loader
Foto

″Vreau să fiu sănatos″: despre măsurători pentru ținerea sub control a greutății | VIDEO

Ați putut urmări o nouă ediție a emisiunii ″Vreau să fiu sănatos″ sâmbătă, 9 decembrie, ora 10.30, la TVR1!

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănatos este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist)

(w882) Izabela

Rubrica emisiunii Vreau să fiu sănătos!, Dicționar medical, a adus noutăți despre sindromul premenstrual.

(w882) psiholog S

Psihologul a dezbătut despre ușurința cu care renunțăm la a ne mai strădui să obținem ceva în rubrica De vorbă cu psihologul Dorina Stamate.

Dr Chioțea ne-a adus în atenție confesiunile unui pacient diagnosticat cu cancer.

(w882) resuscitar

În Pastila de prim ajutor am aflat cum se aplică corect manevrele de resuscitare.

(w882) Izabela 2

Izabela Marinescu v-a invitat să aflați ce măsurători trebuie făcute pentru a ține sub control greutatea, urmărind procentul de grăsime și cel al masei muscular.

Jurnalista Beatrice Cioba ne-a spus totul despre astmul la copii.

Jurnalistul Grigore Vîrsta a abordat din nou un subiect extrem de delicat și v-a prezentat detalii despre intervențiile chirurgicale endoscopice la nivelul coloanei.

(w882) Radian 2

Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau sa fiu sanatos! a fost dr Alexandru Radian, medic specialist chirurgie dento-alveolară, atestat în protecția radiologică în Radiologia de diagnostic și în radiologia internațională. Ne-a vorbit despre menținerea în bună stare a osului aleveolar după pierderea dinților, pentru a putea beneficia de implant.

(w882) Radian

În primele șase luni după ce am extras un dinte, peste 50% din volumul osului alveolar va dispărea. Rămâne foarte puțin, atât de puțin încât nu mai reușim să punem un implant acolo, decât în momentul în care facem o grefă de os, o adiție de os. Dar știm că un gram de prevenție valorează mai mult decât un kilogram de tratament, așa că mai bine tratăm osul înainte să dispară, cât încă îl avem. (...) Pierderea dinților și a osului alveolar ne afectează foarte mult!

***

Echipa emisiunii:

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

***

Emisiunea are premiera sâmbăta, 9 decembrie, de la ora 10.30 la TVR 1. Puteți urmări emisiunea și în reluare, duminică, de la ora 03.00, la TVR 1!


10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1