IONUŢ GHEORGHE
Visul lui din copilărie a fost să le vorbească oamenilor despre ce se întâmplă în societate. Acum o face, la Televiziunea Română.
ionut gheorghe
Ionut Gheorghe in platou
ionut gheorghe
Ionut Gheorghe in platou

Ionuţ Gheorghe a ales Jurnalismul pentru că visul lui din copilăria a fost să le vorbească oamenilor despre ce se întâmplă în societate. Politica a fost scena în care și-a desfășurat activitate jurnalistică în ultimii ani, iar asta l-a determinat să urmeze un master în Științe Politice.

Ionuţ Gheorghe s-a alăturat echipei TVR în 2015. Și-a petrecut mult timp în Palatul Victoria, fiind jurnalistul Știrilor TVR acreditat la Guvern. Acesta a participat la unele dintre cele mai importante evenimente și a transmis pentru Telejurnal cele mai bune informații din cadrul întâlnirilor externe ale oficialilor români.

John, așa cum îi spun prietenii și colegii, a fost co-prezentator al emisiunii ”Perfect Imperfect”, iar în 2020 a moderat emisiunea ”Ca-n viață”. În același an, Ionuț a transmis în regim de Breaking News nenumărate Ediții Speciale de informare cu privire la evoluția pandemiei de coronavirus.

Crede că în televiziune trebuie mereu să te reinventezi, iar cei care își aleg această meserie trebuie să știe câte puțin din fiecare domeniu. Așa că, din iulie 2021, Ionuț a ales să le aducă telespectatorilor TVR cele mai noi informații despre vreme. El este prezentatorul rubricii Meteo de la TVR 1.

Pe Ionuț îl vedeți în fiecare zi la rubrica Meteo, de la ora 19:55, în care, pe lângă datele despre vreme, vă prezintă și locuri de poveste pe care le puteți vizita în vacanțele viitoare. Aceasta este ”ON AIR” și după celelalte Telejurnale din timpul zilei. În plus, Ionuț prezintă rubrica Meteo și pentru frații de peste Prut. Este o prezență constantă în cadrul Telejurnalelor TVR MOLDOVA.

