loader
Foto

O nouă serie de ediții „Dincolo de alb şi negru”

O săptămână cu invitați fascinanți la TVR 1, care ne-au condus și ne-au ajutat să explorăm spaţiul care se află „Dincolo de alb şi negru” ! | VIDEO  

 

Marian Voicu
Mihaela Crăciun
Cătălin Ştefănescu
Mihai Rădulescu
Dincolo de alb şi negru

Am început cu o ediție specială „Dincolo de alb şi negru”! La 170 de ani de la nașterea marelui dramaturg, am vorbit despre Caragiale și obsesia identității noastre și ne-am întrebat dacă el mai trăiește în noi și mai râde de noi.

​Luni, 13 februarie, de la ora 18.55, prozatorul și eseistul Angelo Mitchievici, autorul volumului „Caragiale după Caragiale” a fost invitatul lui Cătălin Ștefănescu.

(w882)

Marți, 14 februarie, în studioul „Dincolo de alb şi negru”, Mihaela Crăciun a stat de vorbă cu un medic român, specialist în ceea ce este din ce în ce mai mult și medicina prezentului, nu numai cea a viitorului: medicina computațională. Octavian Bucur lucrează ca instructor în departamentele de patologie și medicină la Harvard Medical School din Boston, concentrându-se pe dezvoltarea și aplicarea de noi tehnologii experimentale și computaționale cu impact semnificativ în patologia moleculară, diagnostic și medicina personalizată.

(w882)

(w882)

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe Dorin Recean candidat pentru funcția de prim ministru, după ce Natalia Gavriliţa şi-a anunţat demisia din fruntea guvernului, fără a preciza motivul acestui gest. Demisia vine după 18 luni de mandat și a însemnat implicit demisia întregului cabinet. Despre noul guvern al Republicii Moldova, despre provocările și schimbările din această țară, dar și despre războiul hibrid pe care Rusia îl duce în Republica Moldova am aflat din ediția specială „Dincolo de alb şi negru”, de miercuri, 15 februarie, când Maia Sandu a fost în dialog cu jurnalistul Marian Voicu.

(w882)

credit foto: humanitas.ro

Și ediția „Dincolo de alb şi negru” de joi, 16 februarie, a fost una deosebit de interesantă. Ștefan Liiceanu, fiul scriitorului Gabriel Liiceanu, a trăit aproape 20 de ani în Japonia. Pe lângă studiile de limbă japoneză și de economie, a absolvit la University of Tokyo un master, cu specializare în budism și istorie culturală niponă. E în continuare îndrăgostit de Japonia, de literatura ei, de cultura acestei țări. La invitația lui Mihai Rădulescu, a împărtășit din experiența acelor locuri fascinante și curiozități ale culturii japoneze.

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1