loader
Foto

Telecinemateca la TVR1: Alain Delon în „Laleaua Neagră” | VIDEO

Pe 16 august, de la ora 21:00, ne reîntâlnim cu unul dintre idolii cinematografiei mondiale, Alain Delon, în „Laleaua Neagră”, filmul de aventuri după romanul lui Alexandre Dumas.

 

Alain Delon s-a născut la jumătatea anilor ‛30, decadă de excepţie în ceea ce priveşte marii artişti, cu ochii nesfârşit de albaştri, născuţi în acest interval: Robert Redford, Michael Caine, Steve McQueen, Pierre Richard, Peter O’Toole, Joe Dassin, Donald Sutherland, Terence Hill, Anthony Hopkins, Kris Kristofferson, Richard Chamberlain şi mulţi, mulţi alţii...

Privirea lor a fascinat publicul de pe întreg mapamondul, dar dintre toţi, fanii îl consideră şi acum, pe Alain Delon, ca având cei mai frumoşi ochi albaştri.

.
Urmăriţi-l jucând în filmul de aventuri Laleaua Neagră, în care Alain Delon interpretează în premieră nu unul, ci două roluri simultan – cel al gemenilor de Saint-Preux.

În perioada tulbure de dinaintea Revoluţiei Franceze din 1789, un tânăr aristocrat pe nume Guillaume de Saint-Preux se amuză să jefuiască nobili, sub porecla „Laleaua neagră”.

(w882) LALEAUA NE

Într-o altercaţie cu poliţia, este rănit la obraz şi, temându-se că va fi deconspirat, îi cere fratelui său geamăn, Julien, să-i ţină locul. Asemănarea celor doi e perfectă, numai că, spre deosebire de fratele său, Julien este un tânăr romantic, fermecător, animat de idei revoluţionare, care va face din „Laleaua neagră” un justiţiar în adevăratul sens al cuvântului.

Regia: Christian-Jaque;
Cu: Alain Delon, Virna Lisi, Dawn Addams, Adolfo Marsillach.

ACEST PROGRAM POATE FI  VIZIONAT DE  COPIII  ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)

3:25 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:15 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă (R)

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)
 
Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

 

#tvr1