loader
Foto

Galerie foto

Teodora Drăgoi

S-a născut pe 26 mai 1989 în orașul Hunedoara, județul Hunedoara. A ajuns la București pentru a urma cursurile Universității București, Facultatea de Litere, specializarea Studii Culturale: Antropologie. Ea a devenit colaborator al Televiziunii Române încă din anii studenției (2007).

 

Teodora s-a făcut rapid remarcată, fiind o prezență carismatică, definită de profesionalism.

"Am început să colaborez cu Televiziunea Română în anul 2007, în cadrul Departamentului Divertisment. Am fost reporter de teren, redactor și prezentator al unor rubrici și emisiuni pe teme legate de tradițiile populare românești.

În perioada 2010 - 2018 am colaborat cu Redacția Alte Minorități, din cadrul Direcției TV.

Din anul 2018 sunt angajată a SRTV, în cadrul Redacției Alte Minorități, pentru care sunt prezentator și producător al principalelor emisiuni, cu difuzare pe TVR 1 și TVR INFO: CONVIEȚUIRI și INFO ETNIC, iar din ianuarie 2024 sunt coordonator cu atribuții de Redactor Șef al acestei redacții.

Tot pentru Redacția Alte Minorități am realizat campanii editoriale de informare în perioada Pandemiei de Coronavirus și la începutul războiului din Ucraina - implicarea minorităților naționale din România în campaniile umanitare.

M-am ocupat și de preluarea și prezentarea unor evenimente speciale care țin de viața minorităților naționale pentru Știrile TVR: Festivalul Intercultural ProEtnica - Sighișoara, Vizita Șef Rabinilor Europeni la București sau ediții speciale dedicate Comemorării Victimelor Holocaustului.

Am realizat împreună cu Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România din cadrul Federației Comunităților Evreiești din România o serie de documentare pe tema implicării României în Holocaust, unele dintre acestea fiind prezentate la ICR New York și ICR Tel Aviv, în anul 2019 cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului - 27 ianuarie” mărturisește Teodora Drăgoi.

7:00 Universul credinţei

*

Prezintă: Andrei Victor Dochia

-Editorialul săptămânii-Jurnalistul Răzvan Bucuroiu ne propune o perspectivă asupra Apostolului citit în Duminica a 5-a după Rusalii.

-Evenimentele săptămânii-La Catedrala Patriarhală din București au loc manifestări liturgice prilejuite de sărbătoarea Aducerii Moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie.

-Reportaj-Duminică, 6 iulie, la Mănăstirea Râmeț a avut loc prima prăznuire a Sfântului Dometie de la Râmeț și proclamarea locală a canonizării acestuia.

-Reportaj - Miercuri, 9 iulie, Manastirea Neamț a fost în sărbătoare, celebrând praznicul icoanei Maicii Domnului Îndrumătoarea. Anul acesta s-au împlinit opt ani de la înscrierea oficială în calendar a zilei de cinstire a icoanei, cunoscută și sub numele de Lidianca.

-Reportaj-Pe 12 iulie s-a celebrat Cinstirea Icoanei Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos.

-Înțelesuri creștine-Părintele profesor Gheorghe Holbea vorbește despre virtutea dreptății din perspectivă creștină.

-Cartea de duminică-Un album dedicat icoanei Maicii Domnului Prodromița.

-Dialogurile dimineții-Părintele Octavian Blaga vorbește despre dragostea lui Dumnezeu, cu sensibilitate și autenticitate.

-Reportaj-Aniversarea a 85 de ani de viață, 60 de ani de preoție și 35 de ani de episcopat a Preasfințitului Petru Gherghel, Episcop romano-catolic emerit de Iași.

​Producător Andrei-Victor Dochia

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Manastirea Dealu, Partea a II-a

Aflati la Manastirea Dealu, realizatorii emisiunii Bucuria credintei ofera telespectatorilor, si de aceasta data, o evocare istorica deosebita prin prezentarea infaptuirilor unor voievozi romani.

Radu cel Mare, fiul nelegitim al lui Vlad Calugarul, a avut o domnie bogata in realizari importantante. Intre acestea se numara si ctitorirea Manastirii Dealu. Este singurul asezamant monahal pe care il intemeiaza, dar este de o frumusete si o valoare patrimoniala, artistica si spirituala exceptionale.

Si-a dorit o reforma reala a bisericii din Tara Romaneasca si pentru aceasta l-a adus de la Constantinopol pe Patriarhul Nifon.

Il aduce in tara si pe ieromonajul Macarie de la Cetinje, din Muntenegru. Macarie este cel dintai tipograf de pe teritoriul romanesc. Din initiativa domnului, la Manastirea Dealu vor fi tiparite primele carti bisericesti in limba slavona: Liturgherul, Octoihul si Tetraevangheliarul.

Neagoe Basarab, sfant astazi, este fondatorul Manastirii de la Curtea de Arges. A făcut donații generoase mănăstirilor ortodoxe din Țara Romaneasca, din Balcani, Patriarhiei Ecumenice, lacasurilor de cult din Ierusalim si de la Muntele Sinai. El muta Mitropolia Tarii Romanesti de la Curtea de Arges la Targoviste si aduce de la Muntele Athos moastele Sfantului Nifon.

Producător Andrei-Victor Dochia

 

#tvr1