loader
Foto

Galerie foto

Mădălina Dobrovolschi

Mădălina Dobrovolschi are o experiență de peste 20 de ani în televiziune și radio, timp în care a ocupat poziții de prim plan, de la prezentator de știri la realizator și moderator de talk show în prime-time.

 

Ţară, ţară, cine eşti?

Şi-a început munca în televiziune în 2004, iar cariera a purtat-o prin mai multe echipe tv, atât la televiziuni comerciale, precum Antena 3, Realitatea TV, B1 TV -, cât şi la Televiziunea publică. Timp de trei ani a ocupat funcția de purtător de cuvânt al președintelui României, Klaus Iohannis.

Licențiată în filosofie și jurnalism, Mădălina este şi un experimentat și pasionat trainer, dar şi autoare de cărţi.

Volumul „Paradoxul trifoiului cu patru foi. Depășește fricile care te împiedică să fii mai bun” (editura Litera, 2024) este o carte despre cum să comunicăm eficient, în care ne propune să ne analizăm temerile, să să ne acceptăm atât realizările, cât și eșecurile și să ne înfruntăm barierele personale care împiedică evoluția.

Din 30 septembrie 2022, Mădălina Dobrovolschi moderează la TVR 1 emisiunea „Ţară, ţară, cine eşti?”, un format inedit care contrapune două Românii: una a problemelor şi alta a soluţiilor.

„Îmi iubesc meseria și cred că e o binecuvântare să fii pe o cale profesională de care te simți atât de atașat. E o meserie care mă învață în fiecare zi cum să înțeleg mai bine oamenii și cum să mă înțeleg și pe mine mai bine. Și după atâția ani petrecuți în prim plan, sub o permanentă lupă critică, de multe ori în căutarea perfecțiunii, am descoperit cum să fiu mai blândă cu mine și cum să îmi accept vulnerabilitățile. Am înțeles că în loc să încercăm să fim perfecți, irealizabil, de altfel, mai bine dăm mai multe șanse frumuseții noastre imperfecte”, spune Mădălina.

Om de TV şi radio, Mădălina este, de asemenea, soție și mamă, pasionată de gătit și de călătoriile cu motocicleta, alături de soțul ei.

18:55 Teleenciclopedia

* PAOLO VERONESE-NUNTA DIN CANA (ep.2)

Paolo Veronese, pe numele său real Paolo Caliari, obişnuia să picteze în ulei chiar şi lucrările de mari dimensiuni, știind că umezeala și aerul marin degradau frescele murale. Artistul patrona un atelier cu peste 30 de angajați, săvârşind un număr impresionant de tablouri. Lucra repede și-spre deosebire de Tintoretto sau de Tiţian-schimba rareori forma inițială. Făcea schițe precise, pe care ucenicii le transpuneau apoi pe pânză. Tot ei procurau materialele şi preparau culorile, iar Veronese se consacra desăvârșirii compoziției. La Nunta din Cana, pictorul veronez a folosit întâi o pensulă mare, pentru a contura fiecare personaj, apoi una mai fină, pentru finisarea detaliilor. De ajutor i-a fost chiar fratele său, Benedetto, despre care se spune că a definitivat elementele arhitecturale şi cerul din registrul superior.

MARI LIDERI MILITARI AI SECOLULUI AL XX-LEA. DEZINFORMAREA ŞI ÎNŞELĂCIUNEA. NIKITA HRUŞCIOV

La 5 mai 1946, într-un discurs ţinut la Fulton, Missouri, Winston Churchill vorbea despre Războiul Rece dintre Occident şi URSS folosind, pentru prima oară, sintagma Iron Curtain (Cortina de Fier). Aproape 20 de ani mai târziu, în 1962, comuniștii sovietici aveau să instaleze rachete de luptă pe cea mai mare insulă din Caraibe, la nici 160 km de coasta Americii. Diversiunea, numită de istorici Criza rachetelor cubaneze, i-a aparţinut lui Nikita Hrușciov și a fost pe cale să distrugă nu doar America, ci întreaga omenire.

MITURILE GRECIEI ANTICE: APOLLON, ZEUL LUMINII (ep.2) (Premieră)

După ce colindă lumea în carul primit cadou de la Zeus, tânărul Apollon își construiește templul mult visat şi îl numeşte Delphi. Credincioşi din toată Elada vin acolo să afle, de la faimosul Oracol omonim, lămuriri despre viitorul lor. Răspunsurile, oferite de preoteasa Pythia, sunt deseori evazive sau cu tâlc. După ce şi-a ales „reşedinţa”, Apollon începe să-şi consolideze poziția în Olimp. În spatele acestui zeu al luminii şi protector al artelor, care farmecă pe toţi cu lira sa, se ascunde însă un arcaș însetat de sânge.

ECOSISTEME: CHINA (ep.10)

Peste platoul tibetan, cel mai vast și mai înalt din lume, se așterne zăpada. Turme de antilope Pontholops hodgsonii sau Chiru -adulți și pui născuți în iunie-iulie-migrează spre sud. În această lungă călătorie de 7.000 de km, prin Asia Centrală, vor întâlni şi lupi himalayeni (Canis lupus chanco). La final de noiembrie, antilopele încep rutul-perioadă în care masculii se înfruntă direct ori se fugăresc cu până la 70 de km pe oră, pentru a-şi disputa haremuri compuse, uneori, din peste zece femele.

Producător Oana Haşegan

19:45 Sport

Transmisiune directă

ARTICOLE ASOCIATE

"Împreună pentru centura verde" | VIDEO

publicat: miercuri, 05 martie 2025

Poluarea reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății publice în România, contribuind la decese premature și ...

"Code for Romania" reprezintă un exemplu de mobilizare comunitară și inovație, arătând că, în ciuda provocărilor cu ...

România problemelor și România soluțiilor, faţă în faţă în emisiunea „Ţară, ţară, cine eşti?”

Un nou sezon „Ţară, ţară, cine eşti?” a început la TVR 1 sâmbătă, 5 octombrie, ora 18.00. Prima ediție a prezentat ...

 

#tvr1