Arhiva articole
„3 ceasuri bune” deschid, de acum, şi dimineţile de sâmbătă la TVR 1 şi TVR INFO
vineri, 23 septembrie 2022
Din 24 septembrie, Maria Chiriţă și Ionuţ Gheorghe ne întâmpină cu un program de light news , în fiecare sâmbătă, de la ora 7.00.
Nicuşor Dan a răspuns la întrebări privind viaţa bucureştenilor, la TVR INFO
marţi, 28 iunie 2022
Din 28 iunie „Inspiră România”, se vede în fiecare marţi, de la 17.00, la TVR INFO. Primarul General al Capitalei a fost invitatul lui Ionuţ Gheorghe la „Inspiră România”, alături de Răzvan Orăşanu, preşedintele Asociaţiei „Ţine de Noi.
De la pasiune, la aventura cunoaşterii
duminică, 12 iunie 2022
Cătălin Beldea, vânător de eclipse, şi Marius Albu, primul român care a făcut singur înconjurul globului, cu un velier, au fost invitați la ”Inspiră România”. Am aflat ce au descoperit în călătoriile lor, de la ora 16:50, la TVR1.
Parcurile din Capitală şi siguranţa alimentară, teme la „Inspiră România”, TVR 1
marţi, 07 iunie 2022
Suntem mulțumiți de parcurile din București? Dar de aerul pe care îl respirăm? Și oare știm cu adevărat ce mâncăm? La „Inspiră România”, vorbim despre aceste subiecte cu cei implicaţi: societate civilă şi autorităţi. Marţi, de la 16.50, în direct la TVR 1.
„Inspiră România”, o ediţie despre mediu, climă şi educaţie
marţi, 31 mai 2022
Temperaturile record din ultimii ani şi fenomene meteorologice extreme ne sunt explicate de Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme şi Mihai Huştiu, meteorolog ANM. Cum se face educaţia pentru mediu în alte părţi - pe 31 mai, ora 16.50, la TVR 1.
„Prin noi, oamenii, curge aceeaşi energie vie ca prin restul fiinţelor vii...”
luni, 16 mai 2022
Educaţia pentru mediu e necesară la orice vârstă! În fiecare marţi, la TVR 1 găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta noastră. Despre oameni şi Pământ ne-a vorbit biologul Alexandru Stermin la „Inspiră România”. 17 mai, ora 16.50.
Inspiră România: Ecoturism, produse bio şi protejarea naturii
marţi, 10 mai 2022
Moderatorul Ionuț Gheorghe și invitații săi ne-au provoacat la o discuție despre ecoturism, produse bio şi protejarea naturii, pe 10 mai de la ora 16:50, la TVR1, într-o nouă ediție a emisiunii "Inspiră România".
Ce surse de energii regenerabile putem folosi la noi în ţară?
marţi, 03 mai 2022
În fiecare marţi, la ora 16.45, în direct la TVR 1, vorbim despre mediu şi oameni. În ediţia din 3 mai, prima a noului sezon „Inspiră România!”, am aflat informaţii despre piaţa energiei şi posibile surse de energii regenerabile la noi în ţară.
Despre credinţă, milostenie şi tradiţii, în Săptămâna Mare, la „Inspiră România”
marţi, 19 aprilie 2022
Semnificaţiile Sărbătorilor Pascale ne-au fost explicate de Hrisostom Iorgulescu, ieromonah şi de Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, invitaţi la „Inspiră România”. Emisiunea a fost la TVR 1 marţi, 19 aprilie, ora 17.00.
De la problemele de mediu ale Bucureştiului, la cele de pe orbita terestră | VIDEO
marţi, 12 aprilie 2022
Am aflat concluziile Raportului privind Starea Mediului în Bucureşti la „Inspiră România”, pe TVR 1. Iar cât de liniştit şi de curat este spaţiul din jurul Terrei ne-a spuns cosmonautul Dumitru Prunariu. Marţi, 12 aprilie, ora 17.00.
„Inspiră România”, la TVR 1: Dezastrul asupra mediului cauzat de război
marţi, 05 aprilie 2022
În Ucraina, inclusiv în Zona de excludere Cernobîl, incendiile de pădure sunt un eveniment anual. Schimbările climatice pot exacerba apariţia acestora. În plus, Cernobîl găzduiește un depozit de deșeuri radioactive, iar solul din jur este contaminat.
Pentru un pământ roditor. Despre agricultura românească, la „Inspiră România”
luni, 21 martie 2022
Care este situaţia agriculturii de la noi din ţară în condiţiile schimbărilor climatice şi în contextul crizei cerealelor aflăm marţi, 22 martie, la „Inspiră România”. De la ora 17.00, la TVR 1. | VIDEO
Criza de mediu din Ucraina nu rămâne în Ucraina. Nouă ediţie „Inspiră România”
luni, 14 martie 2022
Pe lângă dezastrul umanitar, războiul din Ucraina are efecte grave şi asupra mediului. Marţi, 15 martie, la „Inspiră România”, realizatorii emisiunii au adus din nou în atenţie consecinţele războiului din Ucraina / VIDEO. Ediţia a fost în direct la TVR 1.
Consecinţele războiului din Ucraina asupra mediului, analizate la TVR 1
marţi, 08 martie 2022
Ucraina se confruntă de mulţi ani cu un grad ridicat de poluare, sporit de anii de război. Riscurile pentru mediu continuă acum să crească. Ar putea fi şi România afectată? Marţi, 8.03, ora 11.15, am vorbit despre cum războiul din Ucraina dăunează mediului.
Există riscul unei crize energetice în contextul războiului din Ucraina?
luni, 28 februarie 2022
Va fi România afectată? Rezervele de energie reprezintă un factor de securitate naţională. În ediţia specială de marţi, 1 martie, ora 11.15, la TVR 1, am vorbit despre rezervele de energie ale ţării noastre, în contextul războiului de lângă noi.
„Inspiră România”, la TVR 1: despre dreptul nostru la un mediu curat
marţi, 22 februarie 2022
Avem dreptul la aer şi ape curate! Despre problemele de mediu cu care ne confruntăm, la „Inspiră România” din 22 februarie: Ionuţ Gheorghe a discutat cu Marioara-Artemis Gătej, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, marţi, ora 17.00, la TVR 1.
Deşeurile - o problemă fără soluţie în România? | VIDEO
luni, 14 februarie 2022
Arderile de gunoaie ne otrăvesc aerul şi ne ameninţă sănătatea, tone de deşeuri din alte ţări ajung în România. Ionuţ Gheorghe a stat de vorbă cu Octavian Berceanu, fostul şef al Gărzii de Mediu, la „Inspiră România”. Marţi, 15.02, ora 17.00, la TVR 1.
Calitatea aerului şi pădurile, în prim-plan la „Inspiră România”|VIDEO
marţi, 08 februarie 2022
Ce efecte are poluarea aerului asupra sănătății noastre, dar şi recentele proteste împotriva tăierii pădurilor și împotriva poluării au fost temele emisiunii despre mediul încojurător şi climă de marţi, 8 februarie, ora 17.00. Cu Ionuţ Gheorghe, la TVR 1.
Despre mediul încojurător şi climă. „Inspiră România”, cu Ionuţ Gheorghe, la TVR 1
luni, 07 februarie 2022
Împreună putem face lucruri bune pentru planeta noastră. Moderatorul şi invitaţii lui ne arată la „Inspiră România”, noua emisiune despre mediu, climă, schimbări climatice, ce putem face pentru a ajuta natura să rămână curată, sănătoasă. Marţi, ora 17.00.
 • 23:00
  Drumul spre Qatar
  (Road to the World Cup) Episodul 1 Producator Dan Vasile
 • 23:30
  Drumul spre Qatar
  (Road to the World Cup) Episodul 2 Producator Dan Vasile
 • 00:00
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 00:55

