loader
Foto

"Code for Romania": Trebuie să ajungem în telefonul lor mobil cu toate lucrurile "bune" | VIDEO

"Code for Romania" reprezintă un exemplu de mobilizare comunitară și inovație, arătând că, în ciuda provocărilor cu care se confruntă România, există întotdeauna oportunitatea de a construi o societate mai bună prin implicare și tehnologie.

 

Mădălina Dobrovolschi
Ţară, ţară, cine eşti?

Despărțiți de țară de peste 10 ani petrecuți în diasporă, Bogdan, Maria, Răzvan și Alexandra nu au mai putut sta deoparte. De la 2000 km distanță, cei patru au creat un nou model digital de implicare, începând să pună tehnologia în slujba societății.
.

.
De când a fost înființată, "Code for Romania" a adunat o comunitate impresionantă formată din peste 3.000 de voluntari, aceasta devenind cea mai mare comunitate de tehnologie civică din lume. Acești tineri pasionați colaborează pentru a dezvolta soluții care îmbunătățesc procesul electoral și contribuie la transparența acestuia. Inițiative precum platforma rezultatevot.ro și monitorizarea alegerilor în timp real demonstrează angajamentul lor față de promovarea democrației și a responsabilității cetățenilor.
.
Un aspect esențial al muncii efectuate de "Code for Romania" este conștientizarea nevoii de a transforma datele în informații accesibile.
.
Într-o societate informațională, simpla oferire a informațiilor nu garantează că cetățenii vor deveni mai bine informați sau că vor lua decizii mai justificate. De aceea, "Code for Romania" se concentrează pe utilizarea tehnologiei ca instrument de schimbare socială, ajungând la cetățeni prin intermediul dispozitivelor mobile cu informații utile și constructive.
.
Metafora „infrastructura binelui” descrie perfect scopul acestor inițiative. Este vorba despre construirea de conexiuni tangibile între cetățeni și informațiile de care au nevoie pentru a se implica în procesul democratic și a îmbunătăți viețile lor. Prin eforturile lor, "Code for Romania" dovedește că viitorul țării poate fi modelat prin acțiuni colaborative și tehnologice, demonstrând astfel puterea comunității de a depăși obstacolele și a crea un mediu mai bun pentru toți.
.
Țară, țară, cine ești?”, sâmbătă, 15 martie, ora 18:00, TVR 1 și TVR+
Moderator Mădălina Dobrovolschi
.

9:00 Oamenii şi legea

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

10:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

​Producător Ioana Mureşan

(Reluare)
 
Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

Parada războiului, la Moscova. Vineri, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre ce mai postează Elon Musk pe X sau pana de curent ce a anesteziat Spania. Pe 9 mai, de la 18.45, Marian Voicu ne ...

 

#tvr1