acoperire şi a acceptat provocarea „scenei" politice (a fost acreditată pe lângă Parlament şi partidele politice).

Monica Ghiurco

S-a născut pe 30 noiembrie 1973, de Sfântul Andrei, în localitatea Dej din judeţul Cluj. În 2014, a dobândit titlul ştiinţific de doctor în ştiinţe economice, domeniul relaţii economice internaţionale, la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj- Napoca. Din 2002, a devenit redactor-prezentator în cadrul Direcţiei Ştiri, iar din 2013 este jurnalist senior TVR.

Rafael Udriște

S-a născut pe 16 octombrie 1970. Absolvent al Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, a intrat în echipa TVR încă din 1994. Jurnalist experimentat şi implicat în viaţa cetăţii, Rafael Udrişte a realizat reportaje şi documentare, scenarii de film documentar, transmisiuni în direct.

Ruxandra Gheorghe-Negrea

Ruxandra Gheorghe-Negrea a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine. Curioasă şi dedicată studiului, Ruxandra a ales să-şi îmbogăţească cunoştinţele, urmând un master în Comunicare de Afaceri şi Limbi Străine, în cadrul Academiei de Studii Economice.

Sebastian Felix Țopescu

Face parte dintr-o generație de comunicatori ṣi creativi care definesc noua abordare – reală ṣi virtuală – a modei, ca universală formă de exprimare. Dacă vă întrebați cum vine asta, vă lãmuriți imediat urmărindu-l pe Basti (aṣa cum îl alintã toatã lumea) pe reţelele de socializare, dar şi la cele trei reviste internaţionale la care lucrează, nominalizat în 2021, în Italia, în lista celor 21 de stiliṣti ai anului, de către I-D Italy.

Teodora Drăgoi

S-a născut pe 26 mai 1989 în orașul Hunedoara, județul Hunedoara. A ajuns la București pentru a urma cursurile Universității București, Facultatea de Litere, specializarea Studii Culturale: Antropologie. Ea a devenit colaborator al Televiziunii Române încă din anii studenției (2007).

Tudor Furdui

Cu o profesie de economist şi cu visele din copilărie în care spera să ajungă ori fotbalist, ori pilot, iată că Tudor a îmbrăţişat televiziunea. Prezintă ştirile sportive, în cadrul principalului Telejurnalului. Moderează studiourile la meciurile şi competiţiile transmise de TVR.

Virgil Ianțu

Este unul dintre cei mai carismatici prezentatori din istoria TV-ului românesc. Din septembrie 2022, îl regăsiți la TVR1 prezentând primul concurs de cultura generală despre țara noastră – ”Câștigă România!”.

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1