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:00
  Toamna bobocilor
  ( România, 1975) Regia Mircea Moldovan Cu: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Dumitru Furdui, Maria Ploae Comedie. Redactor Gabriela Onea
 • 02:45
  Ai luat plasă!
  (TRICKED UK, 2013-2015, Regatul Unit) Episod 4 (sezon 2) Redactor Cristina Crăciun
 • 03:30
  Pro patria
 • 03:55
  Sport
 • 04:10
  Telejurnal
 • 05:00
  Universul credinţei
  * Bucuria credinţei Producător Victor Dochia
 • 05:25
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 05:55
  Yanxi, palatul suspinelor
  Yanxi, palatul suspinelor (THE STORY OF YANXI PALACE-China, 2018) Episodul 65 Cu: Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan * Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  3 ceasuri bune
  *Matinal*Ştiri*Sport Prezintă Maria Smarandache şi Bogdan Muzgoci Producător Raluca Neagu Transmisiune directă
 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Agrostrategia
  * Invitat studio : Daniel Buda-europarlamentar Rubrica Fermierii României : Fermă de vaci cu cea mai nouă tehnologie-Gavrilă Tuchiluș, Matca-Galați
 • 11:00
  Teleenciclopedia
  Producător Oana Haşegan Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Tribuna partidelor parlamentare
  Producator Ion Stavre
 • 13:00
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Realizator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 13:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 14:00
  Telejurnal
  * Ştiri* Sport* Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producători: Codruţa Marinescu/Alina Pagu Mihai ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 14:55
  Vorbeşte corect!
  *Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 15:00
  Maghiara de pe unu
  (I) Cronica săptămânală. Moderator Mosoni Emőke Reportaj -dinastia Sütő de la Vârghiş Redactor T. Bíró Hajnal (REDIFUZARE) In memoriam Rák József- film portret din 1998 Redactor: Bartha Ágnes (REDIFUZARE) Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonator Kacsó Edith Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă + înregistrare
 • 15:55
  Maghiara de pe unu
  (II) Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă+înregistrare -
 • 16:55
  Mic portret de mari românce
  (redifuzare)Producator Cornel Mihalache
 • 17:00
  Atelier de sănătate
  * Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit * Mic dictionar de termeni medicali-Biopsia Invitat dr. Horatiu Muresan-medic primar anatomopatologie-despre biopsii, de ce nu trebuie sa ne sperie biopsia, de ce este esentiala pt un diagnostic si tratament corect, riscuri, complicatii *DE CE? * De ce tuşim? * Care este cea mai buna varianta de pachetel pentru copil la scoala, cum reuseste sa se mentina in forma cu un program incarcat-Eda Marcus-prezentator TVR * IN CAUTAREA STARII DE BINE* Starea de bine Producător Florența Dăscălescu inregistrare
 • 17:50

