loader

Discover Romania

Prin această serie de emisiuni, Televiziunea Română vă propune o călătorie în timp şi spaţiu, la finalul căreia vom desluşi împreună tainele ascunse ale sufletului românesc. Ca într-un joc de puzzle vom recrea, imagine cu imagine, o lume a reperelor, a valorilor culturale româneşti. O lume care vă aparţine şi care vă invită, să cunoaşteţi şi să iubiţi România.

 

Cu ajutorul imaginilor vom descoperi oameni deosebiţi, creatori români: cercetători, artişti, scriitori, istorici, români de Nobel, meşteşugari, artizani, dar şi meserii demult uitate, locuri sălbatice care nu sunt incluse în traseele turistice cunoscute.  Adică, tot ceea ce ne defineşte ca neam.

Urmăriţi serialul televiziunii naţionale, un exerciţiu de cunoaştere şi de păstrare a valorilor, prin care vă invităm să descoperiţi România noastră!

Producător tv: Cecilia Melinescu

***

ARTIŞTI PENTRU ETERNITATE 2018

15 portrete difuzate începând din 15 ianuarie 2018.

Seria “ARTIȘTI PENTU ETERNITATE 2018” le este dedicată celor care, după spusele lui Adrian Pintea, “respiră praf stelar, plânsul lor nu este plâns, ci nădejdea că plânsul omenesc poate deretica ungherele vraişte ale necazului. Sufletul actorului este viu ca o carne însângerată şi zbuciumată de nesomn şi străveziu ca veşnica amintire a iubirii ”.

LEOPOLDINA BĂLĂNUȚĂ
SILVIA POPOVICI
MARGARETA POGONAT
JEAN CONSTANTIN
CLODY BERTOLA
PUIU CĂLINESCU
ADRIAN PINTEA
NICU CONSTANTIN
OCTAVIAN COTESCU
EMIL BOTTA
CONSTANTIN RAUȚCHI
ILARION CIOBANU
GICĂ PETRESCU
ŞTEFAN BĂNICĂ SENIOR
DAN SPĂTARU

Realizator și producător: Cecilia Melinescu

Montaj: Mihaela Vișan și Daniel Micu

Montaj film: Carmen Drăghici, Andreea Ciocan, Andrei Măcinic

Grafica: Dan Pecete

Post-procesare sunet: Nicușor Ganciu

***

ARTIŞTI PENTRU ETERNITATE

Din 6 martie 2017

Din Panteonul românesc ne privesc ochi, mulți ochi, de parcă Țuculescu își continuă acolo opera prematur întreruptă!

Inspirația populară îl apropie pe pictor de bundița cea nouă a Angelei Moldovan, pe care interpreta a luat-o cu ea, ca semn al continuității milenare a folclorului și istoriei României, istorie pe care George Motoi a adus-o pe scenă și pe ecran cu totală dăruire!

Lor li s-au alăturat și Radu Beligan, cu a sa longevitate pe scenă intrată în Cartea recordurilor, și Marin Moraru, care și-a ascuns o lacrimă sub masca mirării, purtată genial în atâtea spectacole și filme!

Irina Petrescu şi Gina Patrichi întregesc noua serie „Artişti pentru eternitate”.

„Discover Romania” vi-i readuce pe posturile televiziunii publice, pe ei și pe alții, într-o galerie de (mini)documentare pe posturile televiziunii publice, începand cu data de 6 martie 2017.

Realizatori: Diana Ilica, Dan Paul Ionescu

Producător: Cecilia Melinescu

***

Din 9 noiembrie 2016, TVR Internaţional vă invită la o călătorie imaginară prin unul din locurile emblematice ale vechiului Bucureşti: Palatul Cotroceni. Veți descoperi pe parcursul a 18 episoade, valorile artistice unice ale colecțiilor restaurate și păstrate în încăperile încărcate de istorie.

Fiecare  salon, fiecare pasaj de trecere, palier sau scară de acces păstrează propria poveste, prezentată de echipa TVR Internațional: Cecilia Melinescu, producător şi realizator, Diana Ilica, jurnalist tv, şi directorii de imagine Eugen Demetercă şi Iulian Ene.

Serialul documentar „Muzeul Național Cotroceni – Locul tainic din inima Bucureștilor” descrie o instituţie excepțională, de semnificativă recuperare a istoriei și a artei, un muzeu deopotrivă național și european. Amintind cuvintele lui Nicolae Iorga ”Istoria se cuvine a fi rescrisă de fiecare generație”, ne gândim la acest exercițiu ancorat cu moderație într-un prezent impetuos ca la un fapt care ne impune pe noi ca români în circuitul universal, gravitând între efemer şi peren.

Puteţi urmări emisiunea la TVR Internaţional şi pe TVR+.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa

Producători: Delia Nicola şi Andreea Vişan

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 

#tvr1