loader
Foto

Galerie foto

Actorul Virgil Ogăşanu, invitatul Eugeniei Vodă la „Profesioniştii” | VIDEO

Mai bine de jumătate de secol de teatru, film şi televiziune! Virgil Ogăşanu, un actor iubit de marele public, a fost invitatul Eugeniei Vodă la TVR 1. Sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 23.00.

 

Eugenia Vodă
Profesioniştii ... cu Eugenia Vodă

Premierele continuă la „Profesioniştii”. Sâmbătă, 8 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, Eugenia Vodă ne-a propus întâlnirea cu un actor foarte special, binecunoscut marelui public, cu o „activitate” neîntreruptă de peste o jumătate de secol: Virgil Ogăşanu. În tot acest timp, Virgil Ogaşanu a continuat să joace.

A fost invitat în sute de emisiuni, a dat sute de interviuri. Dar pariul acestei ediţii a „Profesioniştilor” e acela de a descoperi zone neştiute şi lucruri inedite, un Virgil Ogăşanu mai profund şi mai adevărat decât oricând.

​Virgil Ogăşanu s-a născut în 17 iunie 1940, la Turnu-Severin. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, la clasa profesoarei Beate Fredanov, iar apoi a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ.

Anul 1962 înregistrează debutul său cinematografic, în filmul „Doi băieţi ca pâinea caldă“. Iar din 1965, a intrat în trupa Teatrului Bulandra, unde a rămas până în prezent. De-a lungul timpului, a lucrat cu mari regizori, printre care Ion Cojar, Lu­cian Pintilie, Liviu Ciulei, Valeriu Moisescu, Cătălina Buzoianu şi în compania unor actori actori inegalabili: Toma Caragiu, Gina Patrichi, Tamara Buciuceanu Botez, Octavian Cotescu, Ileana Predescu, Amza Pellea și mulți alții.

A fost profesor la Universitatea „Hyperion“ din Bucureşti. Pentru intreaga sa activitate, actorul Virgil Ogășanu a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Anul 2020 a marcat „revenirea la TVR” a unui maestru al scenei româneşti, Virgil Ogăşanu, la 80 de ani, plin de tinereţe creatoare. Sub bagheta regizorală a lui Alexandru Lustig, actorul a interpretat rolul principal în filmul de televiziune „Mantaua”, după nuvela cu acelaşi nume (din 1842) a lui Nikolai Vasilievici Gogol. Spectacolul a putut fi văzut în premieră la TVR 1 în februarie 2021.

(w882)

Iar sâmbătă, 8 octombrie, ora 23.00, la TVR 1, ne-am bucurat de o nouă premieră: dialogul Eugeniei Vodă cu actorul Virgil Ogăşanu, la „Profesioniştii”.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

15:55 Convieţuiri

(II) Prezentatori Teodora Drăgoi Si Camelia Văcaru

Producatori: Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici

Transmisiune directa/ inregistrare

16:45 Floarea nopţii

 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1