loader

Emisiunea de dezbateri „Punctul critic”, ediţii în premieră la TVR 1

Jurnaliştii Cristian Tabără („Exclusiv în România”) şi Maria Smarandache („Weekend matinal”) discută cu invitații lor  despre propaganda rusească pe teritoriul României şi al Europei, în contextul războiului din Ucraina. Miercuri, 18 septembrie, de la ora 18:30, la TVR 1.

 

A început şcoala. Ca la fiecare început de nou an şcolar, apar multe noutăţi şi schimbări cărora, atât cei mici, cât şi cei mari trebuie să le facem faţă. De ce le e teamă copiilor, ce îi îngrijorează pe părinţi – vom vedea la TVR 1, luni, 16 septembrie, ora 18.30, în prima ediţie a sezonului 3 „Punctul critic”, care pune în discuţie tocmai schimbările Regulamentului școlar. Frecvente și aplicate diferențiat, aceste schimbări îi afectează nu doar pe cei implicați în sistemul educațional, ci întreaga societate. Implementarea unor măsuri apărute, parcă, peste noapte, găsește multe școli din România nepregătite, atât din punct de vedere logistic, cât și al cunoașterii măsurilor care își răsfrâng efectele asupra elevilor și, nu în cele din urmă, asupra părinților. Cu toţii se văd nevoiți, de câteva ori pe parcursul unui ciclu școlar, să se adapteze din mers.

Invitați la discuția despre educația la început de an școlar și de proiect asumat de Ministerul Educației, sunt Ligia Deca, ministru al Educaţiei, care va avea o intervenție prin telefon; Florian Lixandru, Secretar de Stat la Ministerul Educației; Cătălin Țone, președinte al Federației Naționale a Părinților și expert antdrog și, prin Zoom, elevul Bogdan Iatan.

Moderatorul primei ediții „Punctul critic” din noul sezon este cunoscutul jurnalist al Ştirilor TVR, Mihai Rădulescu, iar co-moderator, Izabela Marinescu, prezentator de emisiuni sociale la TVR. De altfel, începând cu sezonul 3, emisiunea „Punctul critic” va fi moderată de prezentatori ai emisiunilor TVR pasionaţi de temele puse în discuţie şi specializaţi pe anumite domenii, astfel încât să poată explica şi clarifica telespectatorilor, în detaliu, subiectul zilei.

(w640)

„E un început de an şcolar special, cu mai multe noutăţi legate de comportamentul elevilor şi al profesorilor. Vorbim în premieră, de pildă, despre interzicerea telefoanelor mobile la clasă, camere de detenţie, feedback de la elevi pentru profesori. Controversele sunt în toi. Vor funcţiona aceste noi reguli şi cum anume? Vor învăţa copiii noştri într-un mediu mai eficient şi mai sigur? Vom răspunde acestor întrebări în prima ediţie din noul sezon al emisiunii „Punctul critic”. O ediţie care - spre bucuria mea, ca moderator, alături de Izabela Marinescu  - va fi şi ea, în aceste condiţii, una cu totul specială”, ne-a declarat jurnalistul Mihai Rădulescu, prezentatorul Telejurnalului de weekend de la TVR 1.

(w500)

„Am fi tentați să credem, poate, că Educația este un domeniu de interes pentru părinți și copii. De fapt, este un subiect care ne afectează pe noi toți, pentru că școala formează noile generații și influențează întreaga societate. Am trei copii, la acest moment în cicluri de învățământ diferite, am luat pulsul din medii diverse, am discutat cu colegi jurnaliști, cu profesori și învățători, cu autorități și alte persoane implicate. Iar luni, în platoul Televiziunii Române, în prima ediție a emisiunii „Punctul critic" din sezonul 3, vorbim despre începutul de an școlar, despre schimbări și noutăți şi cum le facem faţă”, ne invită şi Izabela Marinescu, co-moderator al ediţiei „Punctul critic” de luni, 16 septembrie. Ediţia este realizată de Mimi Necula,.

