loader
Foto

Galerie foto

Loredana Iordache

„Pentru mine, din 2016, Televiziunea Română este locul în care, chiar dacă vin la muncă, mă simt ca acasă. De atunci şi până acum am avut şansa să prezint atât emisiunea matinală a postului TVR 1, cât şi ştirile de la orele 14.00, 16.00 şi 17.00”, ne spune Loredana Iordache primele lucruri cu care se mândreşte.

 

Telejurnal

În prezent, Loredana Iordache prezintă Telejurnalul orei 14.00, știri care pot fi urmărite în același timp la TVR 1 și TVR INFO în timpul săptămânii, iar în weekend, principalul Telejurnal al zilei, cel de la ora 20.00.

Mai mult, sondaje recente arată că telespectatorii noștri din străinătate preferă în mare măsură acest tronson. Telejurnalul de ora 14.00 este urmărit de foarte mulți români atât din țară, dar și de peste hotare, prin intermediul postului TVR Internațional. De la ora 15.00, tot Loredana prezintă INFO PLUS, o sinteză a celor mai importante știri ale momentului, cu dezbateri în direct alături de invitați din diverse domenii.

De profesie, Loredana Iordache este actriță și jurist - „în opinia mea, combinația perfectă pentru a fi un jurnalist de succes”, spune ştirista.

A terminat studii de licență și master în Arta Actorului, dar este și licențiată în Drept.

„Iubesc meseria de actor, pe care am avut șansa să o practic, adică să joc pe scenă de câteva ori. Însă, când eram mică, mă uitam la televizor și eram fascinată de crainicele acelor vremuri și visam că voi fi ca ele. Sunt 15 ani de când am început să prezint, să fac reportaje, transmisiuni în direct, interviuri. Este un timp parcurs de la TeleM, un post regional din Iași, până la Digi24, postul local, cât și cel național din București și, desigur, TVR”, povesteşte Loredana.

Este foarte fericită să facă parte și din proiectul TVR INFO: „Sunt de părere că avem nevoie, în climatul actual, de o sursă de știri de încredere. Telespectatorii noștri știu deja că noi suntem bine informați, imparțiali, echilibrați şi mereu pe fază în a lua cele mai bune decizii, totul în interesul lor, al celor care ne privesc. Suntem deschiși, ascultăm toate opiniile, suntem transparenți și știm că încrederea publicului este un atu esențial. În munca noastră, telespectatorii sunt mereu în prim plan!”

7:00 Vreau sa fiu sănătos!

(redifuzare) Prezinta Izabela Marinescu

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Liviu Stan, scriitor

Muzeul Antipa are o expoziţie temporară inedită: specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică. Numărul de cititori de la noi din ţară este în continuă scădere. Conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariţie.

Geanina Petrea, preşedinte Asociaţia TNR şi Florin Pişcoţiu, psiholog

Pisicile fara stapân din Capitală au primit primele adăposturi , la inţiativa Asociaţiei TNR, care se ocupă cu sterilizarea pisicilor de pe stradă. Asociaţia se ocupa cu capturarea, sterilizarea şi eliberarea pisicilor fara stăpân şi militează pentru încurajarea adopţiilor. De ce sunt importante adopţiile, sterilizările şi acest tip de adăposturi

Claudia Pendea, antreprenor

Claudia a infiintat platforma şi comunitatea "Nu mai port“ un proiect ambițios ce a trecut deja de mult timp granițele internetului. În prezent, este vorba despre o comunitate ce depășește 50.000 de membri. Fenomenul modei circulare, „presupune să dăm hainelor o nouă șansă de a fi iubite și purtate în noi aventuri“.

Christel Ungar, jurnalist TVR

Săptamâna viitoare, la Sibiu, are loc cea mai întrunire a saşilor în România. Cu motto-ul „Patrie fără frontiere”, scopul întâlnirii este întărirea legăturii dintre sașii emigrați cu țara și meleagurile lor de origine și trezirea interesului, mai ales, al tinerei generații, pentru Transilvania. Evenimentul a fost planificat pentru prima săptămână din august deoarece atunci în toate landurile germane este vacanță școlară. Se aşteaptă ca numărul participanților să depășească și de această dată 10.000. Cei mai mulți participanți vin din străinătate, Germania și Austria, sunt anunțate însă și grupuri din Statele Unite ale Americii și Canada

Live din Delta Văcăreşti cu Ciprian Nechita, organizator -proiectul "Vara Verde în Parcul Naţional Bucureşti" este în plină desfăşurare. În lunile iulie şi august, Delta din centrul Bucureştilor aşteaptă locuitorii oraşului cu ateliere interactive, spectacole şi tururi ghidate.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 

#tvr1