loader
Foto

″Vreau să fiu sănatos″: despre măsurători pentru ținerea sub control a greutății | VIDEO

Ați putut urmări o nouă ediție a emisiunii ″Vreau să fiu sănatos″ sâmbătă, 9 decembrie, ora 10.30, la TVR1!

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănatos este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist)

(w882) Izabela

Rubrica emisiunii Vreau să fiu sănătos!, Dicționar medical, a adus noutăți despre sindromul premenstrual.

(w882) psiholog S

Psihologul a dezbătut despre ușurința cu care renunțăm la a ne mai strădui să obținem ceva în rubrica De vorbă cu psihologul Dorina Stamate.

Dr Chioțea ne-a adus în atenție confesiunile unui pacient diagnosticat cu cancer.

(w882) resuscitar

În Pastila de prim ajutor am aflat cum se aplică corect manevrele de resuscitare.

(w882) Izabela 2

Izabela Marinescu v-a invitat să aflați ce măsurători trebuie făcute pentru a ține sub control greutatea, urmărind procentul de grăsime și cel al masei muscular.

Jurnalista Beatrice Cioba ne-a spus totul despre astmul la copii.

Jurnalistul Grigore Vîrsta a abordat din nou un subiect extrem de delicat și v-a prezentat detalii despre intervențiile chirurgicale endoscopice la nivelul coloanei.

(w882) Radian 2

Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau sa fiu sanatos! a fost dr Alexandru Radian, medic specialist chirurgie dento-alveolară, atestat în protecția radiologică în Radiologia de diagnostic și în radiologia internațională. Ne-a vorbit despre menținerea în bună stare a osului aleveolar după pierderea dinților, pentru a putea beneficia de implant.

(w882) Radian

În primele șase luni după ce am extras un dinte, peste 50% din volumul osului alveolar va dispărea. Rămâne foarte puțin, atât de puțin încât nu mai reușim să punem un implant acolo, decât în momentul în care facem o grefă de os, o adiție de os. Dar știm că un gram de prevenție valorează mai mult decât un kilogram de tratament, așa că mai bine tratăm osul înainte să dispară, cât încă îl avem. (...) Pierderea dinților și a osului alveolar ne afectează foarte mult!

***

Echipa emisiunii:

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

***

Emisiunea are premiera sâmbăta, 9 decembrie, de la ora 10.30 la TVR 1. Puteți urmări emisiunea și în reluare, duminică, de la ora 03.00, la TVR 1!


21:00 Maria din Nazaret

Film* Maria din Nazaret (MARIA DI NAZARET-Italia, Germania, Spania, 2012)

Partea a doua

Regia Giaccomo Campiotti

Cu: Alissa Jung, Luca Marinelli, Andreas Pietschmann, Paz Vega

* Dramă biblică. Într-o dimineaţă luminoasă, într-un sătuc din Galileea, arhanghelul Gabriel i se arată tinerei Maria, încredinţându-i un rol măreţ. Între Buna Vestire şi Duminica Paştelui, viaţa celei care devine soţia lui Iosif şi mama lui Iisus se întretaie mereu cu destinul complet diferit al celeilalte Marii-Maria Magdalena, femeia ispitită de opulenţa curţii regelui Irod, care-şi regretă apoi păcatele, devenind discipola lui Hristos.

Redactor Adriana Vulpe

X

23:00 Universul credinţei

* Ediţie specială

* Interviu cu Bogdan Tătaru-Cazaban (inregistrat) durata 40’/50’

~23,50 * Slujba Învierii oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 60’/70’

Coordonator Paula Tăbîrcă

Producător Andrei Victor Dochia

Transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

Preluare TRINITAS


 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1