Marţi, 17 septembrie, la „Punctul critic”, pe TVR 1, am tras concluziile unui anotimp de foc. De la ora 18.30, jurnaliştii Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu, prezentatorii emisiunii „E vremea ta”, de la TVR 2, au pus pe tapet o altă temă care ne preocupă major: „Final de caniculă: Așa vor arăta toate verile noastre?”. Realizator: Mădălina Mija

(w640)

Propaganda rusească pe teritoriul României şi al Europei în contextul războiului din Ucraina este tema pe baza căreia jurnaliştii Cristian Tabără („Exclusiv în România”) şi Maria Smarandache („Weekend matinal”) vor discuta cu invitaţii lor miercuri, 18 septembrie, la „Punctul critic”, ediţie realizată de Raluca Neagu.

Şi cum telespectatorii au devenit tot mai interesaţi de emisiune şi de subiectele dezbătute, realizatorii le propun să fie mai implicaţi şi mai aproape echipa „Punctul critic” trimitând, pe numărul de WApp afişat pe ecran în timpul emisiunii - 0724.045.305 - sugestii de teme care se vor regăsi în ediţiile viitoare.

Despre „Punctul critic”

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din toamna anului 2023, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în emisiunea de dezbateri „Punctul critic”, iniţial moderată de jurnalistul Bogdan Muzgoci, co-prezentator fiind unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR. În noul sezon, emisiunea, difuzată de luni până joi, de la ora 18.30, este moderată de doi jurnalişti TVR buni cunoscători ai temei discutate şi specializaţi pe domeniul ales pentru discuţie.

Producători: Smaranda Vornicu-Shalit şi Florenţa Dăscălescu

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

ARHIVĂ ARTICOLE

Emisiunea de dezbateri „Punctul critic”, ediţii în premieră la TVR 1

Jurnaliştii Cristian Tabără („Exclusiv în România”) şi Maria Smarandache („Weekend matinal”) discută cu invitații ...

Televiziunea Română schimbă destine

Televiziunea Română schimbă destine

publicat: miercuri, 12 iunie 2024

Echipa de Robotică Ro2D2 a Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti şi micuţa interpretă Maria Ilie, ...

Soarele - prieten sau inamic pentru sănătatea noastră?

Câte ore putem sta la soare pe zi în timpul verii? Cum ne îmbrăcăm? Cum ne hrănim, hidratăm corect? Cum ne protejăm ...

„Punctul critic” – platforma vocilor din societate.  100 de ediţii „Punctul critic” la TVR 1

Pe 22 mai, în ediția aniversară și într-o formulă inedită, Bogdan Muzgoci şi invitaţii lui au accentuat importanța ...

„Punctul critic”, la TVR 1: Cum facem România destinaţie balneară de top? | VIDEO

România are o treime din apele termale și minerale ale Europei. Şi ar putea fi o destinație balneară de top în ...

Ce e mai important: să fii cool sau să fii cult? – Azi, la „Punctul critic”, pe TVR 1

Un subiect care ne privește pe toți, dar, îndeosebi, noua generație... COOL sau CULT? Am vorbit despre felul în ...

„Punctul critic”, cu ediţii în premieră, la TVR 1 | VIDEO

După prima ediţie în care moderatorul Bogdan Muzgoci şi Tudor Călin Zarojanu, co-moderator, au discutat despre ...

Cum s-a schimbat umorul românesc în ultimii 30 de ani? Am aflat la „Punctul critic”, pe TVR 1 | VIDEO

Umoriştii Toni Grecu, Dan Badea, Ioana State şi Marius Florea Vizante au fost invitaţii lui Bogdan Muzgoci în ...

Bullying la şcoală, asigurările de sănătate şi profesionalismul diasporei – temele săptămânii la „Punctul critic”, pe TVR 1

Cum ne protejăm copiii de un fenomen care amenință sănătatea fizică și psihică a multora dintre ei şi care ia tot ...

„Punctul critic”, cea mai nouă emisiune de dezbateri de la TVR 1

Din 23 octombrie, Bogdan Muzgoci a deschis dialogul pe temele acute ale societăţii, pornind de la creşterea ...

 

#tvr1