loader
Foto

Punctul critic

Bogdan Muzgoci deschide dialogul pe temele acute ale societăţii, pornind de la creşterea consumului de droguri în rândul tinerilor în România. Emisiunea se difuzează din 23 octombrie în direct la TVR 1, de luni până joi, de la ora 18.00.

 

Galerie foto

 

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este momentul perfect pentru analiza unei situaţii şi a direcţiilor de evoluţie viitoare. Acela în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm.

14:30 Ora regelui

*Puterea binelui

”Ora Regelui” prezintă un documentar despre moștenirea lui Henry Dunant și a numeroșilor voluntari care l-au urmat, ”Puterea binelui”.

”Henry Dunant, unul dintre cei mai importanți elvețieni ai tuturor timpurilor, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a schimbat cursul istoriei moderne, în calitatea sa de părinte al Crucii Roșii”, spunea Majestatea Sa Margareta despre autorul impresionantei cărți ”Amintiri de la Solferino”.

Cea mai mare rețea umanitară din lume, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cuprinde aproape 100 de milioane de voluntari. Acțiunile lor dovedesc că nevoile umanitare crescânde accentuează importanța unor alianțe puternice la nivel local și global.

Catastrofele naturale, crizele climatice, conflictele, urgențele de sănătate sau migrația nu sunt la timpul trecut. Cei 5000 de voluntari români, alături de cei din întreaga lume, aproape 100 de milioane de confrați, sunt neclintiți în angajamentul lor de a aduce speranță și încredere oamenilor aflați în situații vulnerabile și de a le schimba viața.

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, celebrată pe 8 mai, data nașterii lui Henry Dunant, reamintește an de an că în oameni există resurse de înțelegere și de solidaritate, indiferent de nivelul educației, de naționalitatea ori de convingerile religioase pe care le au.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizator: Diana Ilica

Producător Lidia Voicu

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

ARHIVĂ ARTICOLE

Ce e mai important: să fii cool sau să fii cult? – Azi, la „Punctul critic”, pe TVR 1

Un subiect care ne privește pe toți, dar, îndeosebi, noua generație... COOL sau CULT? Am vorbit despre felul în ...

„Punctul critic”, cu ediţii în premieră, la TVR 1 | VIDEO

După prima ediţie în care moderatorul Bogdan Muzgoci şi Tudor Călin Zarojanu, co-moderator, au discutat despre ...

Cum s-a schimbat umorul românesc în ultimii 30 de ani? Am aflat la „Punctul critic”, pe TVR 1 | VIDEO

Umoriştii Toni Grecu, Dan Badea, Ioana State şi Marius Florea Vizante au fost invitaţii lui Bogdan Muzgoci în ...

Bullying la şcoală, asigurările de sănătate şi profesionalismul diasporei – temele săptămânii la „Punctul critic”, pe TVR 1

Cum ne protejăm copiii de un fenomen care amenință sănătatea fizică și psihică a multora dintre ei şi care ia tot ...

„Punctul critic”, cea mai nouă emisiune de dezbateri de la TVR 1

Din 23 octombrie, Bogdan Muzgoci a deschis dialogul pe temele acute ale societăţii, pornind de la creşterea ...

 

#tvr1