loader
Foto

Akzente vine cu ultimele noutăţi ale comunităţii germane din România

Joi, de la ora 15:30, emisiunea în limba germană de la TVR 1 a intrat în febra sărbătorilor de iarnă şi a difuzat o serie de reportaje de la Târgul de Crăciun şi Concertul de Advent din Sibiu.

 

Akzente

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

La patru zile de la Ziua Naţională a României, echipa Akzente a făcut o recapitulare a celor mai importante evenimente petrecute pe 1 Decembrie şi vă arată cum s-au desfăşurat defilarea şi parada militară de la Sibiu.

Hermannstadt – aşa cum mai este numit Sibiul – se pregăteşte de sărbătorile de iarnă, iar centrul oraşului găzduieşte şi în acest an târgul de Crăciun. Cu ce bunătăţi şi cadouri  vă aşteaptă meşteşugarii zonei, aflaţi joi, de la 15:30, într-un reportaj de atmosferă făcut de Akzente. Iar Crăciunul nu poate fi complet fără tradiţionalul Concert de Advent, la care vor lua parte ansamblurile muzicale din oraş.

Tot pe 4 decembrie, la Akzente este difuzat un portret al lui Kath Zipser şi o relatare de in Bucureşti, de la zilele Filmului German de la Muzeul Ţăranului Român.

Despre Akzente:

Fie că e vorba de saşii transilvăneni, de şvabii bănăţeni şi sătmăreni, ori de germanii din Bucovina sau Dobrogea, redacţia Emisiuni în limba germană e alături de ei, încercând să le afle problemele şi nevoile şi implicându-se în viaţa lor socială şi culturală. Niciun eveniment important pentru comunitatea germanilor din România nu scapă nesemnalat, echipa Akzente colaborează strâns cu toate asociaţiile şi publicaţiile germanilor din România, cu reprezentanţele oficiale ale statului german în ţara noastră, cu postul public Deutsche Welle, dar şi cu diverse organizaţii şi centre culturale din Germania.

Emisiunea în limba germană a fost lansată în toamna anului 1969, fiind însă întreruptă vreme de patru ani de regimul Ceauşescu (începând cu 1985).
În 2003, Akzente a primit de la CNA premiul pentru cea mai bună emisiune în limba minorităţilor conlocuitoare. În 2005, documentarul „Cei uitaţi” - în regia lui Adrian Drăguşin, cu un scenariu de Tiberiu Stoichici - a luat premiul pentru regie la SIMFEST - Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi. Iar în 2009 Christel Ungar Ţopescu a primit în cadrul Galei APTR un premiu pentru interviul cu violonista Anne Sophie Mutter.

***

Emisiunea „Akzente poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:50 M.A.I. aproape de tine (R)

/

(Reluare)

3:15 Sport (R)

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1