loader
Foto

Galerie foto

„Adevăruri despre trecut”: Buftea - un Hollywood românesc | VIDEO

A intrat în legendă ca spaţiul în care s-au produs cele mai bune filme româneşti. Ne-am reamintit povestea studiourilor de la Buftea, pe 21 februarie, de la ora 15:30, la TVR1.

 

Adevăruri despre trecut

Bârfele existente în epocă sugerau că ar fi fost construit de dictatorul comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej, la sugestia fiicei sale Lica, actriță. Dar Buftea a intrat în legendă ca spațiul în care s-au produs cele mai bune filme româneşti din istoria cinematografiei.

 

(w882)

(w882)

De-a lungul anilor, la Buftea s-au realizat nu numai producţii româneşti, ci şi coproducţii internaţionale de mare amploare.

(w882)

În emisiune ascultăm întâmplările povestite de Lavinia Betea, Vivi Drăgan Vasile, Melania Oproiu, Horea Murgu, Ileana Popovici, Bujor Râpeanu.
Realizator: Gheorghe Preda 
Producător: Raluca Rogojină

Ediția poate fi urmărită online pe TVR+.

***

La TVR 1 aflăm Adevăruri despre trecut, în emisiunea care, de peste 6 ani, ne aduce fără patimă mărturii despre destinul omului de rând din comunism. Echipa coordonată de Raluca Rogojină ne prezintă, timp de o oră, poveşti adevărate despre ce a însemnat viaţa românilor înainte de 1990.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1