loader
Foto

Alain Delon, Annie Girardot şi Claudia Cardinale în „Rocco şi fraţii săi”, la TVR 1 |VIDEO

Drama „Rocco şi fraţii săi”, un clasic al cinematografiei italiene, în regia lui Luchino Visconti, s-a difuzat sub genericul „Telecinemateca”, marţi, 18 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Rocco abordează una din problemele de bază ale vieții italiene, fără a avea însă pretenția să o rezolve. Tema filmului este emigrația internă. O familie din sudul Italiei e obligată să emigreze în nordul țării la Milano, în condiții precare de viață și de muncă. Milano este un oraș care primește și absoarbe oameni din toate părțile Italiei, mai ales din sud și oferă muncitorilor condiții de viață care constituie o bază de plecare. Cum izbutesc acești oameni să se aclimatizeze într-un centru avid de mână de lucru ca Milano - iată povestea pe care mi-am propus să o filmez eu”, declara regizorul Luchino Visconti în 1959, despre filmul care i-a adus ulterior Premiul FIPRESCI şi Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film de la Veneţia, fiind şi dublu nominalizat la premiile BAFTA. Pe 18 iunie, de la ora 21.00, sub genericul „Telecinemateca”, ați urmărit la TVR 1 drama „Rocco şi fraţii săi” (ROCCO E I SUOI FRATELLI – Italia, 1960), producţie ce îi are ca protagonişti pe Alain Delon, Annie Girardot şi Claudia Cardinale, aceasta din urmă aflată la începutul carierei, înainte de a deveni star internaţional.

(w882)

(w882)

Pelicula a fost îndelung comentată şi opiniile privind anumite scene au fost extrem de controversate.

O familie săracă vine din sudul Italiei la Milano, în căutarea unei vieţi mai bune. Povestea se concentrează, pe rând, asupra celor patru fraţi Parondis, Vincenzo (Spiros Focás), Simone (Renato Salvatori), Rocco (Alain Delon), Ciro (Max Cartier) și Luca (Rocco Vidolazzi), care au dificultăți de adaptare la viața într-un oraș mare. Familia se descurcă greu la început, dar apoi frații își găsesc fiecare câte un rost. Simone devine boxer profesionist, Rocco lucrează la o curățătorie, iar Ciro intră la facultate.

(w882)

Acțiunea se concentrează pe apariţia unei femei uşoare, Nadia (Annie Girardot), care este curtată și dorită atât de Simone, cât și de Rocco. Unde va duce această poveste – am aflat din filmul „Rocco şi fraţii săi”, marţi seară, la TVR 1.

15:00 Convieţuiri

(I)Prezentatori Teodora Drăgoi si Camelia Văcaru

​Producatori: Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici

Transmisiune directa/ inregistrare

15:55 Convieţuiri

(II) Prezentatori Teodora Drăgoi Si Camelia Văcaru

Producatori: Teodora Drăgoi şi Boris Velimirovici

Transmisiune directa/ inregistrare

 
Omagiu adus Doamnei Munţilor, pe scena Festivalului-Concurs „Lucreția Ciobanu” | VIDEO

În 2024 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Iuliana ...

Episodul al doilea al miniseriei „Război şi pace”, la TVR 1

„O poveste palpitantă și sfâșietoare despre dragoste, război și viața de familie” se vede timp de patru săptămâni, sâmbătă seară, de la ora ...

"Teleenciclopedia": Clanul micului babuin | VIDEO

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19:00, la TVR 1, urmărim noi subiecte de interes la "Teleenciclopedia". Reluare pe 1 iulie, de la ora 11:00, la TVR 1.

 

#tvr1