loader
Foto

„TVR 60 - Istoria în ştiri”: Victor Ionescu, cercetător în istorie, actor al istoriei

Despre cariera unuia dintre cei mai longevivi gazetari de televiziune, sâmbătă, 19 noiembrie, imediat după Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00, la interviurile „TVR60 - istoria în ştiri”.

 

În 1972, Victor Ionescu, proaspăt absolvent al Facultăţii de istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti, se pregătea să intre în cercetare. Destinul avea însă alte planuri pentru el. Aşa încât, din studiul istoriei, a ajuns, câteva decenii mai târziu, actor al istoriei. Pe 19 noiembrie, imediat după Telejurnalul TVR 1 de la ora 20.00, Ştirile TVR îi dedică un episod al seriei „TVR 60 - Istoria în ştiri”.

Victor Ionescu avea să susţină concursul de intrare în echipa ştirilor externe cu unul dintre cei mai exigenţi profesionişti din presa vremii: Eugen Preda. După 1990, urma să devină, la rândul său, mentor al unei întregi generaţii de ştirişti, care-i datorează şi astăzi începuturile solide ale meseriei.

Timp de trei luni, la finalul Telejurnalului de seară de la TVR 1, echipa Ştirilor TVR ne poartă prin istoria ultimilor 60 ani, văzută prin obiectivele camerelor de filmat ale Televiziunii Române: arhiva secretă a liderilor comunişti, imagini unicat şi mărturii inedite ale celor care au fost în culisele marilor evenimente, filmări document care au plasat TVR, nu de puţine ori, în elita europeană a televiziunilor naţionale. Cum a luat fiinţă Televiziunea Română, prin ce a trecut şi unde este acum, cu bune şi cu rele – toate acestea se văd la „TVR 60 - Istoria în ştiri”.

Episoadele anterioare ale seriei pot fi văzute în secţiunea special dedicată de pe site-ul Ştirilor TVR şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

5:10 Eu pot! (R)

Realizator şi producător Anca Mazilu

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1