  Zide zi cu părintele Constantin Necula . Producător Victor Dochia
 • 17:55
  Yanxi, palatul suspinelor
  Yanxi, palatul suspinelor (THE STORY OF YANXI PALACE-China, 2018) Episodul Cu: Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan * Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:55
  Dincolo de alb şi negru
  *Moderator Marius Constantinescu Invitat Radu Paraschivescu Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu Inregistrat
 • 19:40
  Sport
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri Prezintă Radu Andrei Tudor Producători: Anamaria Panait / Diana Anghel Transmisiune directă
 • 20:51
  Meteo
 • 21:00
  Câştigă România!
  Prezintă Virgil Ianţu Producător Diana Pascal
 • 22:00
  Scrisoare către un prieten şi înapoi către ţara-Manifest
  de Ruxandra Cesereanu Un spectacol de Cornel Mihalache * Documentar. La 30 de ani de la Revolutie, regizorul Cornel Mihalache propune un ”one woman show”-documentar, productie proprie , un gen hibrid nemaifăcut în Teatrul de Televiziune, care are la baza ”Scrisoarea” Ruxandrei Cesereanu. Textul reunește, poetic și demistificator, istoria celor 30 de ani din urmă, cu cele mai importante sloganuri-graffiti rămase în mentalul colectiv. Criticii contemporani spun ca „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem „Rapsodia Română de-acum”, în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, <<rapsodia extremă și fatală>>. O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească <<pe cei adormiți>>.” Actrita Mara Opris gaseste profunzimea si resursele necesare ca, sub conducerea regizorului Cornel Mihalache si cu sprijinul echipei TVR, sa ofere publicului nostru oportunitatea de a deveni martor , timp de o ora, la un spectacol de teatru-manifest, coborât din Piscator, cu ajutorul fotografiilor și arhivei video politice pe fundal și în inserturi. Organizator productie Marius Flonta Montare décor: Florin Tudorache, Viorel Gheorghe Lumini: Bogdan Penciu, Aurel Ghinea Teleficare: George Oancea, Sorin Nedelcu Sunet:Valentin Bartolomeu, Radu Paraschivescu Asistenti imagine: Valentin Ciolan, Grigorut Stoica, Alexandru Bengescu Recuzita Marian Cerchez Costumiera Elena Cerchez Machiaj Roxana Pletea Scenografia Raluca Chelaru Cameramani Andrei Tones, Mihai Covrig Director de imagine Dan Constantinescu jr. Regizor CORNEL MIHALACHE Producator Diana Dumitru Producator coordonator Demeter Andras Istvan *** Documentar distins cu 3 premii la International Police Award Arts Festival 2022 (Italia)
 • 23:00
  Nocturne
  *Moderator şi realizator Marina Constantinescu Invitat Valentin Albesteanu, muzician. Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 00:00
  Dincolo de alb şi negru
  Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu
 • 00:55

  Zide zi cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 01:00
  Atelier de sănătate
  Realizator și moderator Smaranda Vornicu-Shalit Producător Florența Dăscălescu
 • 01:55
  Meteo
 • 02:00
  Nocturne
  Moderator şi realizator Marina Constantinescu Regia artistica Aurel Badea Producător Oana Cucuruzeanu
 • 02:50
  Tezaur folcloric
  Prezintă Gheorghiţa Nicolae Producător Roxana Pletea Popuşoi
 • 03:45
  Sport
 • 04:00
  Telejurnal
 • 05:00
  Agrostrategia
 • 05:50
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă